Pc açılmıyor

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Herkese iyi gunler
Bu gun bilgisayarimda bir program kurmak icin cd rom u taktim programi kurdum isim bitince cd rom un kablolarini sokmedim kaldi calisir sekilde daha sonra cs go oynamaya basladim birden bire klavye ve mause gitti isiklari sondu ekran dondu oyle kaldi.
Sonra bende kapatma tusuna uzun bastim kapattim kendisi geri acildi ve biiipp diye surekli bir ses gelmeye basladi sonra bende fisi cektim hemen
Ve simdide pcyi aciyorum ekrana goruntu gelmiyor ve mouse ve klavyeye guc gitmiyor sizce ne olmis olabilir ?
Sistemim
Anakart ecs g31t m-7
Ram 2+1 3 gb
Ekran karti nvidia geforce gt 420 2gb
Islemci intel e6300
Lutfen yardim edin

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,909
çok ısınıyomuydu

LykanS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Herkese iyi gunler
Bu gun bilgisayarimda bir program kurmak icin cd rom u taktim programi kurdum isim bitince cd rom un kablolarini sokmedim kaldi calisir sekilde daha sonra cs go oynamaya basladim birden bire klavye ve mause gitti isiklari sondu ekran dondu oyle kaldi.
Sonra bende kapatma tusuna uzun bastim kapattim kendisi geri acildi ve biiipp diye surekli bir ses gelmeye basladi sonra bende fisi cektim hemen
Ve simdide pcyi aciyorum ekrana goruntu gelmiyor ve mouse ve klavyeye guc gitmiyor sizce ne olmis olabilir ?
Sistemim
Anakart ecs g31t m-7
Ram 2+1 3 gb
Ekran karti nvidia geforce gt 420 2gb
Islemci intel e6300
Lutfen yardim edin
CD - ROM da arıza oluştuysa BIOS u kitlemiş olabilir. Yapman gerekenler sırasıyla şöyle ;
1 CD romun güç ve Sata / İde kablosunu çıkar
2 kasanın fişini çıkar
3 BIOS pilini çıkar
4 kasanın Psu' sunda güç varsa bitir 10-15 dk bekle
5 pili ve CD romu takmadan bilgisayarı aç
Bir arıza yoksa görüntü verecektir

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Pil?
CD - ROM da arıza oluştuysa BIOS u kitlemiş olabilir. Yapman gerekenler sırasıyla şöyle ;
1 CD romun güç ve Sata / İde kablosunu çıkar
2 kasanın fişini çıkar
3 BIOS pilini çıkar
4 kasanın Psu' sunda güç varsa bitir 10-15 dk bekle
5 pili ve CD romu takmadan bilgisayarı aç
Bir arıza yoksa görüntü verecektir

Fişi çıktına nasıl görüntü verebilir?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Pili takmadan denemek ,en son çare gibi. Yine görüntü gelmezse,ramleri tek tek,slot değiştirerek ,denemek,sonun sonuda ,uzay montaj.

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
çok ısınıyomuydu
Hayır çok ısınmıyordu zaten oyunu yeni açmıştım harita yüklendi sonra o şekilde kaldı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pili takmadan denemek ,en son çare gibi. Yine görüntü gelmezse,ramleri tek tek,slot değiştirerek ,denemek,sonun sonuda ,uzay montaj.
Ramlari tek tek denedim hdd yi de değiştirdim yine olmadi ekran kartini cikartip anakarta bağladim goruntuyu yine olmadi simdi su pil olayini yapicam

Birde aklımda şu ihtimal var anakartta bir sıkıntı olmuş olabilir mi ?

Son düzenleme:

LykanS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Hayır çok ısınmıyordu zaten oyunu yeni açmıştım harita yüklendi sonra o şekilde kaldı

Ramlari tek tek denedim hdd yi de değiştirdim yine olmadi ekran kartini cikartip anakarta bağladim goruntuyu yine olmadi simdi su pil olayini yapicam

Birde aklımda şu ihtimal var anakartta bir sıkıntı olmuş olabilir mi ?
Evet o da olabilir. Olasılıkları aza indirmek için denetiyorum.
Bu cihazlarda olası bi hatadan BIOS kitleyip görüntü de vermeyebiliyor.

