Pc açikken ekran karti takilsa

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Thunjai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pc ekran kartını görmüyor. Açılıyor arkadan ses geliyor ama görüntü yok.

Bu yüzden pc açıkken ekran kartını söküp takmamın bi sıkıntısı olurmu?

Deneyen oldumu.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Olmaz Açılışta BİOS'un tanıması gerekmiyor mu?

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
en iyi ihtimalle yanmasa bile kart çalışmasına imkan yok.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Aynen taktın diyelim pc'yi yeniden başlatmadan bilgisayar ekran kartını tanımlayamaz o nedenle kullanamassın.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Olur. Neden deneyim? Ekran kartı kaç para biliyor musun?

Büyük ihtimalle ekran kartı ya da mainboard arızalı... Bir arkadaşından muadil parçalar bulup dene ya da mahallenin bilgisayarcısına git.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
driverları falan yüklü mü neden okumasın ki bilgisayar kartı

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Onboıarda iken biosda vga ayarı yapmalısın.
Ekran kartı seçimi Biosda Sadece onboard için ayarlı olmuş olabilir ekran kartın arıza olsa ses de gelmeyebilirdi bioada girip vga ayarlarını kontrol et

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Ama bios dahil görüntü gelmiyor arka planda windows sesi duyuluyor açılıyor ama görüntü vermiyor. Onboard'a takıyorum çalışıyor. Ben usb yada başka bişey gibi düşünerek pc çalışırken söküp takmayı denemek istiyorum kartı görmesi için. Ama ne olur nasıl olur fikir danışmak istiyorum. Anakart sağlam ekran kartı arızalı ama bu bi çözüm olarak arayış içindeyim.

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
onboard çalışıyor ise yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, bios ta görüntü bağdaştırıcısı olarak onboard seçilidir. o tarz bir seçenek arayabilirsiniz bios ta onboarda bağlayark monitörünüzü. diğer türlü tak çıkar mantığı yok hiçbir şekilde

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Ama bios dahil görüntü gelmiyor arka planda windows sesi duyuluyor açılıyor ama görüntü vermiyor. Onboard'a takıyorum çalışıyor. Ben usb yada başka bişey gibi düşünerek pc çalışırken söküp takmayı denemek istiyorum kartı görmesi için. Ama ne olur nasıl olur fikir danışmak istiyorum. Anakart sağlam ekran kartı arızalı ama bu bi çözüm olarak arayış içindeyim.
@Thunjai, ekran kartı gibi anakarta takılan kartlar hot plug-in filan değildir. Takılırsa ne olur bilmiyorum ama anakarta ve eğer sağlamsa grafik kartına muhtemelen hasar verebilirsin. Vermeyedebilirsin. Bu durumda kart sağlam da olsa muhtemelen çalışmayacaktır, çünkü açılışta ekran kartı olup olmadığının kontrolü yapılıyor, sonrasında yapılmayacak ve onboard ekran kartı aktif olmaya devam edecektir. OK?

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım çok teşekkür ederim banada dediğiniz gibi mantıklı geldi :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

onboard çalışıyor ise yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, bios ta görüntü bağdaştırıcısı olarak onboard seçilidir. o tarz bir seçenek arayabilirsiniz bios ta onboarda bağlayark monitörünüzü. diğer türlü tak çıkar mantığı yok hiçbir şekilde

Biostan değişimi bilmiyorum yapamadım aradım ama başka bi sitede araştırdığımda bişey fixed yapmamdan felan bahsedildi yaptım kaydedip çıktım yine olmadı biostan nasıl seçeceğimi biliyorsanız tarif edermisiniz?

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Bios ekran resimlerimi cekip buraya at

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Monitör fişini harici ekran kartına takınca biosda gelmiyo yalnız. onboardda açıp çeksem olurmu?

monitör fişini harici ekran kartına takınca bios bile gelmiyo onboard'da açıp çeksem olurmu?

Önemli olan bios resimleri. Başka türlü çekemezsin zaten onboardda çek

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
İlk defa kendi biosumun bire bir aynısını gördüm :D anakart 760gm-p33 mü? :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
çalışan anakarttan donanım söküp takma olmaz yüksek akım olduğu için yakabilirsin mosfetleri koruyan sigorta dirençler yanar yada herşeyi yakar ikinci monitörün varsa onu onborda takıp biosu resetle ...
WV5Z3E.jpg

load fail safe default yap.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Valla hiç bilmiyorum hocam :D Casper pc :D Sizinkinin ayarları da böylemi?

Arayüzümüz aynı beli belli kartlarda aynı arayüz kullanılmıştır.

Senin işlemcin Amd athlon mu phenommu? 3 çekirdekliyse 4cü çekirdeğini açmaya çalışalım aşırı performans artışı yaşamıştım ben.

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çalışan anakarttan donanım söküp takma olmaz yüksek akım olduğu için yakabilirsin mosfetleri koruyan sigorta dirençler yanar yada herşeyi yakar ikinci monitörün varsa onu onborda takıp biosu resetle ...
WV5Z3E.jpg

load fail safe default yap.

Dediğinizi yaptım hocam ama değişen birşey olmadı

Arayüzümüz aynı beli belli kartlarda aynı arayüz kullanılmıştır.

Senin işlemcin Amd athlon mu phenommu? 3 çekirdekliyse 4cü çekirdeğini açmaya çalışalım aşırı performans artışı yaşamıştım ben.

İntel Core2 Quad benimkisi 4 çekirdek yani. Performansı iyi de şu ekran kartını çalıştırabilseydim başka bişey istemiyorum :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kartı başka pcde dene slot tipi ne? bazı anakartlarda pci-express 1.0 oluyor 3.0 kartı takınca çalıştıramıyormuş...
kart ne?

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kartı başka pcde dene slot tipi ne? bazı anakartlarda pci-express 1.0 oluyor 3.0 kartı takınca çalıştıramıyormuş...
kart ne?

pci-express ama kaç olduğunu bilmiyorum. Şöyle bişey var bu kart daha önce çalışıyordu. Birden böyle oldu. Başka pc de deneyecem daha sonra. Kart Nvidia 9800GT

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
pci-e slotunun içine yağsız kontak spreyle temizle tozlandıysa neden bu olabilir.

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pek mantıklı gelmedi bu söylediğiniz. Slot temizdir hava felan tuttum zaten.

Thunjai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartını başka pc de denedim problem ekran kartında. ondada görüntü gelmedi ses geldi

Ekran kartının üstündeki kondansatörlerde koku var onların tümünü değiştirsem ne olur?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
değiştir değiştirebiliyorsan.