Pc açıldıktan sonra monitör kararıyor

35 ufuk 35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar benim pc'nin ekranı bir kaç hafta öncesi açılır açılmaz kararmaya başlamıştı ilk başlarda reset atarak 2.-3. denemede düzeliyordu sonrasında reset fayda etmemeye başladı. güvenli modda açtığımda sorun yok ama normal modda ekran kararmaya devam ediyor, bazen de normal modda masaüstü arka plan resmi ile fare nin imleci ekrana geliyor ctrl+alt+del yapınca tekrar kararıyor bunu neden yapabilir?
edit: sorun yazılımsal mı donanımsal mı bilemediğim için konuyu buraya açtım yanlış ise kusura bakmayın :)

internetci34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı bozulmuş olabilir. bende de aynı sorun oluyordu.Başka ekran kartı taktım düzeldi.Söktüğüm ekran kartının da 5-6 tane kondansatörünün patlamış olduğunu gördüm.

Bakinci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Selam.

Öncelikle,

1. PC monitör arasındaki kablonu mutlaka kontrol et. ( sıkıntı onda değil ama bebek adımları ile gitmek lazım )
2. Giriş çıkış pin'lerinide kontrol et. ( Bu aşamalar rutindir. Bazen çok basit olabilir çözüm )
3. Ekran kartının sürücülerini daha sağlıklı bir makinadan indir. ( Ati veya Nvidia )
4. Ekran kartın ekstra güç gereksinim duyan kartlardansa kasa içindeki power takılı kısmı kontrol et.
5. Eğer ekstra güç gereksinimi olan kartlardan sa ve kasa içindeki bağlantıda sorun yoksa, güç kaynağın verimli enerji üretmiyor olabilir.
6. Güç gereksinimi olmayan ekran kartı ise, yuvasına tam oturup oturmadığını kontrol edebilirsin.
7. Bu kontroller sonrası bir sıkıntı yoksa yeni driverları safe modda kurabilirsin. ( bir öncekini uninstall edip restart edip yenisini kurarak tabii.)
8. Çözüme ulaşamadıysan, ekran kartının ne kadar ısıntığını kontrol et. soğutucusu varsa ( fan ) olarak, pervanesinin iyi bir devirle dönüp dönmediğini, pervane yok aleminyum koruma varsa, üzerinde birikmiş tozları arındırabilirsin.
9. hala bir çözüme ulaşamıyorsan, ekran kartını başka bir arkadaşında dene. Çalışıyorsa anakartının driverlearı ve bios unu güncelleyebilirsin. Bazen bios reset atmakta çözüm olabilir. Yani makinanı fişten çekicen, bios pilinide sökücep 5 dk. bekleyecen.
10. hala bir çözüm olmazsa, ekran kartı al :))

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı yuvaları toz kapmış olabilir.
Kasanın içini bilgisayarlar için olan toz makinesi ile temizlet ekran kartının olduğu bölüme iyice tutmanı öneririm toz falan kalmasın.
Eğer olmazsa buraya yaz diğer ihtimalleri düşünelim.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
benmde ekran kararıyor yuvasıda biraz tozlu temizlesem olurmu acaba cevap verirsen sevinirim nvidia ekran kartım var tnt2 64 vga bıos version 2.05.17.04.00

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
açılışta f8 tuşuna bas bırak vga modunda başlat ve çözünürlüğü yavaş yavaş artır ,problem ekran kartında ise zaten belli edecektir,yok eğer monitörün desteklemediği bir çöünürlüğe çıkıyorsa onun içinde ekranın kararır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bilgisayarda önce acılıyo sonra windovs başlatılıyo yazısı çıkıyoo ama açılmıyooo neden acabaaa???

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim pc de post ekranından sonra kararıyor ? format atmaya çalışıyorum yine CD yi okuyo başlatıyo bir süre sonra yine kararıyor ? bios pilini yine olmadı :s
bilen varsa yardım edebilir mi ?

akrepzeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı sürücünü güncelle.güncelleme yaptıktan sonra sorun ortaya çıktıysa eskı sürücüye geri dön.

