Pardus 2009 hakkında yeni eleştiri yazısı

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Çıkalı aylar oldu ama nerden akıllarına estiyse yeni değerlendirme yazısı çıkmış yabancı bir sitede
O kadar övmüş ki Pardus 2009'u sanki beni övmüş gibi gururlandım.
Başlığı da süper
AÇIK KAYNAK YENİÇERİ
buyrun efendim
http://www.dedoimedo.com/computers/pardus.html

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Review the options and install. I considered calling my user Arif, as the main character in the fantastic sci-fi movie G.O.R.A., but I decided to stay with Roger Bodger.

Bu adam yabancı ayağına yatan bir Türk değilse benim de adım Merve değil. :D

Reaksiyon puanı
189
Sevindirici bir haber. Pardus aslında çok güzel bir dağıtım. Stabilitesi de çok güzel. (En azından benim makinemde çok stabil çalışıyor) Yakında java programlama konusunda çok fazla kullanacağım...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yeminle bu adam Türk ya. :D

Bu arada yazıyı okudum. Pardus'u yarın ben de indireyim diyorum ama GNOME ile kullanacağım tabi. :) Bir de adam şunu demiş:

Pardus comes with a rich, varied repertoire.

Pek kullanmadan yorum yapmış. Halbuki makinesinde Ubuntu da kurulu iken Ubuntu'yla karşılaştırma yapamamış salak. :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Adam niye İstanbul'un saatini seçmiş acaba? :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Cgrzsone, yükleniyor olması desteği var demek olmuyor. Pardus'un gnome desteği yok.

Bu arada Arch üzerinde Kde denemeni öneriyorum @jeaqures. İstersen sanaldan dene, hızına inanamayacaksın.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Cgrzsone, yükleniyor olması desteği var demek olmuyor. Pardus'un gnome desteği yok.

Bu arada Arch üzerinde Kde denemeni öneriyorum @jeaqures. İstersen sanaldan dene, hızına inanamayacaksın.

Arch'ı kuruyordum, yarıda kesilmişti. Şimdi devam ettirsem mi yahu? Çok geç olur mu?

Reaksiyon puanı
189
Şu desteği yok olayını biraz daha açabilir miyiz? Gerekli gnome paketlerini yüklerseniz paşalar gibi çalışıyor. Desteği yok derken ki kastınız nedir?

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arif veya GORA'yı neden kullansın numara yapıyorsa eğer. Bu kadar da şüpheci olmasak daha iyi olabilir.
Bu yazı vesilesiyle ben de bir kaç yeniliğini öğrenmiş oldum Pardus'un :)
Özellikle klasik Linux terimlerini daha az kullanması hoşuma gitti.

Pardus denemeyi düşünüyorum ama Yazılım ekle/kaldır zımbırtısı Kubuntu gibi değildir di mi? Ubuntu'nunki çok sade ve anlaşılır..

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Pardus geliştiricileri Gnome desteği sağlıyorlar mı? Yani bu bir arayüz, tam bir uyum için bazı şeylerin yapılması gerekmez mi? Eğer sistemle uyumu sağlanmazsa stabil çalışabilir mi?

Gnome gnome'dur ama neden Ubuntu'da farklıdır? Çünkü Ubuntu bir nevi Gnome üzerine inşa ediliyor. Aynısı Kde ve Mandriva için de geçerlidir. Mandriva Gnome'u destekliyor olmasına rağmen Ubuntu gibi kararlı ve uyumlu değildir.

@Jeaqures, bence Arch için 2 değil, 200 kere de denemeye değer. Bir not; kde yükleme, kdebase yükle. Boş yere bir sürü paket yüklemesin daha sonra sana lazım olanları yüklersin.

