Pardus İçin Geri Sayım Sürüyor!

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Milli gururumuz, Türkiye'ye özel Linux dağıtımı Pardus 2009 için son viraj alındı: Pardus 2009 RC2 yayında.

Resmi olarak çıkışına bir haftadan az bir süre kalan Pardus 2009 için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Geliştirici ekibin yeni yayınladığı ikinci çıkış adayı sürümle birlikte, birçok hatadan arındırılmış ve yeni bir arayüze sahip Pardus 2009'u herkesten önce deneyebilirsiniz.
Geniş bir donanım desteğine kavuşan Pardus 2009 RC2, aynı zamanda KDE 4.2.4, Linux kernel 2.6.30.1, OpenOffice.org 3.1.0.6, Mozilla Firefox 3.5, Gimp 2.6.6, K3b 1.66 ve Xorg 1.6.2 gibi popüler açık kaynak uygulamalarının ve sistem bileşenlerinin en son sürümlerini de içeriyor.
Yenilikler Bitmiyor!
Görsel yönden ağır makyaja tabi tutulan Pardus 2009 RC2, yeni duvar kağıtları ve simgesetleriyle de kullanıcılara farklı seçenekler sunmayı hedefliyor. Kaptan ve Göç Aracı'nı da yenileyen milli işletim sistemimiz Pardus 2009'u aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:
:: Pardus 2009 RC2 sürümü ücretsiz indirin.
pardus-20091247436206.jpg
:: Pardus'u daha önce denediniz mi?
Bilgi İçin : Pardus
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
evet %98 ini başkalarının geliştirdiği milli işletim sistemi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hayırlısı olsun...

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sayın Erhan kahraman sizi gerçekten kutluyorum.acaba SDN haberini verecek mi diye düşünüyordum.3 gün önce çıktı RC 2 ama haberin verilmesi kullanıcıların bilgilendirilmesi bile çok önemli.

mustafa sahın

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Garip ama gerçek!
içinde bir tane türkçe program ismi yok!
Türkçe windows Türke daha yakın gibi...
Ve sanki daha milli...
------------------------------
Bu arada 2008 sürümünden beri pardus kullandığımı da belirteyim.

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
source açık değil diyorlar doğru mu?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Çok güzel Geliştiriliyor Pardus Final sürümü çıkınca Sanal Pc de denerim

Ama Milli işletim Sistemimiz Diyemicem ! Sadece Linux un Daha önceki onlarca müadili gibi farklı bir tür lınux tabanlı işletim sistemi derim ancak.!

mseker32

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir şeyin milli olması için bildiğim kadarıyla devşirme olmaması gerekir. bunun ismi hariç herbişeyi devşirme. yerim sizin milli işletim sisteminizi

pusluvadi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya ram'in hepsini kullanması hoşuma gitmiyor, bilgisayar sürekli zorlanıyor onun için bir kaç yıldır yeni sürümlere bakmıyorum bile...
Ama normal ev kullanıcıları için birebir sistem, linux kullanacaklara tavsiye edebileceğim birinci sistem :) yoksa ubuntu kullansınlar

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
beğenmeyen arkadaşlar oturup baştan bi kernel yazsınlar da onlar çıkartsınlar milli işletim sistemimizi!

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
beğenmeyen arkadaşlar oturup baştan bi kernel yazsınlar da onlar çıkartsınlar milli işletim sistemimizi!

Şaka yaptın heralde :)

Bir çok programı bile görsel video yardımıyla kuranlar :)
Hani depo dediğin zaman kendi harddiskine exelerin olduğu klasör sananlarmı :)

Cıks dediğin anca şaka olur dediklerini yapamazlar ama yukarıda görüldüğü gibi birilerinin yaptığı güzel işleri basit şekilde karalarlar. (Hemde bilmeden)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
pardus 2009 için 1 yıldır uğraşılıyor.hiç denediniz mi de kötülüyorsunuz?
milli olsun veya olmasın windows sanki milli Os Mu ?
geliştiricilerin tamamı Türk.
windows'un türk geliştiricisi var mı acaba ?
varsa da kaç tane?
hem dışarıya bağımlı olmayalım kendimiz üretelim diyorsunuz.yapınca da taşlıyorsunuz.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
bari verilen emeğe saygınız olsun.
bilmiyorsanız da susun.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
HapS geçenlerde "%1 bile Türk ise öp başına koy" diyordu şimdi %98'ini yabancılar yapıyor diyor caydı mı fikrinden n'oldu acaba :D :D. Bu arada geliştiricilerin tamamı Türk'tür.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Daha önce de dedim Linux'u kullanamıyor olabilirsiniz, sizi anlarız ama Windows'u övmenizi anlamıyorum.

