Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
windows sun sundugu yararlarin aynisini sadece oyun konusunda zayif fakat kendi iceriginde yeterli oyun sayisi mevcut ama öyle piyasadaki oyunlar degil ,onun haricinde
1, hic bir sekilde zararli yazilim icermez
2, hic bir zararli yazilim ile size bir saldiri ugramaz
3, windows a alismis olanlara pek yapanci gelmeyen arayüze sahip
4, her türlü programa direk ulasabiliyorsunuz ,kapi kapi porgramm aramaniza gerek yok
5, bedava
eksileri
1 windows sun kullandigi progrmalari calistirmaz ,her nekadar wine adli program ile calistirdigi söylensede nekadar basarili orasi soru isareti
2 dedigim gibi benim icin en büyük eksisi oyunlar
3 birde okadar önemsiz olsada msn ile sesli görüsme olasiligi olmuyor
"
onun haricinde normal bir kullanici icin hic bir eksigi yoktur fazlasi vardir önceleri " linux " (pardus ve diger dagitimlarin cekirdegi ) kullanici kolayligi hakkinda hersey saten aliskanlik diyorum ,ayni wondows nasilsa buda öyle ,ama cok kolay kullanim özellikleri de yok degil örnegin alt+f2 kombinasyonu ile herseye ulasabiliyorsunuz ,size tavsiyem en azindan pardus 2011 beta cikana kadar bekleyin ve öyle yüzeysel bir inceleyin ve fazla bir sey beklemeyin ,cünki
1 bu bir beta
2 siz pardusda yenisiniz ,yani size ilk adim yabanci gelebilir ,bu ayni yabanci bir ülkede gecirdiginiz ilk aya benzer
3 kendinize ve pardusa zaman ayiriniz yani hersey birden olmaz
Pardus güzele benziyor ama kendini biraz daha geliştirmesi lazım (Mesela kurulan cd ile çalışan cd ubuntu daki gibi tek bir cd ile olsa çok güzel olacak. Not ben sadece çalışan cd yi sanal makinede denedim eğer ondan da kuruluyorsa kendisindenn özür diliyorum ).Ama sorun pardusta değil sorun window$ ta bende opensuse yi kurmak için her ne kadar D den küçültmüş olsamda zekasız window$ C de sorun buluyordu:cursing:
Flashdiske kurup çalıştırabilirsiniz pardusun son sürümünü.Ben masaüstünde denedim gayet randımanlı çalıştı.
Ve genelde de flashdiskte çalıştırmak için Elive 2.0 ı kullanıyorum.Bildiğim flashdiste çalışan en hızlı ve en sorunsuz ayrıca türkçe desteği de olan bir sürüm Elive 2.0.