Pardus kuracağım, bir yardım edin

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dediğim gibi ben de heniz bir gündür pek bir şey anlayamadım, ama en çok klasik masaüstü yerine plazma dedikleri masaüstü sistemi hoşuma gitti pardusun. istediğin amaca göre küçük araçlar ekleyebiliyorsun, cpu durumunu çeşitli smiley kullanarak gösteren araca bittim bu arada, şekilden şekile giriyo meret :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende de Bir Linux Merakı Başladı tony_almeida Pardus , Suse , Ubuntu , Xubuntu Denedim Windowstan Linux a alışman için bence bunların Arasında En iyisi Ubuntudur .
Diğerleri Çok karmaşık Geldi bana . Hiç Birini Denemeden Direk Ubuntu Yu Kur Derim.!

Buda Virtual Box'umun Şu anki Hali:
111uzz.jpg

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yaw usta gnome'a baktım beğenemedim
performans desen xfce mi ne varmış en iyisi o
görsellik desen en iyisi kde
ama onu da deneriz inşallah
bir de o kadar zor gelmedi ki ama
şu yavaşlık olayına canım sıkıldı
kesin bir driver sorunu çünkü en kötü oyun bile oynanmıyor

hangi araç o, ben de bakayım

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sağ üstten "Programcık ekle" deyince açılan pencerenin alt kısmından "yeni google araçları indir" e tıkladığında çıkan pencerede
"hot cpu" diye aratınca çıkan araç.

ya da direkt googledan da indirebilirsin
http://desktop.google.com/plugins/i/hotcpusmiley_bijoy.html?hl=tr
bu sefer de "yerel dosyadan programcık kur" diyerek indirdiğin dosyayı göstereceksin

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
evet onu denedim harbi süpermiş
ama en ufak ekran efektlerinde fazla artıyor normalde 10'da iken 70 lara çıkıyor

aaa1g.jpg

neyse bakalım bekliyoruz :)

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
biraz daha beklerim, driver sorunu çözülmezse dönerim 2008e yüklerim compizi
başka da yapacak bir şey yok şimdilik.
biraz kurcala derim, kurcaladıkça yeni özellikler buluyorum sonu gelmeyecek gibi :D

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben şimdi opengl yazdım ne çıktıysa yüklüyorum
birşey yüklerken intenet gezinme hızına en ufak etkisi olmaması dikkatimi çekti
hatta az önce upload yaptım o da gayet hızlıydı
inşallah opengl giderir sorunu
bu arada GKHNCKR dedi ki daha bu sabah sen anca 3 aya mp3 dinlersin pardus'ta
hay Allah'ım yaa :D

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yatacaktım sırf şu mp3 mevzusunu görüp geri geldim, hala linux u konsoldan ibaret sananlar var demek ki :D

bu arada şu dizin görünümünü nasıl çapraz yaptın aga?

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
360 derece dönen yuvarlak işaret var ya
ona basılı tut fareyi çevir
ama sorun var sanırım çok yavaş dönüyor, gerçek zamanlı olmuyor adamı delirtiyor

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Saol aga tamamdır
Benim gözler kapanıyor, duramayacam artık :) uykusu gelenlere Allah rahatlık versin, artık yarın devam ederim keşfetmeye

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ilgin için tekrar teşekkür ederim
Allah razı olsun

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de yardım istiyorum :helpsmilie:

pardus 2009 iso dosyasını 2. defa indirdim, boyutu 686 MB ve MD5 kontrolünü de yaptım sonra 8x hızında yazdırdım:

ama bilgisayarı yeniden başlattığımda kurulum ekranını göremedim, açılışta tuşlara basınca bir işletim sistemi seçin diyor;fakat sadece win 7 var başka bi şey yok, yardımcı olursanız sevinirim... :helpsmilie:

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bios ayarlarından first boot device'ı cd/dvd'ye getirdin mi

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten dediğiniz gibi bios ayarları. şimdi şöyle bi ekran çıkıyo karşıma:
boot from CD felan yazısından sonra aynen siyah ekranda şu yazılar çıkıyo:

iso linux: starting up, DL=9F
iso linux: Loaded specpacket OK, drive=9F
iso linux: Main image LBA=0000...B5
iso linux: Sectors to loaded=0006

bu yazıların ardından pc yeniden başlıyor ve aynı yazılar ve yeniden başlayıp aynı yazılar, yani bir kısır döngüdür devam ediyor, sorun ne acaba??? teşekkürler

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
daha çok uğraşırsınız :)

Bende de ubuntu var diskin birinde. ara sıra açıp takılayım diyorum, windowsta yaptığım en basit işi yapana kadar yarım saat geçiyor. Alternatifim varken niye uğraşayım ki bununla? Ne oyun oynayabilrsin ne istediğin programı kurabilirsin.

Her zaman söylerim, Linux server tarafında iyidir. Client olarak uzman değilsen yaramaz...

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Özgürlük için...

buradaki foruma sorarsanız daha kapsamlı yardım alırsınız(Pardus'un resmi forumudur orası)
bana sorarsanız da başka bir bilgisayar ve başka bir program ile isoyu yeniden CD'ye yazdırmayı deneyin

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim okulda da linux vardı işimizi az çok görüyodu, yıllardır kullanmıyorum acaba neler yaptılar diye 2009 pardus yayınlanınca görmek için kurmak istiyorum. yeniden mi cd'ye yazsam acaba?

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
sen ubuntuyla devam et
sende değil sana ubuntuyu önerenlerde kabahat
yani ubuntucular kızacak ama ubuntu ve gnome masaüstünün bu denli gelişmesi windowsçuların linux'e geçişine engel oluşturdu(kendi görüşüm)
bir de kde denemeni öneririm
mesela mandriva, opensuse
yerli malı olsun diyorsan pardus

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımlarınız çok teşekkür ederim, bir şekilde linux kuracağım. benim pc yazılım/donanım üzerine fazla bir bilgim yok; ama meraklıyımdır çabuk öğenirim. şimdi açtığın bu başlık ve denemelerle benden çok ama çok tecrübelisin ben daha pardusu bile kuramadım. kde dediğin herhangi bi linux sistemi kurduktan sonra masaüstü uygulaması mı yoksa pardus vb. gibi işletim sistemi mi, anlamadım. son olarak tony_almeida arkadaşım; şu an hangisini kullanıyorsun, bunun üzerine hangi uygulamaları kurdun nasıl kullanıyorsun, bana ne tavsiye edersin... şimdiden çok teşekkür ederim

Not: dediğiniz yeri şöyle bir -size yazmadan- gezmiş ancak benim soruma bir cevap bulamamış idim, şimdi oraya da üye oldum, oraya da bi başlık açalım bakalım neymiş sorun

Naturel37

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de yardım istiyorum :helpsmilie:

pardus 2009 iso dosyasını 2. defa indirdim, boyutu 686 MB ve MD5 kontrolünü de yaptım sonra 8x hızında yazdırdım:

ama bilgisayarı yeniden başlattığımda kurulum ekranını göremedim, açılışta tuşlara basınca bir işletim sistemi seçin diyor;fakat sadece win 7 var başka bi şey yok, yardımcı olursanız sevinirim... :helpsmilie:

iso dosyasını 8x ve DAO modunda yazdırın boot CD ilk baştan açılınca bordo olarak gelen ilk ekranda altta sanırım f4 yada f5 olabilir tam aklımda değil
acpi kapalı yapın olmazsa ekran modunu değiştirerek deneyin kurulum ekranı gelirse sorun yok demektir hepsini deneyin sonuç alana kadar bence

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben sana öncelikle pardus öneririm
ama depolarındaki program sayısı çok fazla değil ancak başlangıç için ideal
en çok Türkçe desteği onda var
yok beni kesmez, ben binlerce hatta yüzbinlerce yeni program ve paketleri denemek istiyorum, profesyonel anlamda bilgisayar kullanmak istiyorum dersen mandriva öneririm, Türkçesi pardus kadar olmasa da çok yakın ama bence ingilizce kur, mandriva'nın Türk sitesinde fazla adam yok, yabancı sitelerden anında yardım alırsın
daha linux'e geçeli iki hafta oldu ama kubuntu, mandriva, pardus, opensuse, ubuntu kurup denedim şu an mandriva kullanıyorum ancak opensuse de iyiydi sadece mandrivadaki paket kolaylığı yoktu, benim görüşlerim profesyonel değil amatör olarak değerlendir ama linux'e yeni geçtiğin beni dinlemen daha iyi olur, çünkü profesyoneller zaten bir şekilde yolunu buluyor gördüğüm kadarıyla, o yüzden kendilerine uygun olanı öneriyorlar ama biz onlarınki gibi yapamıyoruz işin gerçeği yapmak isteyen kim, ben sadece normalin üstünde bir kullanıcı olmak istiyorum o kadar

kde masaüstü biçimi, işletim sistemiyle birlikte gelir
kde, gnome, lxde, xfce en çok bilinenleridir ancak 10 20 küsür farklı masaüstü biçimi var linux'te
ubuntu gnome kullanıyor
ubuntunun kde kullananı kubuntu ama kubuntu önermem çünkü kde'ye sonradan entegre olduğundan henüz olgunlaşmadı
pardus kde kullanıyor, ben de kde öneririm, işletim sistemleri altında bunu çok tartıştık, benim yazdığım diğer konulardaki yorumlara bakabilirsin
mandriva, opensuse gibi büyük linux dağıtımları birden fazla masaüstleriyle birlikte geliyor istediğini yüklüyor istediğini seçiyorsun, yani oturumu kde olarak kapatıp xfce olarak açabilirsin
azıcık resim koyayım

kde
özellikleri:
+ en şık görünüm, en fazla özelleştirme, dinamik ortam, en fazla ayar ve ıvır zıvır
- diğerlerine göre yavaş olduğu için daha yüksek donanım istiyor(bu sorunu her yeni sürümde daha da azalıyor)

6713pardus-kde4-2-1.png

101213-1.jpg

101520-1.jpg

98803-1.jpeg

Gnome
+:sade, dengeli, stabil
- birçok ayar ve özelleştirme eksik olduğu için konsola itiyor, winxp zamanlarından kalma görünüm, aşırı sade mesela sağ tıklıyorsun sadece çok önemli birkaç komut var

Ubuntu-Jaunty-Jackalope-Theme_2.jpg

xfce, lxde
+ en eski donanımlarla bile kasmadan çalışır, çok hızlı
- sadece hız istiyorsanız iyi
(mesela oyun oynarken bu masaüstünü açar, oyun bitince normal işleriniz için kde'ye dönebilirsiniz)
xfce mi lxde mi daha hızlı, daha iyi bilgim yok, ikisini de kullandım ama henüz anlayamadım ancak sanki xfce biraz kde'yi lxde ise gnome'u örnek alıyor gibi

xfce
Xfce-4.4.png

lxde
LXDE_desktop_full.png

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tony_almeida arkadaşım Allah senden razı olsun, işte tam aradığım kısa net açıklamalar, kesinlikle çok yardımı olacak, ayrıntıları da kullana kullana öğreniriz inşallah... çok teşekkür ederim, vakit ayırıp sorularıma cevap yazdığınız için; özür dilerim vaktinizi aldığım için. iyi çalışmalar...

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bende denemek istiyorum pardus u ama cesaret edemiyorum.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
bende denemek istiyorum pardus u ama cesaret edemiyorum.

Neden cesaret edemiyorsun? Format atmak istemiyorsan sanal makinaya kurabilirsin.Ya da cd'den çalışan bir linux dağıtımı ile deneme yapabilirsin.Ya da bir diğer yol usb flash diske kurarsın dahili harddiskine dokunmamış olursun.

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardusun Gnome lu sürümü var mı acaba?

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
pardus'un gnomelu sürümü minimum düzeyde var
henüz olgunlaşmadı