Pardus 2009.2 RC Çıktı!

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Üf size üfler size. Bedave yazdım komik dursun diye.

Bir de birçok kullanıcı linuxdan windowsa geri geçiyor. Neden aceba?

Mesele şirketlerin parasının abdye gitmesi mi sence? Gerçekten sizi tatmin eden ve ihtiyacınızı karşılayan ne ise onu kullanmanız. Ben linüksü gereksiz bir yapı olarak görüyorum. Windowa rakip olmak isteyen gerçekten bu anlamda özgürlüğü destekleyen bir platformun böyle aptal bir sistemi size özgürleşin diyerek dayatması ancak """ kabul edeceği birşeydir.

Linuk ne zaman arayüzünü windowa ve mekosikse rakip olacak şekilde tasarlar donanım desteğini genişletir o zaman ben sizden daha ateşli savunurum linüku.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Üf size üfler size. Bedave yazdım komik dursun diye.

Mesele şirketlerin parasının abdye gitmesi mi sence? Gerçekten sizi tatmin eden ve ihtiyacınızı karşılayan ne ise onu kullanmanız. Ben linüksü gereksiz bir yapı olarak görüyorum. Windowa rakip olmak isteyen gerçekten bu anlamda özgürlüğü destekleyen bir platformun böyle aptal bir sistemi size özgürleşin diyerek dayatması ancak angutların kabul edeceği birşeydir.

Linuk ne zaman arayüzünü windowa ve mekosikse rakip olacak şekilde tasarlar donanım desteğini genişletir o zaman ben sizden daha ateşli savunurum linüku.

Window
windos
hakketan
kelitalı

Bunları da mı gülelim diye yazdın? O zaman af buyur, hemen gülelim. ==> :4:

Ha bir de yeni yazmışsın: aceba

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
acebayı bir öğretmenimiz kullanırdı küçükhanım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
kelb bu konuya daha fazla yorum yaparsan moderatore konu ile alakasız, tartışma yaratıcı gönderiler yapmaktan şikayet edeceğim seni
hatta windows linux'ten güzeldir isimli konu açabilirsin windows bölümüne
senden son ricam Allah rızası için şu gpl, açık kaynak, özgür yazılım kavramlarına bir bak tanımlarına stallman'in bu konudaki çevrilen yazılarını oku ondan sonra zaten kendiliğinden daha kaliteli tartışmalara girebilirsin.

annuity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
"
@kelb

sakıncası yoksa bu "birçok kullanıcı" kimdir bize söyler misiniz ? bunu neye göre söylüyorsunuz ? elinizde herhangi bir belge ya da istatistik mevcut mu yoksa işkembe-i kübra dan mı geliyor bu bilgi.

Özellikle avrupa bireysel ve kurumsal bazda topyekün linux sistemlere göç ediyor.Bunla ilgili birçok habere rastlayabilirsiniz.Özgürlükiçin.com sitesinde hergün haberleri çıkar mesela bakmanızı tavsiye ederim.
Birde işletim sistemi kullanım yüzdelerini inceleyin,birçok istatistik mevcut bu konuda ordan daha iyi anlarsınız geçişin hangi yöne olduğunu :)

Mesele şirketlerin parasının abdye gitmesi mi sence?
Değil. Şirketlerden ziyade kamu kurumlarının parasının dışarıya lisans ücreti olarak gitmesini engellemek ve iç kullanım için kaynak sağlamak.

Gerçekten sizi tatmin eden ve ihtiyacınızı karşılayan ne ise onu kullanmanız.
Windows beni ciddi anlamda tatmin etmiyor ve linux sistemlerde bütün ihtiyaçlarımı kolaylıkla karşılayabiliyorum.Windows yetmiyor anlayacağınız.

Ben linüksü gereksiz bir yapı olarak görüyorum.
Linux hakkındaki bilgi düzeyinizi henüz ismini yazışınızdan anlıyorum.(linüks).Bir de bu gereksiz gördüğünüz kısımları açıklarsanız bu yorumunuz havada kalmaz.Gereksiz olan nedir mesela ? Kaç dağıtım kullandınız ve neler size yetmedi gereksiz geldi.? gibi..

Windowa rakip olmak isteyen gerçekten bu anlamda özgürlüğü destekleyen bir platformun böyle aptal bir sistemi size özgürleşin diyerek dayatması ancak angutların kabul edeceği birşeydir.

Bu cümleden eğitim seviyenizde anlaşılıyor.Angut değiliz bu lafı size aynen iade ediyorum.

Bizden daha ateşli şekilde savunmanızı istemiyoruz.Hatta savunmanızı dahi istemiyoruz.Öyle bir talebimiz yok.Arayüz konusuna gelince kde nedir ? yenir mi ? ne için kullanılır ? şekli şemali neye benzer ? neler yapılabilir ? bunlarla ilgili biraz araştırma yapsaydınız bu cümleleri de kurmayacaktınız.
"

Konuya dönersem 4 haziranı iple çekiyorum.Gerçi çekmiyorum zaten şu anda 09.2 nin keyfini sürüyorum..

