Paypalda Dolandırıldım İtiraz ettim Yardım !

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar . 2 gün önce paypaldan bir miktar para ile bir oyun (origin hesap) alacaktım . Karşı tarafa parayı gönderdim fakat karşı taraftan cevap gelmedi (Benim salaklığım...) Bende paypalda itirazda bulundum . Bu itiraz sistemi nasıl çalışıyor hala çözemedim şimdi itiraz yaptığım sayfanın altında 02.04.2013 tarihinden sonra hak talebine çevirebilirsiniz diyor . Bu tam olarak ne oluyor ? Adam paypaldan yazığım mesajlarda cevap vermiyor . Şimdi bu olay nasıl olacak ? Eğer adam o tarihe kadar ve o tarihten sonra hiç bir geri bildiri yapmadı cevap vermedi o zaman paramı alabilir miyim ?

edit: Konu yeri yanlış olabilir fakat başka uygun bir yer bulamadım ...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Paranı geri alabilirsin. Durumu paypala mesaj ile bildirdiysen 1 günde geri dönüş yapıyorlar.

Mehmet Ali Ertunç

mehmetaliertunc.com
Yönetici
Reaksiyon puanı
63
Geçen hafta PayPal ile premium hesap aldım göndermediler. Sonra geri aldım parayı paypaldan. PayPal öncelikle karşı tarafa mesaj gönderiyor konu ile ilgili eğer karşı taraf sana dönmezse veya aranızda anlaşma sağlayamazsanız 02.04.2013 tarihinde bu şikayeti hak talebine çevirebilirsin. Hak Talebine çevirince PayPal karşı tarafın sizle iletişim kurup kurmadığını ve kurduysa aranızdaki yazışmaları istiyor. Ayrıca sizden daha kolay sonuçlanması için isterseniz karşı tarafın dolandırıcı olduğuna dair delil istiyor. Örneğin ben Şikayetvar.com'daki şikayetlerini göndermiştim. Daha sonra paranı iade ediyorlar

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Steam ve Origin hesabi satan kisilerden uzak durun. Kazik yeme ihtimaliniz %80.

Bunun yani sira hesabi size verse bile tekrar geri alma sansi var. Nasil mi? Steame hesabim calindi diye bir mesaj atar, orijinal cd ve cd'ye ait sifre'nin resmini yolladiktan sonra bir hafta icinde hesabiniza el koyarlar.

Acin kendinize temiz bir hesap rahat edin. Internet'te sahtekar mi yok :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ebay aracılığıyla paypal kullanarak çinden 2 adet ürün aldım. ürünün birisi geldi diğeri 3 ay olmasına rağmen gelmedi. satıcıya kargomun bana ulaşmadığını bildiren bir mail attım. adam da kargoda bazen böyle sıkıntılar yaşanabileceğini bildirip özür diledi ve paramı iade etti. eğer ürün olurda tarafıma ulaşırsa kendisiyle irtibata geçip ödemeyi tekrar yapmam konusunda da ricada bulundu. türkiyede olsa hayatta o parayı kurtaramazsın

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçen hafta PayPal ile premium hesap aldım göndermediler. Sonra geri aldım parayı paypaldan. PayPal öncelikle karşı tarafa mesaj gönderiyor konu ile ilgili eğer karşı taraf sana dönmezse veya aranızda anlaşma sağlayamazsanız 02.04.2013 tarihinde bu şikayeti hak talebine çevirebilirsin. Hak Talebine çevirince PayPal karşı tarafın sizle iletişim kurup kurmadığını ve kurduysa aranızdaki yazışmaları istiyor. Ayrıca sizden daha kolay sonuçlanması için isterseniz karşı tarafın dolandırıcı olduğuna dair delil istiyor. Örneğin ben Şikayetvar.com'daki şikayetlerini göndermiştim. Daha sonra paranı iade ediyorlar

Hocam saolun iyi yazmışsınız . Adam hiç bir şekilde cevap vermiyor . Ne emailden ne de paypaldan . 02.04.2013 tarihinde hak talebine dönüştürdüğümde adam hala cevap vermesse ne olacak ? Birde şikayet var a konu açayım mı ya da paypala mail göndreyimmi ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Steam ve Origin hesabi satan kisilerden uzak durun. Kazik yeme ihtimaliniz %80.

Bunun yani sira hesabi size verse bile tekrar geri alma sansi var. Nasil mi? Steame hesabim calindi diye bir mesaj atar, orijinal cd ve cd'ye ait sifre'nin resmini yolladiktan sonra bir hafta icinde hesabiniza el koyarlar.

Acin kendinize temiz bir hesap rahat edin. Internet'te sahtekar mi yok :)

Şimdide bir oyuna 100 lira vermektense 2. el hesaplara 15-20 lira vermek daha cazip geliyor . Zaten daha önce 2 kere daha alış veriş yapmıştım sorun çıkmadan hesaplar gelmişti . İşte araya böyle şeyler girebiliyor :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=333325]berkay95[/MENTION]

Hocam illa oyuna 100 lira ver diyen yok ki.. mesela steam de bir sürü indirimli oyun var, takip edersen mutlaka cazip fiyata alabilirsin. Emin ol böylesi daha saglikli :)

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün itiraz başlattım . İtirazı yaparken dolandırıcı olarak yaptım ve kanıt olarakta aramızaki konuşmanın resimerini gönderdim. Birde Şöyle birşey var :
[h=3]Durum[/h]Ürün alınmadı itirazı bir hak talebine dönüştürüldü.
Bu işlemle ilgili satıcıdan ek bilgi talep ettik.
Sonraki adımlar
Satıcıdan 13.04.2013 tarihine kadar yanıt vermesi istenmiştir. Bilgiler elimize ulaştığında, söz konusu vakayı incelemeye devam edeceğiz.
Bu sorunu çözdüyseniz istediğiniz zaman bu hak talebini iptal edebilirsiniz.
Ürünü aldınız fakat beklediğinizden farklı bir ürün çıktıysa, bu hak talebi gerekçenizi değiştirebilirsiniz.

10 gün bekleyecekmiyim ?

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün itibariyle paramı almış bulunmaktayım

walcott39026

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar ebaydan bir ürün aldım fakat 45 gün limitinin dolmasına 5 gün kaldı ve ürün hala olrtalar da yok, satıcı attığım maillere cevap vermiyor. İtiraz hakkımı paypal mı yoksa ebay üzerinden mi yapmalıyım. Mağdurum :(

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar ebaydan bir ürün aldım fakat 45 gün limitinin dolmasına 5 gün kaldı ve ürün hala olrtalar da yok, satıcı attığım maillere cevap vermiyor. İtiraz hakkımı paypal mı yoksa ebay üzerinden mi yapmalıyım. Mağdurum :(
Paypal'a durumu tam anlat. Satıcının mesajlarına cevap vermediğini belirt.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Paypal'a durumu tam anlat. Satıcının mesajlarına cevap vermediğini belirt.

walcott39026

Asistan
Reaksiyon puanı
16
paramı paypal sayesinde 2 hafta içerinde aldım, paypal bu işi biliyor ve ilgililer ayrıca.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende paypala üye oldum ücretsiz dediler ama baktım 30 tl hesabımdan (kredi kartımdan) çekmişler ne yapmalıyım üyeliğimide iptal etmek istiyorum giriş yapıyorum ingilizce anlayamadım