Pardus 2009'a Hemen Yama Geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HapS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ilteris07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ,elimde 1996 den kalma seleron 400 (Türkçesi) bil.var .Ona pardus yüklemek istedim.yarıya kadar gelip kapanıyor.Aynı bil. Xp yükledim oldu.Pardus u nasıl yüklemem gerekir.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar ,elimde 1996 den kalma seleron 400 (Türkçesi) bil.var .Ona pardus yüklemek istedim.yarıya kadar gelip kapanıyor.Aynı bil. Xp yükledim oldu.Pardus u nasıl yüklemem gerekir.
Benim Celeron 2.8 laptopta bile 2007.1'den ötesi çalışmadı. Daha hafif dağıtımlar deneyebilirsin. Xubuntu, Zenwalk, Arch Linux gibi.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ms 6 ayda bir işletim sistemi çıkarmaz.. çünkü işletim sistemi 6 ayda sapıtmaz..

@haps demiş zaten.. gene tekrar edelim kaçıranlar için.. linux hala 98 ile kendini kıyaslıyor.. 98 de böyle olmuştu şöyle olmuştu diye.. genelde xp ile bile kıyas yapamazken vistaya hele hele win7'ye meydan okumak.. insan ütopist olur bu kadar olmaz..

ms bunlara gülüp geçiyor.. bir taraftan windowsu geliştirirken bir yandan surface gibi geleceğin bilgisayarlarını tasarlıyor..

ms çalışıyor.. donanım üreticileri para kazanıyor, daha fazla üretiyor.... bilgisayar fiyatları ucuzluyor.. bir çok insan bilgisayar alabiliyor/kullanabiliyor..

windows olmasaydı ne olacaktı.. hala slackware gibi "herkes komut satırında iş yapacak.." tarzı bir işletim sistemine mahkum olacaktık..

o beğenilmeyen 95'ten araklanmış başlat çubuğu bile..

ve gelgelelim ulusal işletim sistemine..
neymiş ödeneği azmış.. sanırım 2008 yılında sadece msb 200 bin ytl hibede bulundu.. ee paketlerde hazır.. kendi bütçesi bi yana onca parayla yapabildikleri bu mu..

gene linux camiasına dönersek..
win7'in ilk betası bile toplam linux kullanıcıarından fazla kullanıcıya ulaştı.. ve hala "bilgisayar alemi windowsa mezar olacak" şeklinde bir türkü tutturmuşlar..

çok sıkışınca da "bizim asıl iyi olduğumuz yer sunucu piyasası" deniyor.. bunu diyen adam 2008 server kullanmamış demektir..

elinizi vicdanınıza koyun 2008 server ile en baba sunucu linuxu redhatı bir yana koyun.. ki bu piyasada oyun ms açısından çok daha taze.. adamakıllı 2002'den beri bu piyasaya girme çabasında olduklarını düşününce çok genç bir serinin onlarca yıllık piyasa birikimine sahip unix türevlerini çook rahat zorladıklarını -ki bana kalırsa resmen dağıttığı- düşününce "ahanda uçan penguen!!" diye kahkaha atmamak elde değil..

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
HapS hangi yüzyılda yaşıyorsun birader.ekran kayıt programı icad edildi :D

cep tel. ekran mı çekilir :D

bu arada windows 6 ayda bir işletim sistemi çıkaramaz.kaç senede vistayı çıkardılar.beceremeyince win7 diye optimize edilmiş vistayı çakacaklar şimdi.

Hatasız kul olmayacağı gibi hatasız işletim sistemi de olmaz.Ama sen kırk yılda bir video çekebiliyorsun linux için,biz windows için çekmeye çalışsak terabaytlarca harddisk lazım.

hatasız işletim sistemi olmayacağı gerçeği ile aydınlanmanız beni sevindirdi :) en başından beri söylüyorum linux düşmanı felan değilim hiç olmadım bütün os lari seviyorum hepsi benim minik tüylü tavşanım gibi kızdığım şey fanatizm

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
adamlar hala windows98in mavi ekranıyla avunuolar
bu sistem 2009 yılında b.ka maruz kalmış windows98 ise 10 yıl önce o hatayı verdi...

bgracn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir türlü ısınamadm şu pardus'a iğrenç bişi yaa

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,165
Pardus süper bir işletim sistemidir. Türklerin geliştiriyor olması da ayrı bir sempati barındırıyor insanda.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hey yavrumm hey :)
hem kendimiz üretelim dışa bağımlı kalmayalım diyorsunuz hem de yapınca beğenmiyor çamur atıyorsunuz.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu??
henüz bende güncellemenin niçin yayınlandığını bilmiyorum ama siz de bilmiyorsunuz değil mi :) ? özgürlükiçin.com'da temalar bölümü açıldı.geliştiriciler pardus 2009'da özgürlükiçin.com tema bölümündeki öğelerin yüklenebileceklerini söylediler.belki de bunun için di bu yama.hem ne zararı var anlamış değilim sanki yüzlerce mgbyte lık bir güncelleme yapıyorsunuz sanki kendiniz yapıyorsunuz :) -isterseniz güncellemeler oto. yapılabiliyor- da b.k atıyorsunuz.
nedenini öğrenmeden yorum yapmak, ekran görüntüsü almak da çok saçma.

@HapS
ben Linux fanatikliğine kızıyorum diyorsunda hiç kendini değerlendirdin mi?
biri Windows için kötü bir şey dese hemen atlıyorsun Linux için biz yorum yazınca fanatiklik oluyor.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
hatasız işletim sistemi olmayacağı gerçeği ile aydınlanmanız beni sevindirdi :) en başından beri söylüyorum linux düşmanı felan değilim hiç olmadım bütün os lari seviyorum hepsi benim minik tüylü tavşanım gibi kızdığım şey fanatizm

ben işletim sisteminin ne demek olduğunu ve çalışma mantığını anladığımda aydınlanmıştım zaten.darısı başına inşAllah :)

Fanatizme ben de kızıyorum.Ve ister windows ister linux isterse başka bir işletim sistemi olsun farketmez hiç biri mükemmel değil.

Ama windowsun ve apple'ın biz bu işi bitirdik havalarına gıcık oluyorum.

Hele fi tarihinden kalma teknolojileri geleceğin teknolojisi diye lanse etmeleri ve üstüne üstlük insanların buna kanması antipati oluşturyor bende.Örneğin "surface" ben evimde bile yaparım onu.Geleceğin bilgisayarı değil üstüne üstlük kaba kullanışsız ve şekilsiz bir nesne.

Görsellik konusuna hiç girmiyorum zaten.Çünkü kişisel.Mesela ben bilgisayarımda sadece linux tabanlı dağıtımlar kullanıyorum.Ama Qt4 ü sevemedim bir türlü o yüzden KDE'den vazgeçtim gtk kullanan gnome'a geçtim.

Ve bir arkadaş server 2008 demiş.hayatımda server 2008 kadar kullanışsız ve beceriksiz bir server görmedim.Ama dediğim gibi bu benim fikrim.Geneli bağlamaz.İyi ya da kötü işletim sistemi yoktur.İyi ya da kötü kullanıcı vardır.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35

Ben de senin bu yönünü seviyorum ama bazen çok sert oluyorsun :)

Fanatizme kızıyorsun ama fazla Microsoft fanatiği görünüyorsun :D

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89

HapS, buradaki fanatiklerden daha fanatiksin ama farkında değilsin.
önce kendine kızmalısın.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
hemen kızıyorum

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Öncelikle çok saçma bir konu açmışsın. Ayrıca bu yama değil güncellemedir. O sana verdiği hatayıda bana vermedi. Çıktıktan 1 saat sonra güncelleme görmek seni neden rahatsız etti ? yada neden birilerinin sistemi geliştirmesi saçma geldi ? Ben güncellemeler çıkmasını gayet güzel karşılıyorum. Birilerinin işletim sistemini geliştirmesi uğraşması hoşuma gidiyor. Tüm geliştiricilerin ellerine sağlık.

LogSgLe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Wuhuuuu :) geç kadlık ya konuya ... :)

naturel ne kadar da abartmışsın olayları, sakin olmayı denesene biraz. adam eleştiri hakkını kullanıyo ve hangi sınırı geçemesinden bahsediyosun??

windows ve linux tamamen birbirinden ayrı sistemlerdir. kim ne istiyosa onu kullanır, bu işletim sistemi çekişmelerini de antivirüs çekişmelerine benzetmeyin nolur.

Zaten bu konuyu Apple cı yatıştırır :mrgreen::mrgreen:

Sonuna kadar okudum aklıma tek bir şey takıldı arkadaşın biri nie video çektin geri kalmıssın :) demiş program kullansaydın ya die.Ben hiç pardus kullanmadın ubuntuda da karşılaşmadım ,programı varmı ekran video su çekmek için :confused1:
Yoksa sanal pardus da mı oldugunu varsayıyor ...:confused1:

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
güncellemelerin sürümlerle bir alakası olamaz ki?? güncelleme, cd iso suna yetişmemiş olabilir bu gayet normal bir durum. ayrıca şu da var ki, iso yu oluşturanlar ile paketleri çıkaranlar aynı kişi değil bildiğim kadarıyla. şöyle ki, tübitak bünyesinde pardus ile uğraşan 10-12 kişi var, onun haricinde yaklaşık 35-40 kişilik bir geliştirici ekibi var ve bunlar günlük hayattaki işlerinin yanında pardusa katkı sağlamak için bu işi yapıyorlar. herhangi birinin biraz programlama ve linux bilgisi varsa o da bu geliştirici grubuna katılabilir. yani demek istediğim iso ile güncellemeler farklı kişiler tarafından yapılıyor, iso ya yetişmemiş olabilir. bunu böyle bi şekilde abartarak yayınlamaya gerek yok. he bir de haps'e bi şeyler anlatmaya çalışan arkadaşlara şunları söyliyim, ben forumda haps'le karşılaşalı yaklaşık 1 ay oldu, galiba kendisi verilen cevaplara gözünü kapatıp öyle cevap yazıyor, yani boşuna uğraşmayın arkadaşlar, haps'in kafası windows ile o kadar dolu ki yazdığımız şeyleri algılayıp kaydedebilecek, bilgisayar kategorisindeki kapasitesi dolmuş galiba :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bir aydır taniyorsun ama hakkımda sallamadiğin şey kalmadi kafam windows la doluymuş öyledir tabi keşke senin kafanda linuxla dolu olsaydı ozaman idrak etmen daha kolay olurdu meseleleri

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Benim kafam linuxla dolu olsaydı seni şurada iki cümleyle rezil rüsva ederdim arkana bakmadan kaçardin, ayrıca senin hakkında tek kelime etmedim son söylediğim hariç. Bundan sonra senin gibi at gözlüğü takanlara tek kelime cevabım yok, olsa bile anlamıyorsunuz çünkü. Bin kere söyledim ben linux fanatiği falan değilim diye ama dediğim gibi gözlerin kapalı cevap yazdığın için söylediklerimi duymuyorsun. Senin yüzünden forumdan soğudum ya yok böyle bişey!

Naturel37

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windowsu geliştirenler ve windowsta çalışanlar binlerce kişi ve aldıkları para ar-ge ye ayrılan paraları hesaplarsak pardus onun yanında ne kadar kalır siz hesaplayın

pardusta çalışan tubitak olarak 12 kişi biliyorum gerisi hepsi tamamen karşılıksız işinde gücünde olan arkadaşlar boş zamanlarında geliştirmeye yardımcı oluyorlar

ikisini karşılaştırmak maddi olarak zaten abeste iştigal olur

benim demek istediğim türk gençleri bir yola baş koymuş gayette bence çok başarılılar
canla başla çalışıp bir ürün ortaya koymuşlar geliştiricilerin tamamı madein turkey damgasını vurmuşlar.
öncelikle gurur duyup elimizden geldiğince yardımcı olup gelişmesine katkımız olsa daha iyi olmazmışbaltalamak yerine

ben linux fanatiği değilim sadece ulusal işletim sisteminin yaygınlaşmasını isteyen bir vatandaşım

asla kimseleri kırmak için yazmadım
ama pardus la dalga geçilmesine alındım o kadar

karşımdakiler cevap vermeye tenezzül eder etmez o kişinin sorunu bunada hiç kızmam
ama cevap verenlerede dalga gecer gibi cevap verilmemesi gerekir

herkez kendi görüşünü yazar ama eleştiri yapıcı olmalı yıkıcı değil
yapıcı olursa kimse karşı çıkmaz

birde bana sınırı aşmamak kaydıyla eleştiriye açığız dedim

buna neden başka bir arkadaş kızmış onuda anlamadım
hem iki işletim sistemi ayrı diyorsunuz madem neden rakip miş gibi karşılaştırma yapıyorsunuz yada videoyu çeken arkadaş rakip yoksa neden bu videoyu çekmiş laubali bir şekilde dalga gecer gibi aşağılamış

sakın bana aşırı milliyetçi yada fanatik demeyin

ben sadece düşüncelerimi yazdım ve buda beni bağlar

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Tamamiyle boş bir tartışma ve kalp kırmaya değmez.
Birileri kilitlese çok iyi olur.
Nerdesin Alia :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
senin tek derdin o zaten beni rezil rüsva etmek ama üzgünüm bu şartlarda pek mümkün görünmüyor.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
senin tek derdin o zaten beni rezil rüsva etmek ama üzgünüm bu şartlarda pek mümkün görünmüyor.

hay Allah'ım, kardeşim ben seni neden rezil edeyim, ben kimim ki, seni tanımam etmem, sana ne gibi bir garezim olabilir. pardusu tamamıyla geliştiren ben olsam bile niyetim yine seni rezil etmek olamaz. ben mesleğim gereği windows veya linuxla ilgileniyorum. şu an piyasada binlerce windows bilen bilgisayar mühendisi olduğu için, linux bilmemin bir ayrıcalığı olacağını düşünüyorum ve son bir kaç yıldır linuxu inceliyorum. benim amacım kimsenin avukatlığını yapmak değil, öyle olsa avukat olurdum di mi :) sadece insanların emeklerini aşağılamak hoş değil diye düşünüyorum ve bu benim fikrim. sana karşı kişisel bi olayım yok. yanlış anlaşılmışsam kusura bakma..

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Benim kafam linuxla dolu olsaydı seni şurada iki cümleyle rezil rüsva ederdim arkana bakmadan kaçardin, ayrıca senin hakkında tek kelime etmedim son söylediğim hariç. Bundan sonra senin gibi at gözlüğü takanlara tek kelime cevabım yok, olsa bile anlamıyorsunuz çünkü. Bin kere söyledim ben linux fanatiği falan değilim diye ama dediğim gibi gözlerin kapalı cevap yazdığın için söylediklerimi duymuyorsun. Senin yüzünden forumdan soğudum ya yok böyle bişey!

bu cümleleri hiç kurmadın varsayıyorum son yazdıklarından sonra :) siz şu 64bit pardus projesine başlayin bi süre geçtikten sonra yine bu forumda konuşalım

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar HapS çok iyi bir linuxcu....
Bu bir gerçek...
Ancak diğer bir gerçekte pardus 5 para etmez...
Sizi gidi linuxcular bir adet GENTOO kurun ondan sonra gelin ...
Ha bu arda ben kimsenin avukatı veya tanıdığı değilim...

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
konuşalım tabi ama ben yine pardusun avukatlığını yapmam, çünkü 64bit projesinde hadi tüm kodları baştan yazalım diye bi şey yok :) şu an edindiğim ön bilgilere göre 32bitten 64bite geçiş yaparken bazı veri tipleri değiştiriliyor (int, long gibi), bazı shifting ve masking işlemlerinde düzeltmeler yapılıyor vs. ve en önemli ve uzun olanı da galiba her şeyi yeniden derlemek :) şu an 64bitle ilgili bi çalışma yok, eylül-ekim gibi başlayacak. bir de burdan bi şey ileteyim tüm pardus 64bit bekleyenlerine, çok net bi şey değil ama çıkacak olan ilk 64 bit pardus 2008.2 olacak. kurumsal olduğu için ondan başlamamız gerektiği söylendi ama dediğim gibi kesin bi şey yok. bu arada haps, anlaşmış olmamıza sevindim :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Haps'e takılıyorsunuz ama irc'e uğrayın isterseniz. Herhangi bir dağıtımın alfa sürümünde bile bu kadar hata yok.

Bir de o kadar beta, rc yayınlandıktan sonra....

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Pardusun hazin sonu desek şuna.:D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar HapS çok iyi bir linuxcu....
Bu bir gerçek...
Ancak diğer bir gerçekte pardus 5 para etmez...
Sizi gidi linuxcular bir adet GENTOO kurun ondan sonra gelin ...
Ha bu arda ben kimsenin avukatı veya tanıdığı değilim...

Tavsiyene uydum Mandriva'yı tanıdım şimdi çok mutluyum.

Ne diyorsun Gentoo kurayım mı? Sen bu işleri biliyorsun.

Pardusun hazin sonu desek şuna.:D

Son demeyelim yeni linuxçular bunlara rağmen Pardus'u dünyanın en iyi sistemi olarak görüyorlar.

Mandriva dururken niye Pardus anlayamıyorum ama...