'Paranormal Activity' geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan googlog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Gerilim filmleri gerer zaten, buna şaşmamak lazım. Hele günümüz teknolojileri ile ve ustaca yani emek vererek hazırlanan bu tür filmlerin daha da gerilimli olması çok doğal. Bu tür filmleri sinemada seyrederken gerilim sahnelerinde özellikle bu tür filmlerden çabuk etkilenenlerin bir an sağa veya sola bakıp, sinemada olduklarını düşünmelerini öneririm. Yani beyni kabustan kurtarmak adına uyanıp evinde olduğunu düşünmek gibi.
Çok uzun yıllar evvel, bir Ağustos günü Kadıköy'de Efes sinemasına iki film birden kuşağına gitmiştim. Yazlık kısa kollu gömleğim, bluıejeanım. Yazlık kıyafetler işte.
Filmlerden biri Doktor Jivagoydu. Filmde o kadar karlı plan vardı ki, arada üşür gibi iki elimi çapraz kollarıma sarılı olduğunu anlayıp, sağa sola baktığımı ve yaz ayında olduğumu anlayıp derin bir oh çektiğimi anımsıyorum.
Aradan çok yıllar, binlerce film geçti. Artık nerede olursam olayım o denli etkilenmiyorum. Ama bir iki sahne var gün ışığında bile tüylerimi ne zaman seyretsem diken diken eder. Öyle bol salçalı filmler de değil. Korku adına o tür filmleri de tutmam zaten.
Beni hala en fazla geren sahne, Alfred baba'nın Sapık filminde, eve gelen polis müfettişini üst kata çıktığında kuşbakışı bir planla Antony Perkins'in gerçekten o sapık müzikle gelip bıçaklamasıdır. Müzik mi etkiler, sahne mi bilemem ama vıyyy! yani.
Bir de Carpenterin Halloween, "Yabancı" filminde, Jamie Lee Curtis karanlıkta beklerken arkadan gölgeler arasından katilin yavaş yavaş görünmesi.
Tabii usta yönetmenlerin usta işi trükleri.
Sevgiler.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
POWER ozaman senin bu filmi de izlememen gerekli diye düşünüyorum eğer 3 harfli varlıklarla yani tabirimizle ateşten ve zulümden yaratılanlardan biriyle irtibata geçmiş yada onlardan biriyle muhattab olmuş zarar görmüş biriysen bu filmin etkisinde kalman çok normal ben yaklaşık 2 sene onlarla cebelleştim halada arada bi gelip giderler yani şöyle söyliyim onların iyileride kötüleride vardır ama onların varlıklarını kabul etmiyenlere ve onlara saygı duymayanlara musallat olurlar eğer gerçekten bu tarz şeylerden korkan arkadaşlar varsa bu filmi tek başına izlemesinler ya yanlarında güvendikleri bir kaç arkadaşları olsun yada hiç izlemesinler çünkü filmdeki çoğu şey gerçek arkadaşlar kamera yanıltması vardır belki ama çoğu şeyde gerçek bunuda bilelim zaten bildiğim kadarıyla film çift tin evlerindeki bazı görünmeyen güçlerden şüphelenmesi ve evlerine gizli kamera kurmasıyla ortaya çıkan bir olay neyse izlemek isteyenlere de bol korkulu ve iyi seyirler dilerim

Gelsinler ben burdayım her daim :) Benden daha güçlüler bir bakıma benim bedenim zayıf ama ruhun çok güçlü çok şükür :)

monk_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Eğer ki doğaüstü olaylar içeren hikayelerden normalde çok etkileniyorsanız izlemeyin.Son 5-10 dakikası en vurucu yeri.Bana sorarsanız :sleeping:

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Ben pek beğenmedim

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ben başımdan geçenleri anlatsam daha korkunç olur :D
Anlatimmi :D

cetinbattal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Film gerçekten güzelmiş. Gişe başarısını hak ediyor.
Bu tür filmlerden hoşlanan arkadaşlar mutlaka izlemeli.
Akşam izlemek pek akıllıca bir fikir olmaz :D :D

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Film gerçekten güzelmiş. Gişe başarısını hak ediyor.
Bu tür filmlerden hoşlanan arkadaşlar mutlaka izlemeli.
Akşam izlemek pek akıllıca bir fikir olmaz :D :D

Allah tan ben gündüz izledim ama yine etkisinde kaldım. :) İnsan aklına geldikçe kötü oluyor.Diyorum l.n bir git seninlemi uğraşıcam :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Şimdi onlar bir plan yapıyor olsa bu gece sizi ziyaret edip acaba bu filmden ne kadar korktuğunuzu test edecek olsalar ne güzel olurdu dimi :D

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Şimdi onlar bir plan yapıyor olsa bu gece sizi ziyaret edip acaba bu filmden ne kadar korktuğunuzu test edecek olsalar ne güzel olurdu dimi :D

İnsan zaten kendi kendini korkutmasını çok iyi biliyor. :) Mü'min olanlarından gelsinde muhabbet ederiz biraz. :)

Bunların şakası da olmaz. :) Vazgeçtim gelmeyin.Yarın vizelerim başlıyor zaten çok çalışmadım. :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Benim vizeler bitti gelsinler :D Vallaha görecekleri var benden :D Hem Mü'min olanları gelmiyor pek. kötü olanları daha meraklı. ZAten ademoğluna bulaşmaları, onları rahatsız etmeleri günahtır. Bunu yapanlar zaten günahkar olanları. Ama olsun gelsinler olmadı batak çevririz :D

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Etkileyici çarpıcı bir film değildi açıkçası
komedi filmi bile diyebilirim...
NOT: benim hatun korktu...

