PC Dergilerinde Haziran 2007

Bu konuyu okuyanlar

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Bayiilerde yerini alan yeni sayılar çıktı. Tatile hazırlık yapan bilgisayar dergilerinden sizin için en uygun olanını satın almadan önce bu karşılaştırmaya mutlaka göz atın.

Bilgisayar tutkunları, yaz aylarında teknoloji ile daha fazla haşır neşir olma zamanı bulabilecekler. En azından öğrenci arkadaşlarımız için bu durum böyle. Tatili de unutmamak lazım. Tatil için yanınızda bulunduracağınız donanımlar (dijtial fotoğraf makinesi, mp3 çalar, vb.) da bilgisayar dergilerinin içeriklerini belirleyen unsurlar olmuşa benziyor. Durum böyle olunca, çoğu dergide konu seçiminde pişti olmuşlar. Hemen hemen her dergi tatil sitelerine yer verirken PC World, Chip, PC Net ve Byte, dijital fotoğraf makinesi konusunda aynı içerikle bayiideler. Söylememiz gereken bir diğer konu da, bu yazıyı hazırlamaya başladığımız zaman (1 Haziran 2007, güzel bir akşam yemeği sonrası) Chip'i bayiimizde bulamadık. Bugünlerde çıkması beklenen dergi elimize geçer geçmez yazımızı güncelleyeceğiz.

PC Magazine

dergi2_pcmagazine.jpg


Derginin kapak konusu "Bilgisayarını kendin topla". Windows Vista'ya ve yazın oynanacak oyunlara hazır bir bilgisayar oluşturmak isteyenler için bilgisayar parçalarını seçerken dikkat edilmesi gerekenler, oldukça detaylı anlatılmış. Windows Live Messenger ile yapabileceğiniz ilginç uygulamalara da yer veren PC Magazine, tatile çıkmadan önce ziyaret etmeniz gereken faydalı internet sitelerini de bir araya getirmiş.

PlayStation oyunlarını PC'de nasıl oynanacağını anlatan dergi, bu ay da en fazla test yapan dergi ünvanını korumuş. USB bellekler, üst seviye işlemciler, orta seviye ekran kartları ve SD 2.0 bellek kartlarının yarıştığı toplam 4 teste ek olarak 83 donanım incelemesi de bulunuyor.

Dergiyle alakalı söylememiz gereken bir diğer konu da; 10 okuruna ATI'nin yeni nesil ekran kartını test ettirecek olması. Başvuruda bulunduktan sonra şansınız yaver giderse dergi tarafından adresinize bir ekran kartı gönderiliyor ve o ekran kartını test edip yorumlarınızı PC Magazine'e yazabiliyorsunuz.

ATI'nin en yeni ekran kartının detayları ve online uygulamalar da tavsiye ettiğimiz diğer konular arasında. Geçen ay belirttiğimiz gibi dergideki yazılım incelemelerinin sayısı daha fazla olabilirdi.

PC Magazine, 1 çift katman DVD, 1 CD ve 1 Windows Vista İpuçları kitapçığı ile beraber satılıyor.

Bilgi için: http://www.pcmag.com.tr
Fiyat 5,9 YTL


PC Net

dergi2_pcnet.png


İlginç kapak tasarımları ile tanıdığımız PC Net, bu ay bizi üzen bir kapakla karşımıza çıkıyor. Dergiyi ilk aldığımızda önce özel sayı olduğunu sandık ama değilmiş. Yaz aylarını evinde PC'si ile beraber geçirecek olan kişiler için Media Center PC'lerin ve yazılımların incelendiği dergide, oyun konsollarının savaşı ve web üzerinden video düzenleme servislerinin incelemeleri yer alıyor. Karşılaştırmalı testte, fotoğrafları evinde bastırmak isteyenler için en iyi fotoğraf yazıcısını seçen PC Net, dijital fotoğraf makinelerinin yarışına da sayfalarında yer vermiş.

