Panik bozukluk

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Merhaba ben 8 aydır panik bozukluk yaşıyorum. Doktor prozac (20mg ) verdi 3 ay kullandım çok iyiydim bir anda başa döndüm aynı tansiyon yükselmesi uyuşmalar panik halleri. Bugün almadım. Pat diye bıraksam ne olur kendimi iyi hissediyorum bugün. Enerjim geldi aptal gibiydim his hareket kalmadı bende. Kadın mıyım erkek mi anlamıyorum. His falan kalmadı. Panik bozukluk yaşim daha iyi. İlacı kullanan ya da tedavi olan yardım etsin

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Ben panik bozukluk yaşadım-yaşıyorum. Selectra ve Ripazol kullandım. Şu anlık iyi gibiyim. Bende de yaklaşık 8 ay oluyor. İlaçları doktora gidecek durum olmadığı için aniden bıraktım, çok sorun yaşamadım şu anlık. (Size tavsiye etmiyorum.) Doktora gitmenizi öneriyorum, o size söyler. Ben hâlâ ara ara atak geçiriyorum. İlaçlar üstümde çok etki bıraktı ama ilaç olmadan asla bu kadar hafiflemezdi. Yani ilacı doktorun dediği gibi kullanın.

Prozac'ı ise tanıdığım kullanıyordu ve bıraktı. Hâlâ atak geçiriyor.

Bir de bu hastalık yaşa pek bakmıyor :)

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Daha öğrenciyim ben fakat kesmemen gerekli, o ilaç doz kademeli olarak azaltılıp bırakılır (Hatta antidepresanların bir çoğu). Ama şöyle de bir durum var o ilacın yetişkinler için başlangıç dozu 20 mg o yüzden senin doz azaltma gibi bir şansın yok.
Günde kaç adet hap kullandığını sorabilir miyim ?

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Daha öğrenciyim ben fakat kesmemen gerekli, o ilaç doz kademeli olarak azaltılıp bırakılır (Hatta antidepresanların bir çoğu). Ama şöyle de bir durum var o ilacın yetişkinler için başlangıç dozu 20 mg o yüzden senin doz azaltma gibi bir şansın yok.
Günlük doz çoğunlukla 20mg olur zaten. Azaltarak bırakma derken doz değil alınma periyodu değiştirilir. Genelde 1 ay 2 günde 1 alınır. Sonra 4 günde 1 alınır ve 1 ay sonra bırakılır. Çok uzun süreli kullananlarda 5 güne 1 alma da oluyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Sizi hangi doktor muayene etti ve ilacı yazdıysa, tekrardan ona çıkın bence. Forum ortamında kişilerin (bizlerin) tecrübelerine danışmak yerine, doğrudan ehline danışmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda ilaçlar kadar moral ve çevre de çok önemlidir. :)

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Günlük doz çoğunlukla 20mg olur zaten. Azaltarak bırakma derken doz değil alınma periyodu değiştirilir. Genelde 1 ay 2 günde 1 alınır. Sonra 4 günde 1 alınır ve 1 ay sonra bırakılır. Çok uzun süreli kullananlarda 5 güne 1 alma da oluyor.
Yanlış biliyorsunuz , günlük 60 mg’a kadar hastalığın seyri olarak artırılabilir ki OKB’li kişilerde günlük doz zaten 60mg’dır.
Sizi hangi doktor muayene etti ve ilacı yazdıysa, tekrardan ona çıkın bence. Forum ortamında kişilerin (bizlerin) tecrübelerine danışmak yerine, doğrudan ehline danışmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda ilaçlar kadar moral ve çevre de çok önemlidir. :)
Veya eczacıya da danışabilirsiniz , onu unutmayalım. :)

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Yanlış biliyorsunuz , günlük 60 mg’a kadar hastalığın seyri olarak artırılabilir ki OKB’li kişilerde günlük doz zaten 60mg’dır.

Veya eczacıya da danışabilirsiniz , onu unutmayalım. :)
Pek tabii eczacılar da az çok bilir ama onların işi o değil; madem doktorun verdiği ilaç/lar iyi gelmiş evvela o doktora çıkmasında yarar var. Boşuna senelerce belirli bir konuda okuyup diploma almıyorlar. :)

