Pardus 2009.1 Anthropoides Virgo Duyuruldu!

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Benim problemim masaüstüne kısayol eklediğim klasör simgeleri sol üst köşeye üst üst birikiyor. En üsttekine ssağ tıkladığımda ilgili seçenek yok yada solla tutup sürükleyemiyorum. Masaüstü önemlidir benim için. Sizin masaüstünüz nasıl? Benim bu sorunum neyden kaynaklanıyor?

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
masaüstüne sağ tıkla özelleştire gir, açılan penceredeki ilk kutucukta masaüstü seçili olmalı, onu dizin olarak değiştir uygula de. galiba problemin bundan kaynaklanıyor..

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
masaüstüne sağ tıkla özelleştire gir, açılan penceredeki ilk kutucukta masaüstü seçili olmalı, onu dizin olarak değiştir uygula de. galiba problemin bundan kaynaklanıyor..

Dediğinle beraber daha nereleri kurcaladım bi bilsen :)

Sözünü etmişken o bölümde dizini seçtiğimizde yeniden başlattıktan sonra etkinleşiyor sanırım. Öyle olmasa bile çözüm o değil çünkü dizin seçili zaten. Birde ilk başka sol üst köşede bir pencere oluyor. İçinde çöple masaüstü dizini klasörü olan. Onuda yanındaki X işaretiyle kapattım. Ama bu dediğim problemi çözemedim. Simgeler sol üstte en köşede üst üste birikmiş duruyor. müdahale edemiyorum. Şimdi bu iso yu indirip tekrar kuracam bu yüzden.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
kde4 ün sevmediğim özelliklerinden biri aslında o. masaüstüne farklı bir anlam yüklemeye çalışmışlar ve bence olmamış. normalde masaüstü nedir, desktop klasörünün ekranda görünmesi (dizin seçeneğini seçtiğinde bu işlevi yapar), diğer özelliği de ekranda sanki bir uygulama çalışıyormuş gibi davranması. bu yüzden klasör falan oluştuğunda sağ tıklayamıyorsun. normalde dizini seçtiğinde yeniden başlatmadan düzeliyor olması lazım. aynı yerdeki sol menülerden birinde gösterilecek dizin var onu kurcalamadıysan problemin düzelmesi lazım ama bir de şu var, o ana kadar oluşturduğun kısayollar normal kısayol olmayabilir :D yani köşesinde çarpı falan çıkıyorsa ordan kapat, tekrar kısayol oluşturmayı dene. şu an pardusta olmadığım için detaylı yazamıyorum..

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaş pardus niye gnome masaüstü seçeneği sunmuyor. Varda ben mi bilmiyorum acep

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar pardus 2009 kurulu bende bu pardusu yükseltmek için illa sitesinden yenisini indirip kurmam mi gerekli? Yani bi güncelleme bölümü falan varmı bunda üst sürüme yükseltmek için

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar pardus 2009 kurulu bende bu pardusu yükseltmek için illa sitesinden yenisini indirip kurmam mi gerekli? Yani bi güncelleme bölümü falan varmı bunda üst sürüme yükseltmek için

paket yöneticisine gir (veya alt+f2 ye bastıktan sonra package-manager yaz) güncellemeleri göster de, hepsini seç yükle, tamamdır ;)

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ara sürüm olduğu için yeniden kurulum gerekmiyor :) güncelleme yapmak yeterli :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
böyle yükseltmeler icin konsol en saglam yoldur

sudo pisi up -y

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
En iyisi kde olduğu için:):):thumbup::thumbup:
Sonradan gnome yükleyebilirsin...

Yok ben araştırdım KDE çok çöküyormuş mesela düşük bir sistemde çok kasıyormuş ama gnome de böyle bir sorun yok:wink:

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Haha :D bunun adı neymiş böyle ya:D andropoz mu menopoz mu :D :D çok aramışlar mı bu ismi :D :D

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Pardus 2009.1 çıktığında denemek için Ev Dizini'mi yedekleyip derhâl sistemime kurdum lakin ilk kurmamda Giriş Ekranı'na geldi ki ben yükleme esnasında Otomatik Giriş seçeneğini seçmiştim. Kullanıcı Adı ve Şifremi girdikten sonra fark ettim ki / yoluna değil /home girmeye çalışıyor. (O kadar sistem kurdum ilk kez gördüm böyle bir şeyi.) Konsolla uğraşmamak için 30 dakikama tekrar kıyıp yükleme yaptım. Bu sefer işler yolunda gitmişti. İlk başlarda o kadar sistemi kastı ki şaşırdım. Sonraki oturum açımında işler yoluna girmişti. Aynı işi yapan yüzlerce yazılımı görünce canım sıkıldı. Bende kullanmadıklarımı temizleyeyim dedim. Ama KDE paketlerini bütünleşik olarak paketledikleri için ihtiyacım olmayan bir yazılımı silerken ihtiyacım olan yazılımda silinmesi gerekiyordu. Uzun süre GNOME kullanmamdan sanırım, KDE'ye de pek ısınamadım. (İçimden "GNOME-Sever mi oluyorum ne?" diye de geçirmeyi ihmal etmedim.) Velhâsıl kelam Ubuntu'ya dönüş yaptım.