ATI'nin en yeni ekran kartlarının nVidia'nın en iyi kartlarına karşı ne derece üstün olduğunu anlatan dergi, 1 DVD ve 1 CD ile beraber geliyor. DVD'de yer alan Pardus eğitim videolarını izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Bilgi için: http://www.pcnet.com.tr
Fiyat: 5,9 YTL


PC World

dergi2_pcworld.jpg


Son zamanların en iddialı kapak konularını seçen editörler yaz tatiline erken başlamış olacak ki, beklediğimiz sansasyonel konular konusunda hayal kırıklığına uğradık. Ama bu, derginin içeriğinin iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Kapak konusunu dijital fotoğraf makinelerine ayıran dergi, bu konuyu satın alma rehberi ve dijital fotoğraf ipuçlarıyla da desteklemiş.

Türkiye'de internet üzerinden harita hizmeti veren servislerin bulunduğu dergide Intel'in en yeni mobil platformlarının yanı sıra (Centrino Pro) YouTube videolarının dönüştürülmesi ve Linux sunucu kurulumu konusuna da yer veren PC World, pratik yazılım incelemeleri ile de bu ay oldukça başarılı.

PC World, 1 DVD ile beraber satılıyor.

Bilgi için: http://www.pcworld.com.tr
Fiyat: 6,5 YTL


Byte

dergi2_byte.jpg


Kapak konusunda bizi şaşırtan dergi, Byte oldu. Hem kapak konusu hem de tasarımı desek daha doğru olur. "Evlere şenlik Windows XP" adlı yazıda, Windows Vista kuramayanlara önerilen Windows XP ipuçları yer alıyor. MP3 çalar ve dijital fotoğraf makinesi satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen dergi, pratik konularla dolu. Bunlar arasında, LimeWire ile download, winamp eklentileri ve özel Linux dağıtımları başı çekiyor.

Web üzerinden çalışan işletim sistemleri, verilerinizi güvenli olarak yedekleyen yazılımlar ve e-kitap yapmak konuları da tavsiye ettiğimiz sayfalar arasında.

Byte, 1 DVD ile beraber satılıyor.

Bilgi için: http://www.byte.com.tr
Fiyat: 6,5 YTL


Chip

dergi2_chip.jpg


Bayiilerde henüz göremediğimiz derginin web sitesinden edindiğimiz kapağını yayınlıyoruz. Dergi elimize geçer geçmez, görüşlerimizi yine bu sayfadan bildirerek yazımızı güncelleyeceğiz.

Yorumlarınızı belirtin
Satın aldığınız dergi ile ilgili yorumlarınızı burada paylaşarak, fiyatları diğer dergilere göre oldukça pahalı olan bilgisayar dergisini satın alacak olan okurlarımıza tavsiyelerde bulunmanızı istiyoruz.


:: Bu konuyu forumda tartışmak için buraya tıklayın.


SDN – http://shiftdelete.net
 

isot

Doçent
Katılım
3 Ocak 2006
Mesajlar
810
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Ana sayfada yer almıyacakmı bu haber?
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Movy dedi ki:
ben byte alıyım zaten neden byte aldığımı güçlü aydoğdu biliyor :D

İçinde İsrail'den gelen gizli mesajlar mı var? Söyle biz de bilelim.
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Bu arada konuyu dağıtmayayım. Dergi satın alan arkadaşlar ve bu makaleyi yorumlamak isteyen arkadaşlardan görüşler alalım ;)
 
Katılım
3 Haziran 2007
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Troy dedi ki:
Bu arada konuyu dağıtmayayım. Dergi satın alan arkadaşlar ve bu makaleyi yorumlamak isteyen arkadaşlardan görüşler alalım ;)

ben bu ay galiba 2 tane alıcam bir pc magazin bir de byte
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Makale güzel olmuş bu tarz dergi alanlara hangi dergiyi almaları konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Belirtilen dergiler arasında bana göre pc magazinin bu sayısı diğer dergilere oranla daha iyi hazırlanmış gibi geldi. Tabi bu diğer arkadaşlara göre değişebilir.Bu arada makale için teşekkürler troy
 

ababaoglan

Öğrenci
Katılım
2 Haziran 2007
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Byte bu ay diğer dergilere göre çok daha iddialı ve geniş içerikli. Gerçi bu aralar dergi biraz inceldi ama içerik olarak doyurucu
 

iHSaN-1

Asistan
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
464
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Pc Magazinin bu ay içerigi daha iyi. Gidiyim alıyım bari. :)
 

Son mesajlar

Üst