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bu film ne zaman Türkiyeye geliyor?? Aralıktı şimdi Ocak yazıyor, internete Dvdrip ide düşmüş zorla indirtecekler yaaa

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Eğer 3 harflilere inanıyorsanız ve bu tür şeyler sizi etkiliyorsa bu filmi yalnız başınıza özellikle gece izlememenizi öneririm. Aksi halde akıl ve ruh sağlığınız olumsuz yönde etkilenebilir. Benzer olayların yaşandığını bilmek ve bu filmin konusunun da gerçek bir olaydan alınmış olduğunu bilmek gerilimin dozunu daha da arttırıyor. Bence izlenmeye değer güzel bir filmdi.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Neden konunun silinmesi talep edilmiş anlayamadım? Ayrıca filmi bugün tekrar izledim. Bir ayrıntı farkettim.

------------------Spoiler------------------------------------

1121
01:24:41,656 --> 01:24:46,312
<i>Micah'ın cesedi 11 Ekim 2006'da
polisler tarafından bulundu.</i>

1122
01:24:51,901 --> 01:24:57,116
<i>Katie'den geriye kalanların
nerede olduğu bilinmiyor.</i>
EKim 8 de gece olaylar başlıyor. Micah, katie tarafında bıcaklanarak öldürülüyor. Aradan 2 gün geçiyo yani ayın 10. da Ketie'nin arkadaşı geliyor cesedi görünce kaçıyo sanırım ardından Polis geliyor. Ketie'yi polis öldürüyor. Sona polisler içerdeki yatak odasına girince film bitiyor amaa son alt yazıda "Ketie'den kalanlar " diyor.
Ve cesedin ayın 11. de bulunduğu söyleniyor yani polislerin bastığı gün değil bir sonraki gün. Sonuç,

Katie'i Micah'i öldürüyor
Polisler Katie'yi öldürüyor.
Yaratık(Cin) diğer yatak odasında polisleri öldürüyor.
Katie parçalara ayrılıyor ve bazı parçaları bulunamıyor.

------------------------------------spoiler sonu---------------------------------

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Filmi izleyenlerden ricam siz dedikkat ettiniz mi buna?

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Neden konunun silinmesi talep edilmiş anlayamadım? Ayrıca filmi bugün tekrar izledim. Bir ayrıntı farkettim.

EKim 8 de gece olaylar başlıyor. Micah, katie tarafında bıcaklanarak öldürülüyor. Aradan 2 gün geçiyo yani ayın 10. da Ketie'nin arkadaşı geliyor cesedi görünce kaçıyo sanırım ardından Polis geliyor. Ketie'yi polis öldürüyor. Sona polisler içerdeki yatak odasına girince film bitiyor amaa son alt yazıda "Ketie'den kalanlar " diyor.
Ve cesedin ayın 11. de bulunduğu söyleniyor yani polislerin bastığı gün değil bir sonraki gün. Sonuç,

Katie'i Micah'i öldürüyor
Polisler Katie'yi öldürüyor.
Yaratık(Cin) diğer yatak odasında polisleri öldürüyor.
Katie parçalara ayrılıyor ve bazı parçaları bulunamıyor.
bravooo filmin sonunu çok güzel anlatmışsın daha izlemeye gerek kalmadı :hammer::hammer::hammer:

sunu spoiler içinde versek daha iyi olmaz mı? en azından izlemeyenler okumamış olur neyseki ben izledimde sorun yok ama gercekten kotu bı durum bu fılmı bekleyenler ıcın (tekrar sınemalara sokulcagından dolayı dıyorum)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
bravooo filmin sonunu çok güzel anlatmışsın daha izlemeye gerek kalmadı :hammer::hammer::hammer:

sunu spoiler içinde versek daha iyi olmaz mı? en azından izlemeyenler okumamış olur neyseki ben izledimde sorun yok ama gercekten kotu bı durum bu fılmı bekleyenler ıcın (tekrar sınemalara sokulcagından dolayı dıyorum)

Çok pardon. Şimdi düzelttim. Filmin sonunda da aynı aytıntıyı yakaladınız mı siz?

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
filmin sonunda ayrıntıyı soyle yakaladım dıyebılrım bızımkıler yemege cagırdıgından o sondakı yazıyı okumadım ama soyle bı duruma rast geldım

-------------------------------------------Spoiler--------------------------

Kod:
hayalet odaya saklandı kız vurulduktan sonra pekı ya neden?? amacına ulasmıstı zaten neden odaya saklanma gereksınımı duydukı? burdanda olayların daha bıtmedıgını eve gelenlerınde olucegı varsayımını cıkardım sonra sızın yazdıklarınızıda gorunce dogru bı tahmın yaptıgımı anladım :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
İzledim , vallahi ne korktum , nede tırstım.Hatta izlerken sıkıldım..Cafedeki elemanlara gösterdim hepsi tırstı.Ekrana parmak arasından baktılar.:D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
filmi izleyip de gerilmeyenlerde bir gariplik var
büyük ihtimal arkadaş gruplarıyla izleyip geyikten konsantre olamamışlardır
onlara diyeceğim şey diğer insanların beğendiği birçok filmden büyük zevk alamayacaklardır
bazıları da popülere ve korkulana laf atarak egosunu tatmin ediyor
bir de izlemeyenler bile yorum yapmış fragmana dayanarak
yazık yaa, süper bir proje ben film değil gerçek sandım
işte o sinemadaki adamların tepkisi de o yüzden, insanlar film değil gerçek sandılar

---------- saat 20:21 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:12 eklenmişti ----------

ekleme:
http://forum.shiftdelete.net/sinema/125704-paranormal-activity-izleyen-seyircinin-tepkisi.html