Pardus mu Ubuntu mu?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
238
mandrekelerden, gelecek linux'lardan, ubuntu 4.10 dan, redhatlardan bugune linux kullanan biri olarak sana su an için kesinlikle pardus tavsiye ederim. Kendim ne kullandığımı soruyorsan ubuntu 9.04 64bit kullanıyorum. Ancak türk kullanıcısının bu kadar hızlı bu kadar mükemmel ve %100 türkçe bir işletim sistemine sahipken kesinlikle pardus kullanmasını tavsiye ediorum...

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
mandrekelerden, gelecek linux'lardan, ubuntu 4.10 dan, redhatlardan bugune linux kullanan biri olarak sana su an için kesinlikle pardus tavsiye ederim. Kendim ne kullandığımı soruyorsan ubuntu 9.04 64bit kullanıyorum. Ancak türk kullanıcısının bu kadar hızlı bu kadar mükemmel ve %100 türkçe bir işletim sistemine sahipken kesinlikle pardus kullanmasını tavsiye ediorum...

pcnet dergisinin haziran sayısında verdiği kaç bit? 32bitten farklı mı?

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ben size ubuntu da vcd yi harddiske nasıl kaydederim diye soruyorum. Pardus ve ubuntuyu kıyaslayın demiyorum. Bence de pardus ubuntudan çok daha iyi. Ancak ubuntuda bir türlü vcd yi harddiske kaydedemedim. Bunu nasıl yapabilirim.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
rip programlari var onlari dene birde vcd için kütüphaneler olması lazım onlari kurman gerekebilir ben en son 4 sene önce vcd izledim o yuzden çok emin konuşamiyacam

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar ben size ubuntu da vcd yi harddiske nasıl kaydederim diye soruyorum. Pardus ve ubuntuyu kıyaslayın demiyorum. Bence de pardus ubuntudan çok daha iyi. Ancak ubuntuda bir türlü vcd yi harddiske kaydedemedim. Bunu nasıl yapabilirim.
hangi sürüm?

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1

aç k3b'i sonra cd yi hd e aktar de böyle yaparsın ben öyle yapmıştım ama pardus kullanırsan böyle birşeyle karşılaşmazsın.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ben ubuntuyu daha başarılı buldum. daha kolay olur eğer linux'u bilmiyosan. ubuntu kaynakları çok sayıdadır fakat ingilizcedir çoğu.

rumblefish

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Laptopuma Linux İşletim Sistemi Yüklemeyi Düşünüyorum. Özellikleri Düşük Seviyede Celeron 1000 Mhz İşlemci 1 GB Ram Paylaşımlı 128 Mb Ekran Kartı. Hangi Sistemi Kurmamı Önerirsiniz ?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ben Celeron 3,2 GHz, 512 MB Ram'a sahip bilgisayarıma Pardus'un son sürümünü kurdum. Ancak o kadar yavaş çalışıyor ki. Bir yere tıklayınca tepki vermesi 10 saniye sürüyor. Sistem yetersiz geldi herhalde.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ubuntunun hafif versiyonlarından xubuntu yada kubuntu olabilir kanımca, xubuntuyu çok düşük konfigürasyonda kullanmıştım bir zamanlar ama son durum nedir bilmiyorum...

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
millet neden linux kurar anlayabilmiş değilim bir türlü...

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Denemeden anlayamazsın.

Yoo ben de denedim... yok o donanımı görmüyor yok şu donanımı görmüyor... yok oyun oynanmıyor... film izleyecem adam gibi platyer yok... boş bir karpuz gibi... dışı kabuk içi boş... win7 herşeyi karşılıyor mu evet... eee daha farklı arayışlara girmek nedendir? hani alterneatifi daha kaliteli bir şey olsa tamam... linux win7'nin yanından bile geçemezken ben milletin linux yüklemesini tamamen merak ve heves olarka giriyorum... zaten büyük ihtimalle yükleyenlerin çoğunluğu da ya belli bir süre sonra kullanmayı bırakıyor ya da öle arada bir bakıp çıkıyor... hani biri de artılarını sayfa deseki şu var bu var.. üff püff anlicammm. yok yani... boş iş...

3pio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
böylesine bilişim vizyonu olmayan bir devletin desteklediği işletim sistemini kurma bence...

ubuntu iyidir, linux için gerçekten iyi bir yerde...

haaa neden pardus değil!? çünkü destek kesilebilir söylentileri falanı filanı, ayrıca tepkiliyim ben..

--- Mesaj Güncellendi ---

fantezi olsun diye belkide :)

eğer bilişim işinde iseniz ve bu soruyu sorup böyle cevap veriyorsanız vay halinize :D

