Pardus 2009.2 RC Çıktı!

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Pardus 2009.2 Beta sürümünden sonra yapılan hata düzeltmelerini içeren Pardus 2009.2 RC sürüm adayı, Pardus FTP sunucularında yerini aldı.

pardus.jpg

Pardus 2009.2 RC sürümünü bu adresten indirebilir ve kararlı sürüm duyurulana kadar karşılaştığınız hataları bildirerek geliştirme sürecine yardımcı olabilirsiniz. Yeni sürüm içeriğinde, özgün Pardus teknolojilerinin yeni özellikleri, güncellenmiş uygulamalar, oyunlar ve çok sayıda paket güncellemesi bulunuyor. Her seferinde daha sorunsuz güncel kurulumlar amaçlayan Pardus, yeni sürümde birçok sürprizle kullanıcılarını karşılayacak.

Her zaman olduğu gibi bu sürümün bir "deneme sürümü" olduğunu ve kararlı sürüme kadar bu sürümlerde bilinen ya da henüz fark edilmemiş hatalar olabileceğini hatırlatmak isteriz. Bu yüzden bilgisayarınızda sizin için önem taşıyan veriler varsa ya da yeterince deneyimli olduğunuzu düşünmüyorsanız, tavsiyemiz kararlı sürümü beklemeniz yönünde olacak.

2qd5pi8.png

Testlerde ve geliştirme sürecinde bizi yardımcı olmak isteyen kullanıcılarımız, karşılaştığı hataları http://hata.pardus.org.tr adresine bildirebilir.

http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-20092-rc-cikti/

Pardus 2009.2'ye Nasıl Geçebilirim?

Her sürüm öncesinde, beta ve RC (aday) sürümleri çıktığında, bu soruyu duymaya artık alıştık :). Öncelikle şunu söyleyelim, Pardus 2009.2 henüz çıkmadı. Bu haberle birlikte duyurduğumuz sürüm, "RC sürüm". Bir başka deyişle, çeşitli hataları içermesi muhtemel ve nihai sürüm çıkmadan önce mevcut hata ve uyum sorunlarının bulunması için çıkarılan bir sürüm.

4 Haziran 2010 akşamı çıkacak olan nihai sürüm öncesinde bu sürümü, Pardus ekibine yardımcı olmak isteyen testçilere ve veri kaybetmekten korkmayan meraklı kullanıcılarımıza öneriyoruz.. Pardus 2009.2 RC sürümünü bilgisayarlarına kuracak olan kullanıcıların, yaşadıkları sorunları forumumuza değil; doğrudan Hata Takip Sistemi'ne girmelerini tavsiye ediyoruz.

Türkçe desteğinin yanı sıra daha fazla yazılım eklenen çok dil destekli Uluslararası (International) görüntüyü yaklaşık 1GB boyutuyla ister DVD'ye yazarak, ister USB disk vb. araçlara yazarak kullanabilirsiniz.

Pardus 2009.1 kullanıcıları nihai sürüm çıktığında, mevcut kurulumlarına ek bir işlem yapmadan, sadece güncellemeleri takip ederek bilgisayarlarını bu yeni sürüme yükseltebilecek. KDE 4.4.3, Amarok 2.3.0, Gimp 2.6.8, Mozilla Firefox 3.6.3 ve %100 Türkçe OpenOffice.org 3.2, 2009.2'de heyecanla beklediğimiz yeniliklerden birkaçı. Uygulama güncellemeleri ve yeni eklenen özelliklerle 2009.2 sürümü, yepyeni teknolojilerle keşfedilmeye hazır bir şekilde gelecek.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Pardus'um benim ilk göz ağrım . :D

Hemen deneme sürüşünü yapalım .

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
10 GB takas alanım var şu anda. :D Eskiden oralar çayırdı, yeşillikti. Pardus kurulu idi. Sonra gün geldi, Pardus gitti. Acep şimdi de gelir mi geri? :)

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
mandriva 2010.1 i kurdum, sorunlarımıda hallettim (real saolsun), uzun bir süre dağıtım değiştirmeyeceğim :) ama pardus benimde ilk göz ağrım, pardus 2007 iinuxla tanışmama sebep oldu, ama sanırım 2009.2 değil de bir sonraki sürümü kurarım :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
jea sen kullanma pardus hatta sen onu linux olarak bile görme

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Özellikle paket yöneticisini çok beğendim, eskisine göre çok daha hızlı çalışıyor. Arada yaşanan ufak donmaları da hallederlerse bence Kde'yi en iyi kullanan dağıtım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
y_ates
izin verirsen haberlerimde senin ekran görüntünü kullanmak istiyorum. :D
bu ekran görüntüsünü gplv2 olarak lisanslıyorsun değil mi :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
valla öyle deme
demek de istemiyorum ama ozgurlukicin yazarları gpl yerine creative-commons olarak lisanslamışlar
tamam o da diğerlerine göre özgürlükçü sayılır ama
neyse işte

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
valla öyle deme
demek de istemiyorum ama ozgurlukicin yazarları gpl yerine creative-commons olarak lisanslamışlar
tamam o da diğerlerine göre özgürlükçü sayılır ama
neyse işte
Temalar bölümüne girip bakarsan geneli gpl, cc kullanan çok nadir. Sonuçta kendi kararları, yapacak bir şey yok.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
linux'un felsefesini anlamamışlar bence
kendilerine isim yapma derdinde olanlar var
içimizdeki irlandalılar :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
linux'un felsefesini anlamamışlar bence
kendilerine isim yapma derdinde olanlar var
içimizdeki irlandalılar :D
Ondan değil de Özgürlükiçin'dekiler genelde ufaklık :D Felsefeden çok Kde ile nasıl şekil yapıp hava atarım peşindeler. Forumda sorulan sorulara genelde yanıt gelmiyor. Pardus kullanımı arttıkça düzelecektir, yani umarım :D

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Paket yöneticisine jet bağlamışlar resmen :D Güzel olmuş 2009.2 , kararlı sürümü bekliyoruz şimdi 4 gözle :P

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Paket yöneticisine jet bağlamışlar resmen :D Güzel olmuş 2009.2 , kararlı sürümü bekliyoruz şimdi 4 gözle :P
Bildiğim kadarı ile paket yöneticisinin masaüstü yöneticisi ile olan bağımlılıkları kaldırıldı yada öyle bir şey :) onunla alakalı olabilir :)

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
İşletim sistemi diye yutturacaklar bunu. Bir iki güncelleştirme modifikasyon, oldu sana yeni sürüm işletim sistemi. Gerçi haklılar hala 2009.2 sürümü. Tübitak'a yakışmıyor böyle dandik işletim sistemi. Hakikaten işletim sistemi, insanları işletmek için birebir.

Bunu kullananlara daha doğrusu kullanabilenlere söylüyorum. Neden kendinize zulmediyorsunuz? Gelin windows 7ye. aşın bu eziklik duygusunu. Özgürlük kullanıdığın yazılımla mı oluyor. Allah akıl versin.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
İşletim sistemi diye yutturacaklar bunu. Bir iki güncelleştirme modifikasyon, oldu sana yeni sürüm işletim sistemi. Gerçi haklılar hala 2009.2 sürümü. Tübitak'a yakışmıyor böyle dandik işletim sistemi. Hakikaten işletim sistemi, insanları işletmek için birebir.

Bunu kullananlara daha doğrusu kullanabilenlere söylüyorum. Neden kendinize zulmediyorsunuz? Gelin windows 7ye. aşın bu eziklik duygusunu. Özgürlük kullanıdığın yazılımla mı oluyor. Allah akıl versin.

Sendeki bu eziklik duygusu nedir ki buraya gelip Windows 7 çığırtkanlığı yapabiliyorsun. Sen kullanıyorsan kullan , nedir bu sataşma durumu? Sanane Pardus kullananlardan. Gece gece sinir etmeye mi uğraşıyorsun insanları.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
YO aslında düşündüğüm şu ki sizdeki bu özgürlük hasreti nerden kaynaklanıyor. Siz kapalı bir yerde mi yaşıyorsunuz? Ayağınızda zincir mi var? bu sürüp giden Özgürlük dalaveresi de ne dostum?

Window bedave olduğu için ben windowu tercih ediyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum olay bundan ibaret. Bir de haksız mıyım yazdıklarımda? Meselenin windos 7 veya vistayla alakası olmadığı görmelisin. Mesele windowun hakketan kelitalı bir sistem olduğu. Window deyince bilinçaltı tepkisi verme, sen de gel kullan dostum.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
YO aslında düşündüğüm şu ki sizdeki bu özgürlük hasreti nerden kaynaklanıyor. Siz kapalı bir yerde mi yaşıyorsunuz? Ayağınızda zincir mi var? bu sürüp giden Özgürlük dalaveresi de ne dostum?

Window bedave olduğu için ben windowu tercih ediyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum olay bundan ibaret. Bir de haksız mıyım yazdıklarımda? Meselenin windos 7 veya vistayla alakası olmadığı görmelisin. Mesele windowun hakketan kelitalıbir sistem olduğu. Window deyince bilinçaltı tepkisi verme, sen de gel kullan dostum.

biz hakketan bedave kelitalı window kullanmayı sevmiyoruz :lol:

not: Türk Malı dizisini çok seyrediyor sanırım :lol::lol::lol:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65

İstediğim işletim sistemini kullanırım, seni alakadar etmez. Banane senin Windows 7'inden. Herkes seninle aynı düşünmek zorunda da değil.
Modifikasyon diyorsun, 7'de Vista'nın modifikasyonu o zaman.
Adı üstünde 2009.2 Yani 2009 serisinin 2. güncelleştirme paketi. Ezik olan sensin, anlamadığın işlere karışma ki rezil olmayasın.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@kelb, sana saygı çerçevesi içerisinde cevap verecektim de şu son mesajındaki hatalı (!) kelimeleri görünce vazgeçtim.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
özgür yazılım felsefesi hakkında bilgisi olmadığı gibi bir de üstüne yorum yapmak, daha da üstüne iddialı konuşmak, windows'a bedava demek
bu tür şeyleri anlayabilmek için bilgisayarı az çok bilmek gerek, senin gibiler sadece next next diyip aradaki sorulara dahi bakmazlar
ben bunu da ilk defa bir kişiye diyorum linux'un senin gibi kullanıcılara ihtiyacı yok

şu an sadece masaüstü dünyasında milyonlarca kullanıcısı olan linux'un en niteliksiz üyesi dahi senden 20 kat bilgilidir. şimdi bir daha buraya uğrama, facebook'a devam et. senin ait olduğun yer orası

ben Windows 7'yi beta 6800'den beri kullanıyor senden 100 kat iyi biliyorum merak etme
senin windows 7'de dahi yapamayacağın, hayal edemeyeceğin şeyleri biz zamanında xp'de yaptık

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
özgür yazılım felsefesi hakkında bilgisi olmadığı gibi bir de üstüne yorum yapmak, daha da üstüne iddialı konuşmak, windows'a bedava demek
bu tür şeyleri anlayabilmek için bilgisayarı az çok bilmek gerek, senin gibiler sadece next next diyip aradaki sorulara dahi bakmazlar
ben bunu da ilk defa bir kişiye diyorum linux'un senin gibi kullanıcılara ihtiyacı yok

şu an sadece masaüstü dünyasında milyonlarca kullanıcısı olan linux'un en niteliksiz üyesi dahi senden 20 kat bilgilidir. şimdi bir daha buraya uğrama, facebook'a devam et. senin ait olduğun yer orası

ben Windows 7'yi beta 6800'den beri kullanıyor senden 100 kat iyi biliyorum merak etme
senin windows 7'de dahi yapamayacağın, hayal edemeyeceğin şeyleri biz zamanında xp'de yaptık

Tamamdır. :)

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yazılanlar ciddyetsiz ama uykusuzluğa veriyorum. Mantıklı bir şeyler yazın tartışalım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yazılanlar ciddyetsiz ama uykusuzluğa veriyorum. Mantıklı bir şeyler yazın tartışalım.

Biz de senin kelitalı yazılarını uykusuzluğuna veriyoruz.

Sen mantıklı bir şeyler yazsaydın, tartışırdık. Windows'a bedave diyen biriyle tartışmamızı bekleme bizden.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ben hep derim insanlar boşuna katil olmuyor :D
Şaka bir yana, bak güzel kardeşim atalarımız boşuna dememiş ağaç yaş iken eğilir diye. Küçüklüğünden beri Windows gören ve onu kullanan birine sonradan başka bir şey kullandırmak çok zordur. Windows sana bedava olabilir ama şirketlere değil.
Microsoft asıl parayı onlardan kazanıyor zaten. Bizim devletimizin halktan topladığı vergiler de elin Amerikalısına lisans parası olarak gidiyor. Ben hakkımı helal etmiyorum, sen ediyorsan sana da yazıklar olsun.
Yazılanlar ciddiyetsiz diyeceğine beynini süs eşyası olarak kullanmaktan vazgeçersen senin için daha faydalı olur :D