PC aldıktan sonra nelere dikkat edilmeli

Fatih gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İyi günler ilk defa PC alicam aldıktan sonra nelere dikkat etmem lazım mesela şunu yapma şu olur gib
Bide ilk defa PC alıcam derken eskiden hep laptop kullanıyordum o yüzden PC ye pek hakim değilim

Tuxs

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Ben pc alırken her zaman orijinal olmasına ve güvenliğe dikkat ederim. Benim için güvenlik önemli olduğumda pc aldığım zaman windows'un lisanslı ve orijinal olması önemlidir. Ben parçaları birleştirmekten ve toplamaktan anlamadığım için iyi bir insanla anlaşmıştım bu tavsiyeyi verebilirim eğer sende benim gibiysen.

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
Laptop masaüstüne göre daha narindir. Laptop kullandıysan masaüstünü paldır küldür kullanabilirsin :tearsofjoy: :tearsofjoy: Olay aynı. Sistem aynı. Farklı bir mevzusu yok. Aldıktan sonra kullanım olarak fark hissetmezsin öyle.

Reaksiyon puanı
10,550
Alır almaz yapman gerekenler var.
Bios, işletim sistemi (windows/linux/macos), donanım driverları gibi şeyleri güncellemeyi unutma.
Crackli program ve işletim sistemi kullanmamaya özen göster. Her bilmediğin siteye girme hiç bir şey olmaz. Bu sebeple antivirüse gerek duymazsın bile.

İşletim sistemine 800 1000 tl gibi ücret ödeme. Eğer windows deneme sürümü için para istenirse para verme usb bellek al 8gb. Microsoftun sitesinden iso dosyası indirip usb belleğe yazdırıp format at, bu sayede deneme sürümü kurmuş olursun. İnternet üzerinden alacağın dijital lisans ilede orijinal ürün anahtarını girerek etkinleştirirsin. Max 50tl windows 10 dijital lisanslar.

Laptop kullanıcısı olduğun için masaüstü o kadar hassas parçalara sahip değildir. Tabi yinede gidip yerden yere vurmada ?

Ayrıca kasayı koyacağın yer dar bir alan olmasın kasa hava alsın. Alt yüzey hariç her kenarında minimum 5 10 cm boşluk bulunsun. Fanların olduğu ön,arka ve yan panelde mümkün mertebe daha fazla boşluk bulunsun.

Fatih gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İnternetten videolarda psu konusunda çok konuşuluyor benim psu 650w 80plus gamepower ın sorum şu elektrik kesintisinde filan PC çöp olur mu arkadaşlarım öyle birşeyler dedide bana bilmediğimden soruyorum

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
İnternetten videolarda psu konusunda çok konuşuluyor benim psu 650w 80plus gamepower ın sorum şu elektrik kesintisinde filan PC çöp olur mu arkadaşlarım öyle birşeyler dedide bana bilmediğimden soruyorum
Onlar kulaktan duyma boş şeyler. Öyle şeylerden korkma. Böyle birşey gerçek olsa masaüstü kullanılabilir birşey olmazdı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaliteli bir PSU hiçbir soruna neden olmaz.

Fatih gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Masaüstü düşündüğümden daha dayanıklı mış ??

Sağ olun ilgilendiğiniz için

Reaksiyon puanı
10,550
Kolay kolay bir şey olacağını sanmıyorum. Bu olaylar çok nadir insan başına gelmiştir. Ancak bu kadar para veriyorum riski minimuma düşürmek istiyorum dersen UPS alabilirsin. Bütçem yok dersende akım korumalı priz kullan.

Kasayı bağladığın priz veya uzatma kablosuna bol bol ürün takma. Monitör, hoparlör, kasa yeterlidir.

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
Eğer bilgisayarında taşınılabilirlik aramıyorsan masaüstü her zaman daha iyidir. ?

+80 Plus sertifikası olan bir GPU. Gayet kaliteli duruyor. Rahatlıkla kullanabilirsin.
gp.png

Fatih gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sağ olun

Şey yanlış yazmışım kasa psu bu

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-20-01-30-16-057_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-08-20-01-30-16-057_com.android.chrome.jpg
    46.5 KB · Görüntüleme: 77

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
+80 yazıyor. Markayı daha önce hiç duymadım ama +80 sertifikalı PSU'nun sorun çıkartacağını düşünmüyorum.

Fatih gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
PC hazır sistem diye bencede çıkarmaz gibi geliyor ama dediğim gibi ilk defa PC kullanicam

Reaksiyon puanı
10,550
Kullanmadım ancak Everest,rampage gibi kopyacı marka diye biliyorum.
Calisir sorun cikarmaz ancak kaliteli ve pazarda buyuk pay elde etmis markalarla kiyaslanamaz. Sonucta fiyattan dusurmek icin bir seylerden dusurmesi gerekli. Yinede sorun cikacagini dusunmem. Hazır sistemlerde cok kullaniliyor