Yardım Pc aşırı ısınıyor.

Nonvalid27

Doçent
Reaksiyon puanı
255
Merhaba sistemin antalyanın mâlum hava sıcaklığı yüzünden açıldıktan birkaç dakika sonra derece 80 i geçiyor ve kapanıyor bu durumda ne yapabilirim <Cepte yeni bir soğutma için hiç para yok>

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Merhaba sistemin antalyanın mâlum hava sıcaklığı yüzünden açıldıktan birkaç dakika sonra derece 80 i geçiyor ve kapanıyor bu durumda ne yapabilirim <Cepte yeni bir soğutma için hiç para yok>
Kasanın temizliğini yap.Termal macun yenile.Kasanın kapağı açık dursun.Eğer bi vantilatör felan varsa yakın tut.

Walleyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Termal macun ve temizliğini yaptım fanları hızlandırmanın bir yolu varmı?
fanları hızlandıramanın bi yolu var ama işe yarayacağını düşünmüyorum. Fan yine sıcak havayı çekecek çünkü. Odayı soğutman lazım başka bi çaresi yok. Odanda klima yoksa klima olan bi odaya geçmen lazım çünkü fan etrafdaki havayı çekip soğutuyor işlemciyi. Hava sıcaksa sıcak hava çeker soğuksa soğuk hava çeker. Antalyada klimasız ev yoktur, klima olan bi odaya geç.

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Merhaba.
İşlemci soğutucusu tam olarak yerine oturmuş mu kontrol ederseniz iyi olur.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
bios ayarlarından cpu fanını (soket doğru yere takıldıysa ve anakart destekliyorsa) hızlarını değiştirebiliyorsun...

kablolamaya dikkat et (fanın hemen arkasında kablo kalabalıgı olmasın, mümkünse aynı yere toplamaya ve hava sirkülasyonunun iyi olmasını sağla)

ek kasa fanı alabilirsin. soğutucu kadar olmasa da fayda sağlar. 40 50 liradır, belki daha düşük...

yan kapağını açmaktan başka çaren yok.