Bu arada Pardus'ta mutluluğu bulamayanlar ve kde'den kopamayanlar; Mandrivayı deneyin. Bana dua edeceksiniz.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
HapS geçenlerde "%1 bile Türk ise öp başına koy" diyordu şimdi %98'ini yabancılar yapıyor diyor caydı mı fikrinden n'oldu acaba :D :D. Bu arada geliştiricilerin tamamı Türk'tür.

bu sefer daha vicdanlı davrandım sadece o, %1 lik bir pay bile sizi bu kadar mutlu ediyorsa ve bu size sistemin milli olması için yeterli geliyorsa ben %97 sini yabancıların geliştirdiği milli işletim sistemi derim yeterki siz mutlu olun benim için sorun değil ama içi boş sloganlarla hem kendinizi hemde başkalarını kandırmayın. geliştiricilerin nasıl tamamı Türk oluyor onu biraz açıklarmısınız yani siz KDE yi geliştiren koskoca bir ekibi yok mu sayıyorsunuz Linux çekirdeğini geliştiren onlarca intel, IBM çalışanını yokmu sayıyorsunuz hayu arkadaş hiçmi kullandığınız programların about kısmına bakmıyorsunuz *****************

faruk8001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet %98 ini başkalarının geliştirdiği milli işletim sistemi
anlaşılan sen pardusun nasıl geliştirildiğini, diğer linux sürümlerinden farkının ne olduğunu bilmiyorsun. Ya da sen millilik kavramı hakkında kavram yanılgısına sahipsin bu yüzdeden % 98 başkalarının başkalarının geliştirdiği işletim sitemi diyorsun. Çok biliyorsanız çekirdeğide dahil olmak üzere bir işletim sistemi yazın bizde kullanalım. Destek olmak yerine yersiz ve saçma eliştirilerde bulunarak köstek oluyorsunuz.

faruk8001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garip ama gerçek!
içinde bir tane türkçe program ismi yok!
Türkçe windows Türke daha yakın gibi...
Ve sanki daha milli...
------------------------------
Bu arada 2008 sürümünden beri pardus kullandığımı da belirteyim.
Bir kere şunu bilin Pardus ismi Anadoluda yaşayan "Anadolu kaplanı (pars'dan)"nından ismini alıyor. Ayrıca depoya baktığınızda türkçe program isimlerini görürsünüz öen. pisibul vs. gibi ayrıca tasma, kaptan, göç aracı gibi isimlerde türkçe bu örnekleri çoğaltabilirim...

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
varsa da kaç tane?
hem dışarıya bağımlı olmayalım kendimiz üretelim diyorsunuz.yapınca da taşlıyorsunuz.
bilmiyorsanız da susun.

Kesinlikle katılıyorum.

Çok biliyorlarsa kendileri yapsınlar...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
inanın bana ubuntu kadar özelleştirilmiş bir sistem. içinde türkler tarafından yazılmış birsürü program var. hatta dikkat ederseniz ubuntu netbook remix'de peynir adlı kamera yönetim programını da görürsünüz.

dolayısıyla türk geliştiriciler linux camiasında boy göstermeye başladılar.

sistem araçlarındada kde'nin arkasına sığınılmıyor kendi yazılımlarımız üretiliyor. mesela tasma bunlardan biri.

italyanlar bile taktir etmişken bizden böyle bir davranış görmek garip geliyor.
bir italyan dergisinde pardus incelemesi

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
anlaşılan sen pardusun nasıl geliştirildiğini, diğer linux sürümlerinden farkının ne olduğunu bilmiyorsun. Ya da sen millilik kavramı hakkında kavram yanılgısına sahipsin bu yüzdeden % 98 başkalarının başkalarının geliştirdiği işletim sitemi diyorsun. Çok biliyorsanız çekirdeğide dahil olmak üzere bir işletim sistemi yazın bizde kullanalım. Destek olmak yerine yersiz ve saçma eliştirilerde bulunarak köstek oluyorsunuz.

senin gibilere laf anlatmaktan bana fenalık geldi sana extra bir açıklama yapmayacam diğer forum mesajlarımı oku

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
varsa da kaç tane?
bilmiyorsanız da susun.
Arkadaşı sonuna kadar destkliyorum.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
windows milli işletim sistemi diye çığıtmıyor ortalıkta bu 1
microsot türk geliştirici çalıştırmak zorunda değil bu 2
madem bu kadar milliyetcisiniz neden türk programlama dili olan yunus a destek olmadınız bu 3
yeni bir dağıtım çıkartmak var olanı kullanmaktan daha maliyetli bir iş GNU lisansı taşıyan her yazılım zaten kamunun malıyken bunu yeniden millileştirmeye çalışmak ne kadar mantıklı zaten kamu malı siz önce üstünde tartıştığınız konuları derinlemesine inceleyin ve objektif olun tarafgirlik yapmayın yazen pardusu milli işletim sistemi olarak kabul edenler bu camiayi pardusla beraber tanıyanlar GNU dan bi haber olanlar belki adını duymuşlardır ama felsefesi nedir kavrayamamıştır