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Pek tabii eczacılar da az çok bilir ama onların işi o değil; madem doktorun verdiği ilaç/lar iyi gelmiş evvela o doktora çıkmasında yarar var. Boşuna senelerce belirli bir konuda okuyup diploma almıyorlar. :)
Az çok bilir mi ? :D Tüm dünyada mesleki olarak ilaçları eczacılardan daha iyi bilen bir meslek dalı yok. Eczacılık mesleği dışında bu bilim dallarının pratik eğitimini alan başka bir meslek dalı da yok. Farmakognozi , farmakoloji , farmasötik toksikoloji , farmasötik kimya, farmasötik teknoloji derslerinin teorik ve pratik eğitimini alan başka bir meslek dalı daha yok.
Ayrıca eczacılarda boşuna senelerce okumuyor o mesleği.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Az çok bilir mi ? :D Tüm dünyada mesleki olarak ilaçları eczacılardan daha iyi bilen bir meslek dalı yok. Eczacılık mesleği dışında bu bilim dallarının pratik eğitimini alan başka bir meslek dalı da yok. Farmakognozi , farmakoloji , farmasötik toksikoloji , farmasötik kimya, farmasötik teknoloji derslerinin teorik ve pratik eğitimini alan başka bir meslek dalı daha yok.
Ayrıca eczacılarda boşuna senelerce okumuyor o mesleği.
Her meslek grubunun farklı görev ve sorumlukları var. Doktorların belirli bir konuda okuyup diploma almış olmasını söylemiş olmak eczacıların hiç bilgisi olmadığı anlamına mı gelmiş oluyor? Ya da çok çeşitli alanlarda daha geniş yelpazede bilgili olmaları onları doktor mu yapıyor ya da belirli bir alanda uzmanlaşmış bir doktorun bilgisine mi ulaşmış oluyor? İlacı eczacı mı vermiş de eczacıya danışsın? Konuyu açan arkadaşın yaşadığı panik bozuklukta olumlu bir gidişat var ve bu durumu yanlış bir tercihle tersine çevrilmeyeceği ne malum? Ayrıca, tüm bunlar demek değildir ki eczacı kendini geliştiremez. Bu konuyu doktor vs eczacı üzerinden burada tartışmak anlamsız. Her iki meslek grubunun yeri ayrı ve özeldir.

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Ben panik bozukluk yaşadım-yaşıyorum. Selectra ve Ripazol kullandım. Şu anlık iyi gibiyim. Bende de yaklaşık 8 ay oluyor. İlaçları doktora gidecek durum olmadığı için aniden bıraktım, çok sorun yaşamadım şu anlık. (Size tavsiye etmiyorum.) Doktora gitmenizi öneriyorum, o size söyler. Ben hâlâ ara ara atak geçiriyorum. İlaçlar üstümde çok etki bıraktı ama ilaç olmadan asla bu kadar hafiflemezdi. Yani ilacı doktorun dediği gibi kullanın.

Prozac'ı ise tanıdığım kullanıyordu ve bıraktı. Hâlâ atak geçiriyor.

Bir de bu hastalık yaşa pek bakmıyor :)
Teşekkür ederim bugün doktora gidicem küçük bir klinik zaten sıra olmaz. Geçmiş olsun sizede ama bugün de çok iyi hissediyorum kafam ayık. Hareketliyim. Bir yaşama sevinci geldi sanki. İnşallah böyle kalır tabi :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 tane aldım sabah kahvaltıyla

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Teşekkür ederim?
Teşekkür ederim bugün doktora gidicem küçük bir klinik zaten sıra olmaz. Geçmiş olsun sizede ama bugün de çok iyi hissediyorum kafam ayık. Hareketliyim. Bir yaşama sevinci geldi sanki. İnşallah böyle kalır tabi :)

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?
ben 2,5 ay aldım toplam

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?
ben 2,5 ay aldım toplam
Yaşama sevinci genel olarak ilaçların etkisi. Gaza gelip bırakmayın :)
ben depresif oldum alırken aniden

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?

Teşekkür ederim?
ben 2,5 ay aldım toplam
Yaşama sevinci genel olarak ilaçların etkisi. Gaza gelip bırakmayın :)
ben depresif oldum alırken aniden

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Merhaba ben 8 aydır panik bozukluk yaşıyorum. Doktor prozac (20mg ) verdi 3 ay kullandım çok iyiydim bir anda başa döndüm aynı tansiyon yükselmesi uyuşmalar panik halleri. Bugün almadım. Pat diye bıraksam ne olur kendimi iyi hissediyorum bugün. Enerjim geldi aptal gibiydim his hareket kalmadı bende. Kadın mıyım erkek mi anlamıyorum. His falan kalmadı. Panik bozukluk yaşim daha iyi. İlacı kullanan ya da tedavi olan yardım etsin
Büyük geçmiş olsun, şifalar diliyorum. Gittiniz mi doktora? Ne dedi?

