• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Pc açikken ekran karti takilsa

Thunjai

Öğrenci
Arkadaşlar pc ekran kartını görmüyor. Açılıyor arkadan ses geliyor ama görüntü yok.

Bu yüzden pc açıkken ekran kartını söküp takmamın bi sıkıntısı olurmu?

Deneyen oldumu.

en iyi ihtimalle yanmasa bile kart çalışmasına imkan yok.

Aynen taktın diyelim pc'yi yeniden başlatmadan bilgisayar ekran kartını tanımlayamaz o nedenle kullanamassın.

Olur. Neden deneyim? Ekran kartı kaç para biliyor musun?

Büyük ihtimalle ekran kartı ya da mainboard arızalı... Bir arkadaşından muadil parçalar bulup dene ya da mahallenin bilgisayarcısına git.

driverları falan yüklü mü neden okumasın ki bilgisayar kartı

Onboıarda iken biosda vga ayarı yapmalısın.
Ekran kartı seçimi Biosda Sadece onboard için ayarlı olmuş olabilir ekran kartın arıza olsa ses de gelmeyebilirdi bioada girip vga ayarlarını kontrol et

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Ama bios dahil görüntü gelmiyor arka planda windows sesi duyuluyor açılıyor ama görüntü vermiyor. Onboard'a takıyorum çalışıyor. Ben usb yada başka bişey gibi düşünerek pc çalışırken söküp takmayı denemek istiyorum kartı görmesi için. Ama ne olur nasıl olur fikir danışmak istiyorum. Anakart sağlam ekran kartı arızalı ama bu bi çözüm olarak arayış içindeyim.

onboard çalışıyor ise yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, bios ta görüntü bağdaştırıcısı olarak onboard seçilidir. o tarz bir seçenek arayabilirsiniz bios ta onboarda bağlayark monitörünüzü. diğer türlü tak çıkar mantığı yok hiçbir şekilde

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Ama bios dahil görüntü gelmiyor arka planda windows sesi duyuluyor açılıyor ama görüntü vermiyor. Onboard'a takıyorum çalışıyor. Ben usb yada başka bişey gibi düşünerek pc çalışırken söküp takmayı denemek istiyorum kartı görmesi için. Ama ne olur nasıl olur fikir danışmak istiyorum. Anakart sağlam ekran kartı arızalı ama bu bi çözüm olarak arayış içindeyim.
@Thunjai, ekran kartı gibi anakarta takılan kartlar hot plug-in filan değildir. Takılırsa ne olur bilmiyorum ama anakarta ve eğer sağlamsa grafik kartına muhtemelen hasar verebilirsin. Vermeyedebilirsin. Bu durumda kart sağlam da olsa muhtemelen çalışmayacaktır, çünkü açılışta ekran kartı olup olmadığının kontrolü yapılıyor, sonrasında yapılmayacak ve onboard ekran kartı aktif olmaya devam edecektir. OK?

Anladım çok teşekkür ederim banada dediğiniz gibi mantıklı geldi :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

onboard çalışıyor ise yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, bios ta görüntü bağdaştırıcısı olarak onboard seçilidir. o tarz bir seçenek arayabilirsiniz bios ta onboarda bağlayark monitörünüzü. diğer türlü tak çıkar mantığı yok hiçbir şekilde

Biostan değişimi bilmiyorum yapamadım aradım ama başka bi sitede araştırdığımda bişey fixed yapmamdan felan bahsedildi yaptım kaydedip çıktım yine olmadı biostan nasıl seçeceğimi biliyorsanız tarif edermisiniz?

Bios ekran resimlerimi cekip buraya at

Monitör fişini harici ekran kartına takınca biosda gelmiyo yalnız. onboardda açıp çeksem olurmu?

monitör fişini harici ekran kartına takınca bios bile gelmiyo onboard'da açıp çeksem olurmu?

Önemli olan bios resimleri. Başka türlü çekemezsin zaten onboardda çek

İlk defa kendi biosumun bire bir aynısını gördüm :D anakart 760gm-p33 mü? :D

çalışan anakarttan donanım söküp takma olmaz yüksek akım olduğu için yakabilirsin mosfetleri koruyan sigorta dirençler yanar yada herşeyi yakar ikinci monitörün varsa onu onborda takıp biosu resetle ...
WV5Z3E.jpg

load fail safe default yap.

Valla hiç bilmiyorum hocam :D Casper pc :D Sizinkinin ayarları da böylemi?

Arayüzümüz aynı beli belli kartlarda aynı arayüz kullanılmıştır.

Senin işlemcin Amd athlon mu phenommu? 3 çekirdekliyse 4cü çekirdeğini açmaya çalışalım aşırı performans artışı yaşamıştım ben.

çalışan anakarttan donanım söküp takma olmaz yüksek akım olduğu için yakabilirsin mosfetleri koruyan sigorta dirençler yanar yada herşeyi yakar ikinci monitörün varsa onu onborda takıp biosu resetle ...
WV5Z3E.jpg

load fail safe default yap.

Dediğinizi yaptım hocam ama değişen birşey olmadı

Arayüzümüz aynı beli belli kartlarda aynı arayüz kullanılmıştır.

Senin işlemcin Amd athlon mu phenommu? 3 çekirdekliyse 4cü çekirdeğini açmaya çalışalım aşırı performans artışı yaşamıştım ben.

İntel Core2 Quad benimkisi 4 çekirdek yani. Performansı iyi de şu ekran kartını çalıştırabilseydim başka bişey istemiyorum :D

kartı başka pcde dene slot tipi ne? bazı anakartlarda pci-express 1.0 oluyor 3.0 kartı takınca çalıştıramıyormuş...
kart ne?

kartı başka pcde dene slot tipi ne? bazı anakartlarda pci-express 1.0 oluyor 3.0 kartı takınca çalıştıramıyormuş...
kart ne?

pci-express ama kaç olduğunu bilmiyorum. Şöyle bişey var bu kart daha önce çalışıyordu. Birden böyle oldu. Başka pc de deneyecem daha sonra. Kart Nvidia 9800GT

pci-e slotunun içine yağsız kontak spreyle temizle tozlandıysa neden bu olabilir.

Pek mantıklı gelmedi bu söylediğiniz. Slot temizdir hava felan tuttum zaten.

Ekran kartını başka pc de denedim problem ekran kartında. ondada görüntü gelmedi ses geldi

Ekran kartının üstündeki kondansatörlerde koku var onların tümünü değiştirsem ne olur?