Pardus'um ağır çalışıyor!!!!

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
konumu sen yazma dosyayı tıkla tut sürükleyerek konsolabırak o kendi konumnu yazar

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
sudo komutu root yetkileri veren bir komut, program yükleme komutu değil. İndirdiğin dosyanın uzantısı .exe sanırım. Ama Pardus PiSi paketlerini kullanıyor ve LimeWire da Pardus'un depolarında mevcut. Yüklemek için Konsole'u aç ve şunu yaz:

---------

Ya da vazgeçtim. Direkt görsel olarak anlatayım, kızıyorlar yoksa. :)

Paket yöneticisini açıp LimeWire yazarak paketi aratıp seçerek kurabilirsin.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
:confused1::confused1:
sudo komutu root yetkileri veren bir komut, program yükleme komutu değil. İndirdiğin dosyanın uzantısı .exe sanırım. Ama Pardus PiSi paketlerini kullanıyor ve LimeWire da Pardus'un depolarında mevcut. Yüklemek için Konsole'u aç ve şunu yaz:

---------

Ya da vazgeçtim. Direkt görsel olarak anlatayım, kızıyorlar yoksa. :)

Paket yöneticisini açıp LimeWire yazarak paketi aratıp seçerek kurabilirsin.

tşkkürler ancak sanırım deb uzantılı bir dosya:confused1::confused1:

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Evet o sebeple paket yöneticisinden kurmanı önerdim. Pardus'un depolarında olan dosya Deb uzantılı değildir. Ama LimeWire'ın sitesindeki paket Debian/Ubuntu için.

Sana bilgi verebilecek bir adres: http://www.ozgurlukicin.com/paket/limewire/

bir an önce öğrenmem gerek.....:mellow:yoksa sora sora bir hal olacağım..

yine bir soru .run uzantılarının dışındakiler pisi ile yükleniyormu peki mesela wine gibi....:confused1:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74

yine bir soru .run uzantılarının dışındakiler pisi ile yükleniyormu peki mesela wine gibi....:confused1:

pardus deporunda wine var neden pisi den başka format arıyorsunki:huh:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Wine paketleri Pardus'un depolarında var, yani evet paket yöneticisi ile yüklenebilir ama her paket değil. Paket yöneticisi ile sadece PiSi uzantılı paketleri yükleyebilirsin. Exe uzantılı dosyaları Wine ile çalıştırabilirsin. Run uzantılı dosyaları da Konsole'la çalıştırabilirsin.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
pardus deporunda wine var neden pisi den başka format arıyorsunki:huh:

ben yanlış anlatıyorum...piside bulamayacağım hiç program yokmu sanki.:confused1:eğer olmassa diye konsolu kullanmam mı gerekiyor peki onu soruyorum...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ben yanlış anlatıyorum...piside bulamayacağım hiç program yokmu sanki.:confused1:eğer olmassa diye konsolu kullanmam mı gerekiyor peki onu soruyorum...

piside olmayan paketleri indirdiğin zaman elbetteki konsol kullanman gerekecek :cool:

ama zannetmiyorumki pisi deposunda senin istediğin bir program olmasın :thumbup1:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

İşte o indirdiğin dosyanın uzantısına göre değişir. Mesela Ubuntu Deb paketlerini kullanıyor ama Alien isimli bir yazılım sayesinde RPM paketlerini de kurabiliyorsun Ubuntu üzerinde. Yine aynı şekilde, RPM paketlerini Deb paketine dönüştürüp öyle de kurabiliyorsun. Pardus'ta Deb veya RPM paketlerini PiSi paketlerine dönüştürmek veya dönüştürmeden direkt yüklemek için bir yol var mı, bilmiyorum. Ancak eğer bir yol yok ise o paketi yükleyemezsin. Ha şu olur, yüklemek istediğin uygulamanın kaynak kodlarını indirirsen Konsole'u kullanarak indirdiğin kaynak kodlarını derleyip kullanabilirsin.

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Pardus Depoları'nda her yazılımı bulamazsın. Varsa bile paketçi sayısı az olduğundan paketler güncel olmaya biliyor. O yüzden Pardus kullanacaksan, PiSi'si olmayan bir yazılımı kullanmak istediğinde konsolla kurman gerekecek. Sanıldığı kadar zor değil. Azıcık cesaret gerek o kadar.

Ayrıca "Pisicevir" adında bir proje var. Deb ve RPM paketlerini PiSi'ye çeviriyor. Ama kararlı sürümü çıkmadı ve sanırım proje iptal edileli 1-2 sene oluyor. Sadece var diye söylüyorum. Denemeye kalkmayın. (=

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Pardus Depoları'nda her yazılımı bulamazsın. Varsa bile paketçi sayısı az olduğundan paketler güncel olmaya biliyor. O yüzden Pardus kullanacaksan, PiSi'si olmayan bir yazılımı kullanmak istediğinde konsolla kurman gerekecek. Sanıldığı kadar zor değil. Azıcık cesaret gerek o kadar.

Ayrıca "Pisicevir" adında bir proje var. Deb ve RPM paketlerini PiSi'ye çeviriyor. Ama kararlı sürümü çıkmadı ve sanırım proje iptal edileli 1-2 sene oluyor. Sadece var diye söylüyorum. Denemeye kalkmayın. (=

aslında güzel olurdu ama bu gidişle windows a benzer......:thumbdown:pardus u yüklediğime pişman olurum :thumbup1: