Pardus 2011 üzerinde Opera 11 ile foruma girdiğimde mobil sürüm açılıyor ve orjinal stil butonuna tıklasam bile orjinale geçemiyorum. Bir kodlama hatası olabilir mi acaba? Düzeltilse güzel olur
İşletim sistemi ayrımı mı yapılıyor yani?
Pardustaki Operanın problemi dedin de bende öyle anladım...
Ortada bir sorun olduğu gerçek. Ubuntu üzerinde de Opera Mobil görünüme giriyor. Gerçekten denildiği gibi tarayıcı seçeneklerinden Firefox seçildiğinde site düzgün olarak açılıyor. Peki sorun nerede? Sorun daha önceden defalarca bahsettiğim gibi browser sniffing(tarayıcı tanımlama) düzeneğinde. Dragonfly üzerinde User Agent(tarayıcı kimliği) değerindeki Opera kelimesi yerine Mozilla yazınca forum çak diye açılıyor. Peki tarayıcı tanımlama neden yanlış çalışıyor? İçerik, tarayıcı kimliklerine göre özel dağıtılabiliyor. Hangi tarayıcının hangi tarzda içerik alacağını tarayıcı kimliği kullanılarak belirleniyor. Tarayıcı kimliğinde sadece tarayıcının ismi değil aynı zamanda kullanıcının hangi platformdan siteye girdiği de yazar. Programınıza şöyle bir önerme verirseniz bu doğru olur: Eğer kullanıcı Windows'tan Opera tarayıcısı ile bağlanıyorsa normal siteyi görüntüle. Ancak bunun devamına Linux ve Mac kullanıcıları için de bir şey eklemek gerekir. Hatta başka işletim sistemleri de vardır ancak Türkiye genelinde kullanıcı sayısı çok çok düşük olduğu için genelde browser sniffing düzeneğinin hiç bir sınıfa sokulamayan durumunda bulunur. Eğer kullanıcı yukarıdaki şarttaki gibi Windows kullanmıyorsa mobil siteye yönlendirilecektir. Burada Opera kendine söylenen şeyi yaptığı için doğru olanı yapmıştır fakat kullanıcı açısından bu durum Opera'yı iş bilmez ve siteleri doğru açmayan bir tarayıcı statüsüne indirmiştir.
Firefox 4.01'in tarayıcı kimliğini Opera(Linux üzerindeki) ile aynı olacak şekilde değiştirdim. Sonuç nasıl oldu dersiniz.
BU konuyla ilgili kodlama sorunu giderildi sanırım değil mi, teyit edebilir misiniz lütfen.