ksksersey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yoo ben de denedim... yok o donanımı görmüyor yok şu donanımı görmüyor... yok oyun oynanmıyor... film izleyecem adam gibi platyer yok... boş bir karpuz gibi... dışı kabuk içi boş... win7 herşeyi karşılıyor mu evet... eee daha farklı arayışlara girmek nedendir? hani alterneatifi daha kaliteli bir şey olsa tamam... linux win7'nin yanından bile geçemezken ben milletin linux yüklemesini tamamen merak ve heves olarka giriyorum... zaten büyük ihtimalle yükleyenlerin çoğunluğu da ya belli bir süre sonra kullanmayı bırakıyor ya da öle arada bir bakıp çıkıyor... hani biri de artılarını sayfa deseki şu var bu var.. üff püff anlicammm. yok yani... boş iş...
Peki sen windows 7'yi lisanslı mı kullanıyorsun? Yani o kadar para verir misin ona? Ben de Ubuntu kullanıyorum ve donanımlarımın hepsini tanıyor ve film izlemek için de bir sürü güzel program var. Oyun konusuna gelince, sen windowsta linux oyunları oynayabiliyor musun ki windows için yapılan oyunlar linuxta çalışsın? Acaba bu microsoft korsan windows kullanımına izin vermese kim kullanır windowsu? Millet enayimi bilgisayar parasının 3 te 1 ini windowsa ödesin.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Peki sen windows 7'yi lisanslı mı kullanıyorsun? Yani o kadar para verir misin ona? Ben de Ubuntu kullanıyorum ve donanımlarımın hepsini tanıyor ve film izlemek için de bir sürü güzel program var. Oyun konusuna gelince, sen windowsta linux oyunları oynayabiliyor musun ki windows için yapılan oyunlar linuxta çalışsın? Acaba bu microsoft korsan windows kullanımına izin vermese kim kullanır windowsu? Millet enayimi bilgisayar parasının 3 te 1 ini windowsa ödesin.
Tam beni özetlemişsin.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11

"millet win7 pahalı korsan da indirmeyecek kadar dinine düşkün, hak hukuk sahibi, pcyi zaten bir film ya da muzik için kullanıyor, lunux'ü ondan kuruyor" dersen tamam anlarım... ama linux'un win7'den daha kaliteli olduğu için kurulduğunu iddae ediyorsan ben buna bir cevap vermem:) Lünux pc ile maksiumum randıman almanın ne demek olduğnu bilmeyenlerin kullandığı bir hüptirik gübtirik bir sistem diyebilriz ancak... ucuz etin yahnisi işte:) hee bu arada linüx için çıkmış ve win'de oyanayamdımız bir oyun söle de tühhh be ne kadaçırmışız diyelim bizde...

ksksersey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
"millet win7 pahalı korsan da indirmeyecek kadar dinine düşkün, hak hukuk sahibi, pcyi zaten bir film ya da muzik için kullanıyor, lunux'ü ondan kuruyor" dersen tamam anlarım... ama linux'un win7'den daha kaliteli olduğu için kurulduğunu iddae ediyorsan ben buna bir cevap vermem:) Lünux pc ile maksiumum randıman almanın ne demek olduğnu bilmeyenlerin kullandığı bir hüptirik gübtirik bir sistem diyebilriz ancak... ucuz etin yahnisi işte:) hee bu arada linüx için çıkmış ve win'de oyanayamdımız bir oyun söle de tühhh be ne kadaçırmışız diyelim bizde...
Windows 7 nin linuxtan ne üstünlüğü var ya? ben aynı şeyleri ubuntuda da yapıyorum ve saçma sapan virüs programı yükleme derdiyle uğraşmıyorum ve bilgisayarı açtıktan sonra kullanmak için 5 dakika beklemiyorum, ubuntu açıldığ anda kullanmaya başlıyorum, windowsta bekle babam bekle, ha bire format at, sonra yine at, sonra yine at...
Oyun konusuna gelince, ben linux için yapılan oyun daha kaliteli de bunu windowsa kurabiliyormusun demedim, sadece sen oyun konusunu açtığın için söyledim. Ayrıca donanım konusunda da windowsta hangi donanımı alsan yanında driver sürücüsünü veriyor ama linux bunların çoğunu hiçbir işlem olmadan otomatik tanıyor. Mesele hp yazıcımın driverini windowsta 20 dakkada cdsinden kurarak kullanmaya başlıyorum ama ubuntuda yazıcıyı açtığım anda tanımış oluyor. Buna göre de ben pcden linuxta maksimum randıman alıyorum, windowstaki güvenlik açıklarına değinmiyorum bile...

MaxwééL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pardus derim gayet kullanımı kolay ve sorunsuz , ubuntu denedim hoşnut olmadım bir çok problemi var...

MaxwééL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 yıldır ubuntu kullanırım.bir sorun yaşamadım.sizin karşılaştığınız problemler ne acaba?

sorun benden kaynaklımıydı bilmiyorum ama ciddi derecede bir ses problemi yaşıyordum. Ne kadar ayar yaptıysam ubuntuda sesi dışarı veremiyordum.Hatta durum öyle bir şeydiki linux sistemi kullanmayı bilmediğim halde kodlarla bile oynuyordum :)

artera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bazı donanımlarda sorunlar olabiliyor.mesela hangi linux olduğunu hatırlamıyorum ama birisinde benim ethernet kartımı bir türlü tanıtamamıştım.ama genel açıdan bakacak olursak ubuntu son kullanıcıya hitap eden bir işletim sistemi

MaxwééL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bazı donanımlarda sorunlar olabiliyor.mesela hangi linux olduğunu hatırlamıyorum ama birisinde benim ethernet kartımı bir türlü tanıtamamıştım.ama genel açıdan bakacak olursak ubuntu son kullanıcıya hitap eden bir işletim sistemi

pardusta ethernet kartını tanıyamama sorunu bendede oluşmuştu ama halletmiştim onu :)

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
her ikisinide denedim :) pardus daha iyi gibi geldi bana :)

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
İkiside dandik ben mageia'dan çok memnunum Mint diyeceğim ama o da ubuntu tabanlı illa ubuntu kuracaksan Mint kur son kullanıcı için çok ideal