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartınız bozulmuş olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bilgisayarı açınca ekran kararıyor sadece imleç gözüküyor yardımm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Ben PC'yi Açıyorum Hoş Geldiniz Yazıyor PC Ekranı Açılıyor (TAM OLARAK) Sonra Birden Bire Ekran Kapanıyor. Kasa'nın Kapama Düğmesine Bastığımda (BASILI TUTMADAN) Kapanıyor. NEDEEEN!!!?!!?!?!?!111?!!?!?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar bnm ekran kartı yok onboard ama ekran çözünürlügü bozuldu lütfen acil yardm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayar acılı sifre yeri geli o sonra kararıo sorun ne olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim pc açılıyor .açılırken de masaüstü geldikten sonra da ekran kararıyor .monütör ü defalarça 2-3 dkka boyunca kapatıp açıyorum düzeliyor .bazen bu süre uzuyor. neden aceba ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bnmde aynı sorun pc yı daha yenı almama ramen hoş geldiniz dio ondan sonra sadece fare imleci gözüküyor lutfen yardım edin format atsam acaba olurmu düzelirmi:(

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar bnmde aynı sorun pc yı daha yenı almama ramen hoş geldiniz dio ondan sonra sadece fare imleci gözüküyor lutfen yardım edin format atsam acaba olurmu düzelirmi:(

Önce Sistemi geri yüklemeyi deneyin. Son çare format.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya kardeşim benim bilgisayarımda bir sorun yok her şey güzel çalıştırıyo ama siyah ekranları her zaman böyle soluk siyah solmuş siyah bir şekilde gösteriyo ama sadece siyah yerleri işte bu yüzden iğrenç gözükyo siyahlıklar yapabileceğimiz bişe varsa lütfen söyleyin yoksa format atmak zorunda kalacağmmm

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler bu ekran 3 4 gündür böle yaptı 2 gün önce 4kere kapatım ekran düzledi yeniden acıcan pcyi gene ayınısı yapıor suanda bile ekran kapanıo acıom sorunu kablodanmı yada ekranmı bozuLuyor Cözmedim Yardımcı olmak isteyen yada bozuk ise yenisi alalım :D elim aradı valla sıkıldm cöpe atcam smdi ekranı :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayarım acıldıktan sonra 5 dk yada yarım saaat sonra görüntü gidiyor ama bu sorun exeplor exe. den düzelecek deil normal çökmüş gibi gidio yeni format atılmış olmasına ragman deden

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s.a arkadaşlar aynı şey bendede oluyor ama sürekli ekranı açıp kapayınca veya bir oyun açınca düzeliyor ben buna format atmadım meğer onun yuvası tozlanmış ondan ekran kararıyormuş yardım ettiysem teşekkür ederim ... :yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler bu sorunu nasıl çözdünüz yeter sıkıldım??????

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bnm pc de aynı sorun var acıyorum bazen 2 dk da bazen 3 saatte bir ekran gidiyor kasa acık ama görüntü 2 dakikalığına gidiyor acaba ne yapabilirim????

Mevlüt Aydemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım merhaba ekran kartınnın yuvası toz kapmış olabilir temizle ekran kartını sökmüşken ustündeki konsadatürlere bak şişme patlama varmı diye patlama varsa o yüzdendir bir zamanlar bendede aynı sorun vardı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kasanın acma dugmesıne basıyorum ardından monutor hosgeldın yazısı gelıyo 2 sn sonra kapanıyo tekrar kapatıp acıyorum 2 sn sonra tekrar kapanıyo lütfen yardım edınnnn

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benım yas 16 annem actıgımı görürse kızar o evde olmadan yapmam lazım ;D dediklerini not aldım tesekkurler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya benim pcnin ekran çözünürlüğü bozuldu sadece güvenli moda çalışıyo ona ne yapmam gerek

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim pc aciliyo mavi yaniyo ondan sonra cok sarj ediyor ve acilmiyor