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Büyük geçmiş olsun, şifalar diliyorum. Gittiniz mi doktora? Ne dedi?
İzindeymiş haber yollattım. Numarasını vermediler. İlacı bırakmasın sakın 4ocakta gelsin demiş ama içmicem çok iyiyim yürüyüşe çıktım dün ve bugün ilk defa. Eczacıya da sordum yukardaki arkadaşı dinleyerek. Çocukla da samimiyim. Ya ne güzel alma iyi hissediyorsan daha ne istiyorsun dedi. Bakıcam kötü olursam giderim 4 ünde

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
İzindeymiş haber yollattım. Numarasını vermediler. İlacı bırakmasın sakın 4ocakta gelsin demiş ama içmicem çok iyiyim yürüyüşe çıktım dün ve bugün ilk defa. Eczacıya da sordum yukardaki arkadaşı dinleyerek. Çocukla da samimiyim. Ya ne güzel alma iyi hissediyorsan daha ne istiyorsun dedi. Bakıcam kötü olursam giderim 4 ünde
Tamam işte, hep böyle işte. Ama bence yine de iyi olsanız da gidin ve doktora iyi halinizi gösterin. Ona göre baksın görsün sizi olmaz mı?

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Tamam giderim mutlaka. Olur haklısınız doktora kesin gidicem. Bugünü de atlattım çok şükür ?
Daha iyi olacağınıza eminim ben. Bu şekilde devam edin, kendinize iyi bakın.

Tamam giderim mutlaka. Olur haklısınız doktora kesin gidicem. Bugünü de atlattım çok şükür ?
Daha iyi olacağınıza eminim ben. Bu şekilde devam edin, kendinize iyi bakın.

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Tamam işte, hep böyle işte. Ama bence yine de iyi olsanız da gidin ve doktora iyi halinizi gösterin. Ona göre baksın görsün sizi olmaz mı?
teşekkür ederim doktor izindeymiş işte bende benim gibi başka insanlar var mı diyorum panik bozukluk olup ilaca başlayıp iyi olup aniden yine kötü olup ilacı bırakıp yine iyi olan ?

1 tane aldım 2,5 ay kahvaltıyla

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
2.5 ay kısa bir süre. Bence ilacınızı doktor tavsiyesi ile bırakın.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
En son hangi dozda ne şekilde ilacı alıyorsanız, yine o şekilde devam edin bence. Elbet iyileşme durumu var ve bunu en iyi siz bilebilirsiniz. Ancak - Allah korusun - yanlış bir tercihle iyiye giden durum tersine dönmesin. Zaten 4 ocağa da pek bir zaman kalmamış. Geçmiş olsun tekrardan.

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
2.5 ay kısa bir süre. Bence ilacınızı doktor tavsiyesi ile bırakın.
Neden mesela kısa süre almam daha kolay bırakmamı sağlamaz mı? Bir annemin arkadaşı kadın kocasından boşandı prozac verdiler ağlıyordu sürekli tansiyonu çıkıyordu 1 sene sonra kendi çat diye bıraktı ve iyi. Ben bırakırsam ne olabilir max? Atak geçiririm başka ne olur mesela?

En son hangi dozda ne şekilde ilacı alıyorsanız, yine o şekilde devam edin bence. Elbet iyileşme durumu var ve bunu en iyi siz bilebilirsiniz. Ancak - Allah korusun - yanlış bir tercihle iyiye giden durum tersine dönmesin. Zaten 4 ocağa da pek bir zaman kalmamış. Geçmiş olsun tekrardan.
Bünyem almıyor ilacı istemiyor 20 mg hep 1 tane aldım. Yapışıyorum koltuğa ve ruh gibiyim istemiyorum üstüne birde panik atağım tuttu gece yarım 0.5 xanax verdi zor durumlarım için. Kardeşim ben xanax alıcaksam niye prozac alim. Alırım kötü olunca xanax uyurum daha az zarar görürüm dedim .

Yine de gidicem doktora ama 4 ocakta. Kendimi 40 mg sonra yetmedi 60 mg artı zor zamanlarda xanax alarak görmek istemiyorum. Spor yapan insandım. Kolum kalkmıyor. 2 gün ilaç almadım da hemen yürüyüşe gittim ilk defa. Bu bile mutlu etti beni. Hareketsiz sağlıksız kaldım 2,5 ay yazık değil mi?

Son düzenleme:

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Neden mesela kısa süre almam daha kolay bırakmamı sağlamaz mı? Bir annemin arkadaşı kadın kocasından boşandı prozac verdiler ağlıyordu sürekli tansiyonu çıkıyordu 1 sene sonra kendi çat diye bıraktı ve iyi. Ben bırakırsam ne olabilir max? Atak geçiririm başka ne olur mesela?