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Eğer kablon sağlam ise sorun anakart,işlemci yada psu da olabilir.Ama genelde anakarttakibir sorundan kaynaklanır.
Peki anakarttaki bu sorun halledilebilir mi yoksa değişmesi mi gerekiyor eğer değişmesi gerekiyorsa nereden bulabilirim ?

Tatil yeni başladı ve bilgisayar bozuldu gerçekten çok kötü bir durum hemen halletmem gerekiyor.

LykanS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Peki anakarttaki bu sorun halledilebilir mi yoksa değişmesi mi gerekiyor eğer değişmesi gerekiyorsa nereden bulabilirim ?

Tatil yeni başladı ve bilgisayar bozuldu gerçekten çok kötü bir durum hemen halletmem gerekiyor.
Anakart tamiri pek yaygın bir şey değil. Ürünün eski olmasından garantisi olduğunu da sanmıyorum. Bilgisayarcılarda 100 tl ye yakın bir fiyata 2.el de alabilirsiniz yada aşağıdaki linkten de 0 , kutulu olarak alabilirsiniz.

Anakart tamiri pek yaygın bir şey değil. Ürünün eski olmasından garantisi olduğunu da sanmıyorum. Bilgisayarcılarda 100 tl ye yakın bir fiyata 2.el de alabilirsiniz yada aşağıdaki linkten de 0 , kutulu olarak alabilirsiniz.
Bu anakart DDR3 soketli sendeki ramlerinde DDR3 olduğuna emin olmanızı tavsiye ederim

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Teşekkürler fakat benim bilgisayar ddr2 ben bilgisayarcılara bir sorim bu gün ona göre bakalım

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910

Öncelikle buzzerdan gelen sesin ne olduğunu anlayın, bilgisayarcıya gitmeden de sorunu tespit edebiliriz.

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

Öncelikle buzzerdan gelen sesin ne olduğunu anlayın, bilgisayarcıya gitmeden de sorunu tespit edebiliriz.
Benim malesef kisa kisa bir suru bip bip bip ediyordu

Ve bip sesi sadece ilk dondugunda kapatip acinca geldi ve bende fis cektim

Bir dakika ben bilgisayarin speaker parcasini takmamistim o zaman bip sesi nereden geldi

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Benim malesef kisa kisa bir suru bip bip bip ediyordu

Ve bip sesi sadece ilk dondugunda kapatip acinca geldi ve bende fis cektim

Bir dakika ben bilgisayarin speaker parcasini takmamistim o zaman bip sesi nereden geldi
Hoparlörden gelmiş olabilir, bazı anakartlar Buzzer yoksa ses bağlantısını kullanabiliyor.

Bu bipleme kısa ve ard arda ise anakart, normal ve ard arda ise PSU arızasına işaret

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Peki hangi marka model anakart tavsiye edersiniz

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
The Eaglelake P45 veya X48 çipsetli bir anakart iyi olur fakat ucuz bir anakart işini görecektir.

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
garip bir sekilde speaker kablosunun nereye takilicagina bakarken pc yi calistirdim ve bu yazi geldi ekrana
reboot and select proper Boot device
or Insert Boot Media in Select Boot device and press a key

Speaker bolumunde bir kablo vardi onu soktum ve hoparloru taktim oraya sonra calisti

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
garip bir sekilde speaker kablosunun nereye takilicagina bakarken pc yi calistirdim ve bu yazi geldi ekrana
reboot and select proper Boot device
or Insert Boot Media in Select Boot device and press a key

Speaker bolumunde bir kablo vardi onu soktum ve hoparloru taktim oraya sonra calisti
O zaman o soket - olarak bir yere bağlıymış ve +'sını da bağlamışsınız, çözüldüyse sevindim.

1Yūsuf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ne yapmam gerek peki bundan sonra bu yazi var hala ekranda

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Ne yapmam gerek peki bundan sonra bu yazi var hala ekranda
Bir tuşa basın.

Boot edecek bir disk arıyor, Windows çökmüş olabilir veya BIOS'u sıfırladınız ya ondan dolayı 1. disk olmayabilir, BIOS'a girin ve HDD'yi birinci cihaz seçin.