Reaksiyon puanı
189
linux dediğimiz yapı kendimizin de geliştirebileceği bir şeydir. O yüzden desteği yok değil de resmi desteği yok dersek daha iyi olur. Yoksa ben gayet sorunsuz ve stabil kullandım ama gnome beni sıktığı için KDE'ye geri döndüm...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
linux dediğimiz yapı kendimizin de geliştirebileceği bir şeydir. O yüzden desteği yok değil de resmi desteği yok dersek daha iyi olur. Yoksa ben gayet sorunsuz ve stabil kullandım ama gnome beni sıktığı için KDE'ye geri döndüm...

Sen GNOME'a kurban ol be. :glare:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sanırım Gnome'u Ubuntu üzerinde sıkıcı bulmazsın. Ben de zamanında denedim ama yaşadığım en kötü tecrübe olmuştu. :)

Reaksiyon puanı
189
ben ubuntu'yu komple sıkıcı buluyorum :D renkler ve zevkler meselesi :) Pardus güzel ya :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Pardus harika :). Gnome benide sıkıyor,KDE gayet güzel :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
aha işte doğru yolu bulmuş insan :D kutluyorum kendisini :clap:

Pardus 2008 de kurdum,2009 u da kurdum şimdi 2009.1 beta sürümünü kullanıyorum bu da harika olacak :).Ubuntu da kullandım ama fazla kalamadım Ubuntu da nedense :).KDE çok daha kullanışlı ve rahat geliyor bana.Alışkanlık heralde :).

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu adam yabancı ayağına yatan bir Türk değilse benim de adım Merve değil. :D
aynı şeyi yabancı sitelerde yeri geldikçe ben de yapıyorum. sonuçta birazcık sahip çıkmamız gerek. bence de adam türk ama ne olursa olsun benim adım merve degil...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Hemde dediklerinde katılmamak için biyer yokki :).Gayet doğru şeyler yazmış :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
merve sen saten türk degilsin merve de türkce bir isim degil ,yani bosuna kendini üzme ,bu arada pardusa övgü ile yaklasan bir cok yabanci kaynakli elestiriler var,sen kabullenmen yada kabullenmemen gercigi degistirmez ,bir pardus 10 ubuntu gücündedir :) ubuntu arkasinda binlerce gelistirici olmasina ragmen bana hala pardusdaki rahatligi vermiyorsa demekki pardus daha iyi

http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-2009-incelemesi/
http://www.ozgurlukicin.com/haber/linuxbsdostan-pardus-incelemesi/
http://www.ozgurlukicin.com/haber/distrowatch-pardus-incelemesi-1/
http://www.ozgurlukicin.com/haber/distrowatch-pardus-incelemesi-2/
http://www.ozgurlukicin.com/haber/bir-inceleme-de-danlynchorgdan/

simdi bunlarda türk hatta türküm dogruyum caliskanim bile diyorlardir :)

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bende pardus 2008 2009 kullandım ama çok kasıyor be abi makinamı. sebebi nedir.

Sistem özelliklerim; p.4 2.80ghz 1gb Ram 128mb ekran kartı

Ubuntu kullanıyorum şuan çok hızlı donma kasma vb. sorunlarla hiç karşılaşmadım.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bende pardus 2008 2009 kullandım ama çok kasıyor be abi makinamı. sebebi nedir.

Sistem özelliklerim; p.4 2.80ghz 1gb Ram 128mb ekran kartı

Ubuntu kullanıyorum şuan çok hızlı donma kasma vb. sorunlarla hiç karşılaşmadım.

ekran kartın ati mi

Ne alakası var @real? Pardus'un çok ağır olduğunu sağır sultan bile biliyor. :)

Bu arada rica ederim bu dağıtım bundan iyi demeyelim. Çünkü hepsi özgür ve hepsi bizim. İsteyen istediğini kullanır. İnsanların yanlış yönlenmelerine yol açmamalıyız.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ati'deki gecikme süresinin nasıl bir bela olduğunu biliyor musun yusufsan21
adamı linux mü asla dedirtir
her yaptığın görsel işlemde yarım saniye kadar gecikme oluşuyor