Pardus Sorunu

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ; ben pardus kurdum. kurdum ama windows programlarından çalıştırmayı istediğim sql server programını çalıştırmam için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. biraz araştırdım pek bir şey bulamadım. yardımcı olabilirmisiniz.

bu arada disk full pardus. ntfs partition ayırmadım. eğer ayırmam gerekir ise pardusu kaldırmadan 10-15 gb lık bir ntfs bölümü ayarlayabilir miyim.. pardus 2008 kurulu.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle başlığın uygunsuz olmuş. Başlığı düzeltirsen daha çok yardım alacağını umuyorum. Şu an pardus kuruluyor bende de sabırlı olursan bu iş içinde bir çözüm yolu ararım.

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle başlığın uygunsuz olmuş. Başlığı düzeltirsen daha çok yardım alacağını umuyorum. Şu an pardus kuruluyor bende de sabırlı olursan bu iş içinde bir çözüm yolu ararım.

yardımlarını bekliyorum acil olaraktan

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sorunu nasıl aşarım yokmu yardımcı olacak veya bu işi ypaan..

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar birazdan eve geçeceğim. Şimdiye bitmiş olması lazım kurulum. Hemen bakacağım.

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bu arada Kullanmak istediğin SQL server programı Hakkında biraz daha bilgi verirsen Daha yardımcı olabiliriz...

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
microsoft sql server 2000 kurmak istiyorum. aynı zamanda beraberinde kuracak olduğum 3 ad. daha windows tabanlı program var. eğer bunları kurup çalıştırmayı başarabilirsem. tam 14 pc de pardus kullanacağım. emülator olarak aratmayı denedim ama pek faydalı birşey bulamadım. bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bahsettiğin 3 adet programıda yazarsan bize daha çok yardımcı olmuş olursun.

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Wine 'ı kullanabilirsin Exe uzantılı yazılımları çalıştırabilmek için
Link : http://www.winehq.org/
Ama Şu anlık .Net Framework ile çalışan yazılımlar henüz tam olarak çalışmıyor Microsoft SQL Server'da .Net Framework kullanıyor ama yinede denemeni öneririm

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wine için internette araştırma yapmıştım. yazdığını hatırladığım kadarıyla konsolu açıp pisi vs... felan bişiler yaz diyodu. ama tam olarak nasıl kullanıldığını anlayamadım. yani bu bir program mı ? yoksa pardus'a entegre edilmiş bir komut mu ?

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Pardus'u bir kaç sürüm önce Kullanmıştım Hâla aynımı biLmiyorum ama Şuraya bakabilirmisin bi ?
Tasma->Sistem Seçenekleri->Program Ekle, Güncelle veya Kaldır , Burda paket yöneticisinden Paketlere bak Arama yerine Wine yaz ve paketi kur , kurulum bitince exe uzantılı dosyaların kullanılabilir hâle gelecek.
Terminal'den çalıştırmak için ise

wine dosyaismi.exe yada wine /dosyakonumu/dosyaismi.exe Şeklinde çalıştırabilirsin.

hkncetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
pardus ta MS SQL SERVER 2000 i çalıştıramazsın. Onun yerine mysql, postgresql i bir dene. Ama illaki MS SQL diyeceksen QEMU, VirtualBox gibi sanal bir bilgisayar programı aracılığı ile windows kurup onun üstünde MS SQL i çalıştırabilirsin.

Diğer programları wine ile kurup çalıştırmayı bir dene. Wine ile bütün windows programlarını çalıştırmayabilirsin.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
MSDE 2000 ve türevlerini pardusta denedim ve #pardus kanalındaki arkadaşlara sordum. Kurulmuyor. Ayrıca linsanstan kurtulmak istiyorsun ve kurulsa bile bu kadar makinaya kuracağın mssql lisansi daha çok maliyet tutar. En iyisi Windows'ta kalmak.

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inan çok uğraştım ama bi türlü çözemedim. yine de yadımlarınız için teşekkürler.
localde tek bir makinede sql i çalıştırabilseydim sorun çözülecekti. zaten diğerlerine kurmaya gerek yoktu ama neyse..

lanet windowsa devam...:sorry2: