Gigabyte B75m-D3v
4GB RAM
Windows7 Professional SP1 ( 64-bit )
Intel CORE i3-2120 @ 3.30GHz 3.30 GHz
4GB RAM
OpenSUSE'a da bakabilirsin.Gigabyte B75m-D3v
4GB RAM
Böyle bir kısıtlama yok.linux sistemi ile pek bir şey yapamazsın ama kullanırsın.
Esasında 100 kişilik kadro biraz abartı, zira red hat, suse gibi şirketler bile bu kadarlık adam tutmuyor elinde. Hatta 5-10 kişi bile yeterli, ancak pardus'un kendi rotasından çıkması ve debian tabanlı bir dağıtıma evrilmesi bizi epey üzdü.Yıllarca Linux kullandım. Linux'un bana verdiği hazzı hiçbir işletim sistemi vermedi ama ve lakin iş ve oyun konusunda Windows tektir; çünkü her türlü yazılımı ve oyunu bulabilirsiniz. Windows'tan çeşitli nedenlerle vazgeçemeyen herkese HDD/SSD'nin bir köşesine Linux kurmasını tavsiye ederim. Bütün Linux Dağıtımları'nı çok seviyorum ama en çok sadeleştirilmiş Linux Dağıtımları'nı seviyorum. Ayrıca bilmeyenler için belirteyim: Android de bir Linux'tur. Pardus'a gelince: Pardus konusunda ne yazık ki Devlet üzerine düşeni yapmadı. Ne yazık ki bu işler 5-10 kişilik bir kadro ile olmaz. Bu iş işinin ehli programcılardan ve tasarımcılardan oluşan en az 100 kişilik bir kadro ile olur. Başka bir Linux Dağıtımı'nın -Yanılmıyorsam Debian- üzerine kurulu olan şu andaki Pardus'u hiç denemedim ama Türkiye'ye en uygunluğunun dışında bir fark olacağını sanmıyorum. Kullanabilirsin. Linux bilmek bir avantajdır...
Firmaların linux'a olan desteği her geçen gün artıyor ama o Steam başlatıcısı ile her oyunu oynayamazsın. Elbet sorun çıkaracak.nereye hiç bişey yapamıyon?
Nadir de olsa sistem kaynağını cidden gerektirenler olabiliyor.Linux dağıtımlarında zaten sistemi zorlayacak bir durum yok.![]()
Pardus 17.3 XFCE kurmanı öneririm en hafiif ve kararlı Linux dağıtımlarından biridir.
Evet gerçekten çok güzel bir sürüm. Kullanımı da basit ancak biraz daha geliştirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Yine de çok güzel bir iş çıkartmışlar. Tebrik etmek lazım. Devletimizin de yeterli şekilde katkı vermesi lazım artık. Örneğin kamu kurum ve kuruluşlarında Pardus kullanılması zorunlu hale getirilebilir.
ben mesela xfce için milatlık yada benzeri bir şey demiştim linux cafe de ama hoşuma gitti açıkcası kullanırım kiPardus güzel olmasına güzel de farklı masaüstü ortamları sunması lazım. Tamam XFCE çok hızlı çalışıyor kabul ediyoruz ama herkes sevmiyor.
Xfce'den farklı olarak masaüstü ortamları kurabiliyorsunuz pardus'da.Pardus güzel olmasına güzel de farklı masaüstü ortamları sunması lazım. Tamam XFCE çok hızlı çalışıyor kabul ediyoruz ama herkes sevmiyor.
Xfce ilkten çok sade geliyor ama alışınca gayet hafif ve stabil olduğunu anlayabiliyorsunuz.ben mesela xfce için milatlık yada benzeri bir şey demiştim linux cafe de ama hoşuma gitti açıkcası kullanırım ki![]()
Evet biliyorum ama ben hazırcıyımXfce'den farklı olarak masaüstü ortamları kurabiliyorsunuz pardus'da.
Öyleyse DDE sürümünü deneyin?Evet biliyorum ama ben hazırcıyım![]()
Pardus güzel olmasına güzel de farklı masaüstü ortamları sunması lazım. Tamam XFCE çok hızlı çalışıyor kabul ediyoruz ama herkes sevmiyor.
sudo tasksel --list-task
komutu ile var olan yüklenebilir masaüstleri listeleniyor ama güncel değiller ve yüklediğinizde resmi destek verilen DDE ve XFCE kadar stabil çalışmıyorlar.Oysa ki DDE görsel anlamda güzel fakat bir ton stabilite sorunu ve eksiği var.
Pisi Linux dene o daha özgür en azından daha ilgililerdir...Arkadaş şu Debian tabanlı yerli ve milli işletim sistemimiz Pardus a destek vereyim diyorum ama forumunda resmen kapı duvar
Açtığım başlık yazdığım yorum admin engeline takılıyor admin onayından geçmeden yayınlanmıyor
Bu mu yani şimdi özgür yazılıma destek
İnsanlar bir sıkıntıları için başlık açıyor ki zaten onlarda admin onayından geçiyor artık adminin canı ne zaman onaylamak isterse
Açılan başlıklara hiç cevap yok adamlar sorduklarıyla kalıyor
Devlet için yapılan devlet destekli bir işletim sistemini sivil kullanıcılara sunuyorsanız eğer, sunduğunuz gibi yardımcı da olacaksınız arkadaşım
Ben pardusta yaşadığım sıkıntıyı başka forumlara mı soracağım
Eğer yardımcı olmuyor veya olamıyorsanız bırakın bu işi başkaları yapsın
Ha keza sadece pardus değil diğer yerli projelerde benzer durumda
Adamlar dağıtımı yapıyor yayınlıyor, sonra tası tarağı topluyor
Madem yardımcı olmayacaksın ne diye forum açıyorsun arkadaşım ya
Harbiden çok sinirliyim bu akşam
Pisi kullanıyorum yardım yok, Pardus kullanıyorum yardım yok, Milis kullanıyorum yardım yok, Archman kullanıyorum yardım yok
Yani illa başkalarının dağıtımlarını mı kullanalım kendi projelerimize destek vermeyelim mi
Şeytan diyo bırak özgür mözgür yazılımı linuxu minuxu kur korsan windowsu keyfine bak
Arkadaş eğer bir dağıtım yayınlıyor ve kullanılmasını bekliyorsan, kullanıcılarının bir sorunu olduğunda sana gelecek elbette, sen yardımcı olacaksın
Aaaaah ah nerde eski geliştiriciler
Bir sorunun olduğunda bu kullandığın dağıtım devlet destekli Pardus bile olsa yardımcı olan olurdu forumlarında
Şimdi insanlar neden böyle yapıyor anlamıyorum
Alooo Pardus forumu adminleri, şu admin onayı zımbırtısını kaldırın da meramımızı anlatabilelim yahu
Devletimize vergi ödemek dışında da yardımcı olabilelim böylece