Pardus kurulumu nasıl yapılır?...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zonaro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zonaro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pardus kurmak istiyorum pc'ye nasıl yapmalıyım. pardus 2008-1 sürümünü indirdim. xp gibimi kurulumu? yoksa başka şekilmi hiç bilgim yok..

Benim pc özelik:

işlemci:ıntel p.4 hızı:3.00 ghz 3.00 mhz

ram:512 mb. ekran kartı:128 mb. hard:80 gb

bu özellikler yeterlimidir sizce.

halitkara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wmware ile yani sanal işletim sistemi içerisinde pardusu kurabilirsin.wmware programınıda indirmen gerekecek. ( .iso dosyasınıda okuyabiliyor wmware )

-ram performanslı kullanabilmen için yeterli değil kasar biraz makinayı.ama en azından kurup kurcalayabilirsin.
512 ram ile ubuntu wmware da kasmıştı.

kurulumu basit.resimli olarak kendi sitesinde anlatılmış tekrardan yapmak yerine http://www.pardus.org.tr/ekran-goruntuleri/kurulum/ekran-01.html adresini incele.kuramazsan buradan yardımlaşabiliriz.

zonaro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu işletim sistemini (pardus) nasıl indireceyim? ayrıca bunu cd ye atmak gerekiyormuş bu nasıl yapılır hanagi formatta atacağız cd ye? sonra kurulumu bios dan devam edeceğiz değilmi?

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2008.1/ burdan Pardus_2008.1_Hyaena_hyaena_[Int].iso 713830 KB adlı dosyayı indir
son iso destekleyen bi yazılımla (yani nero v.b) kalıp yazdır diyceksin , yazdırdıktan sonra bios tan boot önceligini yani cd rom başşa gelecek şekilde ayarlayacaksın ve normal kuracaksın saten kurulumu xp ye benzer

webdizayn2009

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Pardusu kurmanı önermen eğer öğrenmek için istiyorsan bir tane tak çalıştır cdsi al onla oyalan :)