Pardus tak çalıştır.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erdem-FB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Arkadaşlar laptobumda tak kullan pardus taktım . işim bitince çıkartıp reset atınca windows 7 kendine gelmiyor başlangıç onarım yapıp düzelte bilirsiniz.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sorunsuz bir şekilde Çalışan CD/DVD kullanmak isterseniz, Ubuntu veya türevlerinden birini tavsiye ederim.

___
Konu ilgili bölüme taşındı

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
teşekkürler. yüklediğim cdde pardus anasayfasındandı zaten.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Pardus 2009.2, çalışan veya kurulan CD olarak hoşuma gitmedi.
Belki yeni sürümde 2008 de olduğu gibi beğenmeyi umuyorum.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
pardusun 2011 i falan çıkarmı var mı yeni çalışmaları ?

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
14 düne kadar deneme pardus2011 ri ama bu sefer pardus akillanmis olacak ki isi oldu bittiye getirmiyor,tam sürüm kesinlikle iyi olacaga benziyor

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:30 ----------

bu arada calisan cd ile hic bir sekilde hdd ye zarar vermessin ,tabiki sen hdd icine girip birseyler silmediyse

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
pardus ne gibi yararlar sunuyor açıklayabilirmisiniz lütfen

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
windows sun sundugu yararlarin aynisini sadece oyun konusunda zayif fakat kendi iceriginde yeterli oyun sayisi mevcut ama öyle piyasadaki oyunlar degil ,onun haricinde

1, hic bir sekilde zararli yazilim icermez
2, hic bir zararli yazilim ile size bir saldiri ugramaz
3, windows a alismis olanlara pek yapanci gelmeyen arayüze sahip
4, her türlü programa direk ulasabiliyorsunuz ,kapi kapi porgramm aramaniza gerek yok
5, bedava

eksileri
1 windows sun kullandigi progrmalari calistirmaz ,her nekadar wine adli program ile calistirdigi söylensede nekadar basarili orasi soru isareti
2 dedigim gibi benim icin en büyük eksisi oyunlar
3 birde okadar önemsiz olsada msn ile sesli görüsme olasiligi olmuyor
"
onun haricinde normal bir kullanici icin hic bir eksigi yoktur fazlasi vardir önceleri " linux " (pardus ve diger dagitimlarin cekirdegi ) kullanici kolayligi hakkinda hersey saten aliskanlik diyorum ,ayni wondows nasilsa buda öyle ,ama cok kolay kullanim özellikleri de yok degil örnegin alt+f2 kombinasyonu ile herseye ulasabiliyorsunuz ,size tavsiyem en azindan pardus 2011 beta cikana kadar bekleyin ve öyle yüzeysel bir inceleyin ve fazla bir sey beklemeyin ,cünki
1 bu bir beta
2 siz pardusda yenisiniz ,yani size ilk adim yabanci gelebilir ,bu ayni yabanci bir ülkede gecirdiginiz ilk aya benzer :)
3 kendinize ve pardusa zaman ayiriniz yani hersey birden olmaz

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Pardus güzele benziyor ama kendini biraz daha geliştirmesi lazım (Mesela kurulan cd ile çalışan cd ubuntu daki gibi tek bir cd ile olsa çok güzel olacak. Not ben sadece çalışan cd yi sanal makinede denedim eğer ondan da kuruluyorsa kendisindenn özür diliyorum ).Ama sorun pardusta değil sorun window$ ta bende opensuse yi kurmak için her ne kadar D den küçültmüş olsamda zekasız window$ C de sorun buluyordu:cursing:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
istediginiz özellik ve cok daha fzlasi bu cikmasi beklenen 2011 sürümüyle sahaya cikacak

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Neymiş o özellikler? :)

Kurulan ve çalışan CD'nin bir arada olması? Böyle yapmayın arkadaşlar, Pardus'a zaten çok yükleniyorlar. :)

Nostalji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flashdiske kurup çalıştırabilirsiniz pardusun son sürümünü.Ben masaüstünde denedim gayet randımanlı çalıştı.

Ve genelde de flashdiskte çalıştırmak için Elive 2.0 ı kullanıyorum.Bildiğim flashdiste çalışan en hızlı ve en sorunsuz ayrıca türkçe desteği de olan bir sürüm Elive 2.0.

Tavsiye ederim.