Parite.b Virüsü Bulaştı Yardım!

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Arkadaşlar, benim bilgisayara Parite.b adlı bi viriüs bulaştı ve coğu dosyaya yayılmış virüs programı bunları teker teker bulup siliyo veya karantinaya alıyo ama buna rağmen sürekli karantinaya aldığı dosya sayısı artıyo yani virüs yayılamya devam ediyo sanırım. Virüs programım "Eset Smart Security 4" bu virüsten tamamen kurtulmak için illa format mı atam lazım başka yolu varmı? ve şuana kadar virüsün bi etkisini göremdim ama virüs programı her dakika karantinaya bi dosya alıyo alınan doyanın yanında Win32 Parite.b virüs yazıyo şuana kadar 18 dosya karantinada ve sanırım exe dosyalarını hedef alıyo Yardım ederseniz sevininrim

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu virüsün hala yayılıyor olma sebebi zorunlu format attırmak gibi geliyor bana;Bilişim şuçu kanıtlarını temizlettirmek için...

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
combofix ile taratmayı dene ama dikkat et bulaşmış olan dosyalarını silebilir benim başıma gelmedi dosya silmesi bulaşsada fakat yinede ne olur nolmaz ..

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Güvenlik yazılımlarını kapattığına emin olduktan sonra, ComboFix ile tarama yaptır. Güvenli modda güncellenmiş malwareBytes ile tarama yaptır. Eset online Scanner taraması yaptır. İşletim sistemin win7/Vista ise yazılımlar üzerine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır demen lazım.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
sanırım C disk deki bütün dosyalara bulaşmış D de ise sadece 1 dosyaya bulaşmış C disk e giriyorum hangi klasörü açarsam virüs programı o dasyayı karantina ya alıyor.
Bu arada dediklerinizi yapıcam sonuç verir işşallah

giresunlu_28

Asistan
Reaksiyon puanı
0
comodo yu kur gerisini ona bırak ben comodo internet security pro 2012 kullanıyroum kafam rahat sistemde bir tane virüs yok 8 milyona almıştım 1 seneliğini kampanyadan...

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
cevaplar için tesekkürler ama ben bunlarla taratınca virüslü dosyaları topdan silmiyo dimi sadece temizliyomu eğer siliyosa C disk full gider çünkü hepsi virüslü dosyaların

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşım her dosyaya bulaştıysa unut sen programlarla taratmayı. Tamamen temizleyemez. Virüs 1-2 dosyaya bulaşmış desen tamam çözüm basit. Anti-virüs programı kullanmadan bile silebilirsin ama bahsettiğin C' nin hepsi. Bu yüzden önemli dosyaların veya D' nin yedeğini al ve C yi formatla.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
arkadasım harddıskı sök yenısını al kesın cozum :D

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Virüs programın bana gösterdiği çizergede tam 46 exe dosyası virüsten etkilenmiş ama biraz önce bitedefender online scanner ile taradım sonuç verdi sanırım çünkü artık karantinaya alınan dosya sayısı artmıyo zaten bu virüs sadece bilgisayardaki exe dosyalarını yiyor