Pardus'ta Başlat Çubuğu! ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quickly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar, sorudan da anlayacağınız üzere; linux kullanmaya pardus ile yeni başadım. Başlat çubuğunu (linux'taki ismini bilmiyorum) aşağıya bir türlü indiremedim. Nasıl yapacağım? :confused1:

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Panelden bahsediyorsun galiba. Ben de bilmiyordum bak ama şimdi sen söyleyince uğraştım biraz, buldum. Sağ tıklayıp panel seçenekleri de, sonra panel ayarlarını seçip ekran kenarının üstüne basılıp tutup aşağı çek. Hepsi bu kadar. Umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Panel yukarıda galiba. :)

Alt + F2 ile basarak açılan kutucuğa kaptan yazın ve kaptanı çalıştırın. İleri butonuna tıklayarak temalar bölümüne gelin ve istediğiniz temayı (paneli altta olan) seçin. İlerlemeye devam ederek işlemi tamamlayın.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Çok teşekkürler, oldu, :)
Yavaş yavaş öğreneceğiz işte, linux'u. :wink:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hangi mesaja göre hallettin? :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Eder. :D Sorunun nasıl çözüldüğünü öğrenmiş oluruz fena mı? :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Tamam Quickly cevap versin de öğrenelim o zaman... :D

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Quickly şuan paneli kaybetmiştir nasıl geri getireceğini araştırıyordur :D Şaka :)

İyi kullanımlar

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Biraz geç yazıyorum kusura bakmayın, haftasonu internete ulaşma imkanım olmadı. :blushing:

Şimdi sorunu nasıl çözdüğüme gelelim (Sanki çözülemeyen uzay geometrisi sorularını nasıl çözdüğümü anlatıyorum :biggrin: ),

Öncelikle @erenberk 'in dediği gibi denedim, panel şeçenekleri diye bir bölüm yoktu. O nedenle yapamadım.

Sonrasında @AliA 'nın dediği gibi yapıp kaptanı açtım ve ordan temayı değiştirdim. Başlat çubuğu (win. alışkanlığı) aşağıda olan bir tema seçtim. Zaten anladığım kadarıyla bir temada başlat çubuğu yukardaysa yukarda kalıyor yani yerini değiştiremiyorsunuz. Eğer değiştiriliyorsa da ben bilmiyorum. Tek seçenek temayı değiştirmek. Bu kurulumdan önce pardus kurumsalın betasını kurmuştum ve o bana çok daha kolay gelmişti. Sanırım zamanla buna da alışacağım. :rolleyes:

Bana yardımcı olan ve olmak için çaba gösteren @AliA ve @erenberk isimli üyelere tekrar teşekkür ederim. :flowers: