Pardus 2009 - Galeri

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
Tübitak bünyesinde hazırlanan Pardus'un son sürümü Pardus 2009 kullanıcılarla buluştu. Önceki sürüme oranla iki kat hızlanan Pardus'un foto galerisi için tıklayın.

Tübitak UEAKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü) bünyesinde geliştirilen Pardus'un yeni sürümü Pardus 2009'un en dikkat çekici yeniliği artan hızı olarak tanımlanıyor. Daha önce sizlere yeni özellikleriyle ilgili detaylı bilgi verdiğimiz Pardus 2009'un foto galerisine ulaşmak için aşağıdaki resmi tıklayabilirsiniz.

:: Pardus 2009'u kurmayı düşünüyor musunuz?

Bilgi için: Pardus
Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net

Berk Atakan

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Kullanıyoruz zaten :) Linux'ta görsellik de kötü diyenlerin denemesini öneririm. Windows 7 temasına taş çıkartacak cinsten bence.

beatkey

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bu pardusu bi ben kuramıyorum galiba. Her defasında illa ki bi problem çıkıyor. En son denememde %9 da kaldı daha da ilerlemedi mecburen iptal ettim. En sonunda onlardan cd isticem göndersinler.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Okuldaki atölyelere tek tek kuracağım :)

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sistemde ingilizce ubuntu var... kde masaüstü düşünürsem pardusa geçiş olabilir...

Mahdum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Süper görünüyor.Tabii Windows 7 yi anımsatmıyor da değil doğrusu.Daha önceki sürümlerine bakmışlığım var ama bir takım programların kullanılamıyor olması kötü.Gerçi alternetifleri sunulmuyor da değil.

yalniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede süper görünüyor çok merak ediyorum nasıl bir işletim sistemi daha önce kurmadım hiç. Kurmak istiyorum ama D'yi ikiye bölmem gerekecek. D'deki verileri yedeklemem lazım, harici hardisk lazım :) pardus için kaç gb alan yeterli olur arkadaşlar?

makaveli_afr00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 2 gün önce pardus cd göndere başvurdum hala maile bile onay linki bile gelmedi ?? bu normal mi ??

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Pardus 2008 kullandım. 2009 kullanmayı düşünmüyorum. Betasını denemiştim zaten.

Pardus yerine aynı görselliği sunan ama çok daha iyi bir sistem olan Mandriva'yı kullanıyorum.

shadowfax_07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartımdan dolayı şimdilik pardus2009 kullanmıyorum. Pardus 2008.2 ile idare ediyom en azından compizi kurup 3b efekt olayını hallettim:D Ah ulan ati ne vardı da çıkarmadın şu sürücüyü adam gibi kullanırdık işte:thumbdown: Bir de ses alamama gibi bir durum söz konusu işin cabası. :hammer:

@yalniz
4 gb pardus dosyaları ve 1 gb takas dosyaları için yeterli olur. Hem windowsa format atarsın hemde C den yer açarsın. İlk başta pek program kurma gibi hevesler olmuyo. Uğraştıkça alışırsın nerde hangi komut kullanıldığına ve "özgürlük için" diye bir site var ordan araştırabilirsin.

mcox

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Pardus'un her zamanki görselliği..Microsoft bize bu görsellikleri çok sonradan sundu..Teşekkürler Tübitak..

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu pardusu bi ben kuramıyorum galiba. Her defasında illa ki bi problem çıkıyor. En son denememde %9 da kaldı daha da ilerlemedi mecburen iptal ettim. En sonunda onlardan cd isticem göndersinler.

Sitesinden indirdim ben Aynı şekilde ben de problem cıkarıyo her seferinde yüklerken %8 kaldı en iyi cd istemek

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Arkadaşın bilgisayara kurmaya kalktık %9'da kaldı, şimdi evde sanal icada kuruyorum, %19'da kaldı, pes etmedim bir daha deniyorum şu an %62'de... Bakalım kurulumu tamamlayabilecek mi?..

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Hem Widows 7 hem Pardus 2009 aynı makinaya kurdum evde. Windows'dan sonra biraz afallama yaşıyorum her Pardus'a geçişte ancak biraz zaman vermek gerekiyor. Yavaş yavaş oyun dışında tüm işlerimi Pardus'ta görmeye kararlıyım ancak pes edersem daha da Linux kullanmam. Herşeyi zaman gösterecek. Uzun bir zaman.

Ekleme : Kuramayan arkadaşlara bir tavsiyem var. Kurulum yaptığınız cdleri düşük hızda kontrollü olarak yazıdrmalısınız. Birde Pardus kurulum sırasıda cd kontrol bölümü var bir hata olup olmadığını oradan test ederek sorunun sistemden yada bilgisayarınızdan kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Geçenlerde kurdum.Ama açık konuşayım gnome'un tadını vermiyor KDE4.Birde Pardus'ta bazı laptoplarda yaşanan problemle karşılaştım.Kulaklık takınca hoparlörden ses kesilmiyor.Çözümsüz bir problem değildi.Ama kürkçü dükkanına yani Ubuntuya geri döndüm.
Şimdi elimde 7 GB'lık Supergamer dağıtımının ISO'su var eğer çift katman DVD bulursam onu deneyeceğim.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Ne düşük hızı tonce, adamların yolladığı orijinal cd işte :D Sorun var kurulumlarda, bu bir gerçek, %88 oldu ha gayret.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Ne düşük hızı tonce, adamların yolladığı orijinal cd işte :D Sorun var kurulumlarda, bu bir gerçek, %88 oldu ha gayret.

Du bakalım cd evde işim kötüsü. İşyerine getireyim yarın hemen denerim. Makina çok elimde. :D Dediğim gibi ama cd kontolünü kurulum sırasında yapıyormusun pesi... kardeşim? Bu gün yanıma gelecen mi cdyide getirde bakalım beraber. Test edelim. :w00t:

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Kurulum şu an bitti Tonce kardeşim. Hadi bismillah :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben de Pardus CD'sinin siparişini verdim. Gelsin bir bakarız. :)

mandrake

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurdum ve denedim
linux vixta nın kopyası gibi geldi bana
hızı eski sürümlere göre yavas tekrardan pardus 2008 kurdum...

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows'a alternatif her türlü çalışmaya saygımız var yayınlanır yayınlanmaz kuracağız tabii...

Berk Atakan

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
bencede süper görünüyor çok merak ediyorum nasıl bir işletim sistemi daha önce kurmadım hiç. Kurmak istiyorum ama D'yi ikiye bölmem gerekecek. D'deki verileri yedeklemem lazım, harici hardisk lazım :) pardus için kaç gb alan yeterli olur arkadaşlar?

6 GB yeterdir sana.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
kurdum ve denedim
linux vixta nın kopyası gibi geldi bana
hızı eski sürümlere göre yavas tekrardan pardus 2008 kurdum...

Bu da ne demek şimdi? Ne alakası var? Görsellik diyorsan Kde çok daha güzel. Yok hız diyorsan karşılaştırmak hata.

Nesi kopya acaba???