Aslında Arch Linux'da KDE paketleri bölünmüş olarak mevcut olduğunu görmüştüm ama KDE 4.4 gelmesini bekleyip öyle geçeceğim.

Emin olmamakla beraber.

Pardus 2009.1 ile isim politikasının dışında bir isimlendirme yapmış sanırım. Normalde ara sürümlerde Anadolu'da yaşayan soyu tükenme tehlikesi olan hayvanların isimleri verilirdi ki bunun sebebi bu hayvanlara dikkat çekmekteydi. Telli Turna'nın bildiğim kadarıyla soyu tükenme tehlikesi bulunmamaktadır. Sadece Türkiye'den göç ediyorlar diye biliyorum.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
evet telli turnanin da soyu tükenmeside tehlikede

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sürücüler için vakit kaybetmeyin.deniyor yazıda..
Halen piyasadaki donanımların %70 inin sürücülerini tanıyamayan bir işletim sistemi nasıl olurda bu konuda kendi kendine bile yalan söyleyebilir..Sürücü sorunlarını halletmedikleri sürece windows'tan hep 1 değil 5 adım geri planda olacaklar..örnek ..standart bir kullanıcı makinesine pardus kuruyor iş sürücü yüklemeye gelince kendisine sürücü tanıtımı için öyle yöntemler sunuluyorki kullanıcının bunu anlaması için bilgisayar mühendisi olması lazım..
sonuç olarak çookk çalışmak lazımmmm çook

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar Virtual Box ile win 7 üzerinde kurdum ben bu sistemi. İnternete bağlanmak için köprümü falan birşeylar yapılıyormuş. Yaptım, Win 7 de bağlanmayı başardım ama Pardus internete bağlanmıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? Pardus'u da kullanmak istiyorum ben.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sürücüler için vakit kaybetmeyin.deniyor yazıda..
Halen piyasadaki donanımların %70 inin sürücülerini tanıyamayan bir işletim sistemi nasıl olurda bu konuda kendi kendine bile yalan söyleyebilir..Sürücü sorunlarını halletmedikleri sürece windows'tan hep 1 değil 5 adım geri planda olacaklar..örnek ..standart bir kullanıcı makinesine pardus kuruyor iş sürücü yüklemeye gelince kendisine sürücü tanıtımı için öyle yöntemler sunuluyorki kullanıcının bunu anlaması için bilgisayar mühendisi olması lazım..
sonuç olarak çookk çalışmak lazımmmm çook

Arkadaşım sürücü yazmak işletim sistemi yapanların görevi değil, üreticilerin yapması gereken bir şey. Ama üreticiler bu konuda sadece microsoft a destek verdiği için linux sürücüleri biraz gecikmeli de olsa zar zor da olsa yayınlanıyor. her üretici ürettiği her donanımın linux sürücüsünü de yazsa hiçbir problem olmayacak...

Arkadaşlar Virtual Box ile win 7 üzerinde kurdum ben bu sistemi. İnternete bağlanmak için köprümü falan birşeylar yapılıyormuş. Yaptım, Win 7 de bağlanmayı başardım ama Pardus internete bağlanmıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? Pardus'u da kullanmak istiyorum ben.

Köprüye falan gerek olmaması lazım. Pardusta ağ yöneticisini açıp, yeni bir kablolu ağ eklemeye çalışın ve direk bağlan diyin, bağlanacaktır. İyi akşamlar...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
2009.1 hakkında ilk izlenimlerim çok sağlam olduğu
bir de ati sürücü sıkıntısı gitmiş arkadaşlar sadece masaüstü efektlerini etkinleştirin ki composite aktifleşsin ve masaüstü işlemleriniz hızlansın.
Bundan sonra yeniler için Pardus önereceğim, kendim Opensuse kullanmama rağmen :D
o derece :D

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
2009.1 hakkında ilk izlenimlerim çok sağlam olduğu
bir de ati sürücü sıkıntısı gitmiş arkadaşlar sadece masaüstü efektlerini etkinleştirin ki composite aktifleşsin ve masaüstü işlemleriniz hızlansın.
Bundan sonra yeniler için Pardus önereceğim, kendim Opensuse kullanmama rağmen :D
o derece :D

ati probleminin giderilmesi benim için güzel oldu :D gerçi hala kurulumu güvenli kipte gerçekleştiriyorum ama kurulumun ardından ilk oturum açışta, 3B efektleri aktif olarak karşıma geldi, çok memnun kaldım :thumbup:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ama su 2 saniyelik donma halen var

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
shakal mesa driverlarını kullan, atininkileri değil
artık mesa 3b destekli

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
hemen deneyegim valla sagol senin sayende kurtulacaz bu donma sorunlarindan resmen bunun icin kubuntu kullaniyor oldum :) gerci kde 4.4 rc de kendisine cekiyor ya :)