pardus tan windows a nasıl geçerim

BYHuseyinTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yaklaşık 1 ay önce meraktan pardus u kurdum. sonra hiç oyun felen indirilemiyordu sıkıcı geldi gene geri windows kurmak istiyorsum. Windows 7 nin iso dosyasını indirip flash a yazdırdım. bilgisayarı kapattım açarken bios menüsünden 1. diske usb-hdd yi seçtim 2. disk e de usb hddyi seçtim F10 yaptım kaydettim. sonra boot menüsüne girdim. usb yi seçtim açılırken normal pardus açılıyo kurulum ekranı felen açılmıyo 3 gündür uğraşıyom kafayı yicem LÜTFEN YARDIM EDİN.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Yaklaşık 1 ay önce meraktan pardus u kurdum. sonra hiç oyun felen indirilemiyordu sıkıcı geldi gene geri windows kurmak istiyorsum. Windows 7 nin iso dosyasını indirip flash a yazdırdım. bilgisayarı kapattım açarken bios menüsünden 1. diske usb-hdd yi seçtim 2. disk e de usb hddyi seçtim F10 yaptım kaydettim. sonra boot menüsüne girdim. usb yi seçtim açılırken normal pardus açılıyo kurulum ekranı felen açılmıyo 3 gündür uğraşıyom kafayı yicem LÜTFEN YARDIM EDİN.
İmajı hangi programdan kurdunuz ?

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
iso dosyasına sağ tıklayıp disk kalıbı yazıcı ile usb yi seçip geri yükleye bastım
İşletim sistemleri usb üzerine yazılırken BOOT özelliği eklenmeli. Aksi halde tanınmaz. Muhtemelen sizdede böyle oldu. RUFUS adlı program üzerinden yazdırırsanız sorun ortadan kalkar.

BYHuseyinTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İşletim sistemleri usb üzerine yazılırken BOOT özelliği eklenmeli. Aksi halde tanınmaz. Muhtemelen sizdede böyle oldu. RUFUS adlı program üzerinden yazdırırsanız sorun ortadan kalkar.
pardus ta exe uzantılı dosyalar açılmıyor bu yüzden rufusu kullanamadım sorun hala devam ederse geri dönerim teşekkürler

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
-Konsolda/Terminalde klasöre cd komutu ile gelin. (Windows isosu masaüstünde ise cd $HOME/Masaüstü)
-sudo dd if=windows_isosu_adı.iso of=/dev/sdb yazıp entera basın. (sdb yerine başka bir şey olabilir, sudo fdisk -l ile kontrol edebilirsiniz.)
-Sifreyi yazın, yalnız dikkatli olun yazdığınız görünmeyecek.
-Bir kaç dakika bekleyin, bitene dek çıktı vermeyecektir.
-Hazır. Afiyet olsun.
-Bu arada sizsiniz sıkıcı.

omerayhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede aynı sorun vardı tsk

---- Mesajlar birleştirildi ----

yalnız ben rufusu yükleyemedim

Son düzenleme:

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
kardeş sen hangi programla yaptın ütfen acil cevap???
Terminali açın
sudo apt-get install unetbootin
yazın uygulama indirildikten sonra terminale
unetbootin yazın
açılan uygulamada windows imajını gösterin daha sonra usb yolunu gösterin kurulur.

femek513

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
hocam bende aynı sorunu almıştım pardusta windows imajı kurmak sıkıntılı bana kalırsa windows bilgisayar bul rüfus ile kur