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
@kelb: Yakın zamanda bir reklam ajansıyla anlaşacak gibisin.

cCc kelb reis cCc

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
realmanagerin şikayet etmemesi için daha birşey yazmayacağım.

annuity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Edebinizi takınır düzgün cümlelerle görüşlerinizi ifade ederseniz kimse sizi şikayet etmez.Buyrun cevaplarınızı merakla bekliyorum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
hayır efenim
bunun yeri burası değil
konu açsın linux neden kötü diye orada konuşalım
ancak onu bile yapamaz çünkü yazılarından da anlaşılacağı üzere en ufak bir bilgisi yok
şimdi ise mecburen söylediklerinin arkasında kalmak zorunda, geri dönmemek için

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
arkadaslar sakin olalim ,kervani bir kisi durdurmasin yani bosa alevlenmeyin ,birakin kervan yürüye dursun

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Pardus 2009.2 Beta sürümünden sonra yapılan hata düzeltmelerini içeren Pardus 2009.2 RC sürüm adayı, Pardus FTP sunucularında yerini aldı.

pardus.jpg

Pardus 2009.2 RC sürümünü bu adresten indirebilir ve kararlı sürüm duyurulana kadar karşılaştığınız hataları bildirerek geliştirme sürecine yardımcı olabilirsiniz. Yeni sürüm içeriğinde, özgün Pardus teknolojilerinin yeni özellikleri, güncellenmiş uygulamalar, oyunlar ve çok sayıda paket güncellemesi bulunuyor. Her seferinde daha sorunsuz güncel kurulumlar amaçlayan Pardus, yeni sürümde birçok sürprizle kullanıcılarını karşılayacak.

Her zaman olduğu gibi bu sürümün bir "deneme sürümü" olduğunu ve kararlı sürüme kadar bu sürümlerde bilinen ya da henüz fark edilmemiş hatalar olabileceğini hatırlatmak isteriz. Bu yüzden bilgisayarınızda sizin için önem taşıyan veriler varsa ya da yeterince deneyimli olduğunuzu düşünmüyorsanız, tavsiyemiz kararlı sürümü beklemeniz yönünde olacak.

2qd5pi8.png

Testlerde ve geliştirme sürecinde bizi yardımcı olmak isteyen kullanıcılarımız, karşılaştığı hataları http://hata.pardus.org.tr adresine bildirebilir.

Mebbis - ateş ve su - morpa kampüs- Özgür Bilgi Kanalı

Pardus 2009.2'ye Nasıl Geçebilirim?

Her sürüm öncesinde, beta ve RC (aday) sürümleri çıktığında, bu soruyu duymaya artık alıştık :). Öncelikle şunu söyleyelim, Pardus 2009.2 henüz çıkmadı. Bu haberle birlikte duyurduğumuz sürüm, "RC sürüm". Bir başka deyişle, çeşitli hataları içermesi muhtemel ve nihai sürüm çıkmadan önce mevcut hata ve uyum sorunlarının bulunması için çıkarılan bir sürüm.

4 Haziran 2010 akşamı çıkacak olan nihai sürüm öncesinde bu sürümü, Pardus ekibine yardımcı olmak isteyen testçilere ve veri kaybetmekten korkmayan meraklı kullanıcılarımıza öneriyoruz.. Pardus 2009.2 RC sürümünü bilgisayarlarına kuracak olan kullanıcıların, yaşadıkları sorunları forumumuza değil; doğrudan Hata Takip Sistemi'ne girmelerini tavsiye ediyoruz.

Türkçe desteğinin yanı sıra daha fazla yazılım eklenen çok dil destekli Uluslararası (International) görüntüyü yaklaşık 1GB boyutuyla ister DVD'ye yazarak, ister USB disk vb. araçlara yazarak kullanabilirsiniz.

Pardus 2009.1 kullanıcıları nihai sürüm çıktığında, mevcut kurulumlarına ek bir işlem yapmadan, sadece güncellemeleri takip ederek bilgisayarlarını bu yeni sürüme yükseltebilecek. KDE 4.4.3, Amarok 2.3.0, Gimp 2.6.8, Mozilla Firefox 3.6.3 ve %100 Türkçe OpenOffice.org 3.2, 2009.2'de heyecanla beklediğimiz yeniliklerden birkaçı. Uygulama güncellemeleri ve yeni eklenen özelliklerle 2009.2 sürümü, yepyeni teknolojilerle keşfedilmeye hazır bir şekilde gelecek.
Pardus o zamanlar 32 bit destekliyor muydu