Pardus 2011 ve Opera 11.11 Sorunu

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Pardus 2011 üzerinde Opera 11 ile foruma girdiğimde mobil sürüm açılıyor ve orjinal stil butonuna tıklasam bile orjinale geçemiyorum. Bir kodlama hatası olabilir mi acaba? Düzeltilse güzel olur :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Eyvallah, problem çözüldü ama bence bu geçici bir çözüm yöntemi olmalı. Webmaster'ın ilgilenmesi gerek diye düşünüyorum, saygılar :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bizlik bir sorun varsa halledilir. :) key'e bildirdim durumu. Not düşer buraya.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
ya boşuna sevmiyorum burayı :) teşekkürler...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Bizim yapabileceğimiz birşey yok, pardus'taki opera'nın problemi. :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İşletim sistemi ayrımı mı yapılıyor yani?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
İşletim sistemi ayrımı mı yapılıyor yani?

Nasıl yani? Tarayıcı header ayrımı yapılıyor, tarayıcısı mobil olarak headerlandıysa otomatik tanımlanan bir site mobil olarak algılayacaktır. Oldukça popüler bir eklentiyle mobil geçişi sağlıyoruz.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pardustaki Operanın problemi dedin de bende öyle anladım...

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Opera Türkçe Forumunda aldığım cevabı aynen buraya ekliyorum, webmaster a kolay gelsin :D

Ortada bir sorun olduğu gerçek. Ubuntu üzerinde de Opera Mobil görünüme giriyor. Gerçekten denildiği gibi tarayıcı seçeneklerinden Firefox seçildiğinde site düzgün olarak açılıyor. Peki sorun nerede? Sorun daha önceden defalarca bahsettiğim gibi browser sniffing(tarayıcı tanımlama) düzeneğinde. Dragonfly üzerinde User Agent(tarayıcı kimliği) değerindeki Opera kelimesi yerine Mozilla yazınca forum çak diye açılıyor. Peki tarayıcı tanımlama neden yanlış çalışıyor? İçerik, tarayıcı kimliklerine göre özel dağıtılabiliyor. Hangi tarayıcının hangi tarzda içerik alacağını tarayıcı kimliği kullanılarak belirleniyor. Tarayıcı kimliğinde sadece tarayıcının ismi değil aynı zamanda kullanıcının hangi platformdan siteye girdiği de yazar. Programınıza şöyle bir önerme verirseniz bu doğru olur: Eğer kullanıcı Windows'tan Opera tarayıcısı ile bağlanıyorsa normal siteyi görüntüle. Ancak bunun devamına Linux ve Mac kullanıcıları için de bir şey eklemek gerekir. Hatta başka işletim sistemleri de vardır ancak Türkiye genelinde kullanıcı sayısı çok çok düşük olduğu için genelde browser sniffing düzeneğinin hiç bir sınıfa sokulamayan durumunda bulunur. Eğer kullanıcı yukarıdaki şarttaki gibi Windows kullanmıyorsa mobil siteye yönlendirilecektir. Burada Opera kendine söylenen şeyi yaptığı için doğru olanı yapmıştır fakat kullanıcı açısından bu durum Opera'yı iş bilmez ve siteleri doğru açmayan bir tarayıcı statüsüne indirmiştir.
Firefox 4.01'in tarayıcı kimliğini Opera(Linux üzerindeki) ile aynı olacak şekilde değiştirdim. Sonuç nasıl oldu dersiniz.
6651.png

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
BU konuyla ilgili kodlama sorunu giderildi sanırım değil mi, teyit edebilir misiniz lütfen.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Okul bittiği için makineye format attım, Pardus yükler yüklemez deneyip durumu yazıyorum...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
İki 11 çakışınca olan görüntü bu! :w00t:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ubuntu ve 11.50 ile de durum aynı. Firefox olarak tanıt deyince düzeliyor ama olayın SDN tarafında halledilmesi daha iyi olur.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sadece Pardus değil,diğer Linux sürümlerinde de aynı