Bünyem almıyor ilacı istemiyor 20 mg hep 1 tane aldım. Yapışıyorum koltuğa ve ruh gibiyim istemiyorum üstüne birde panik atağım tuttu gece yarım 0.5 xanax verdi zor durumlarım için. Kardeşim ben xanax alıcaksam niye prozac alim. Alırım kötü olunca xanax uyurum daha az zarar görürüm dedim .

Yine de gidicem doktora ama 4 ocakta. Kendimi 40 mg sonra yetmedi 60 mg artı zor zamanlarda xanax alarak görmek istemiyorum. Spor yapan insandım. Kolum kalkmıyor. 2 gün ilaç almadım da hemen yürüyüşe gittim ilk defa. Bu bile mutlu etti beni. Hareketsiz sağlıksız kaldım 2,5 ay yazık değil mi?
Tedavi süresi minimum 3 ay, ortalama 6 aydır genellikle. Doktorun tavsiyesine göre süreler değişir. Başkasında olan etkinin tam tersini bile yaşayabilirsiniz.

En fazla atak geçirirsiniz ama bu atak öncekilere göre çok uzun ve ağır geçebilir. Tedavinizi düzgün olmazsanız, hayatınız boyunca bu hastalıkla yaşamak zorunda kalabilirsiniz.

Maalesef ilaçların ve hastalığın etkileri çok ağır. Bende 10-15 kilo vermiştim. Sizde de yorgunluk yapmış. Yapacak bir şey yok.

Kullanmak istemiyorsanız, sizin fikriniz tabii ki.

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
3 ya da 6 ayda geçicek mi bu beni kimse tedavi etmiyor ölüm fobim var. Bunu kimse benim aklımdan silemez. Babam öldü cwnazeden sonra tetiklendi. Korona vs üstüne geldi. Onları atlattım çok şükür. Belki sakinlemişimdir görücez hepberaber :)

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
3 ya da 6 ayda geçicek mi bu beni kimse tedavi etmiyor ölüm fobim var. Bunu kimse benim aklımdan silemez. Babam öldü cwnazeden sonra tetiklendi. Korona vs üstüne geldi. Onları atlattım çok şükür. Belki sakinlemişimdir görücez hepberaber :)
Bende asla geçmeyeceğini düşünüyordum. Ölüm fobisini bende yaşadım. Şimdi de var ama hem eskisi kadar şiddetli değil hem de sürekli aklımda değil.

Ebruben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Bende asla geçmeyeceğini düşünüyordum. Ölüm fobisini bende yaşadım. Şimdi de var ama hem eskisi kadar şiddetli değil hem de sürekli aklımda değil.
Kimse kaçamaz ölümden ve o anı düşünüp nasıl ölücem mezara nasıl giricem diye kafaları yiyorum ?

Kimse kaçamaz ölümden ve o anı düşünüp nasıl ölücem mezara nasıl giricem diye kafaları yiyorum ?
Geçecek, geçecek, inanın, sabırlı olun. :)
bugün de iyiyim 4. Gün henüz bir atak yok ?

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547

bugün de iyiyim 4. Gün henüz bir atak yok ?
Evet, bu durumu bende aşırı biçimde yaşadım. Sabahtan akşama kadar hiç geçmiyordu. İyileşince, unutuyorsun. Tam unutulmuyor tabii, ara sıra aklına geliyor ama korkutmuyor. Birde ölüm duygusu insanı fazlasıyla bencilleştiriyor, insanlara saygın kalmıyor bazen.

Coulers79

Asistan
Reaksiyon puanı
50
İlaçlara mesafeli olsamda o doktor yardımı kıymetli birşey. Bu imkandan faydalanmayıp böyle bir durumu, benzer duygularla senelerce çekip ruh gibi gezenler var. Bir zaman sonra yaşanan çoğu acı, azı tatlı olaylarla etkisi azalabiliyor. Dirayetli olmaya çalış, seni motive edebilecek alanlara yönel. Kabul etmek gerekir ki bazı kanunları kimse değiştiremez.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Bu ilaçlar semptomatik tedavi uyguluyor. Yani bicaklandigini düşün. Doktor pansuman yapmak yerine ağrı kesici vurup seni yolluyor. Ağrı kesicinin etkisi yavaş yavaş geçiyor ve ağrıların artmaya başlıyor. Antidepresanlar da bu hesap. Kullanmayı bırakınca asıl hastalığı iyileştirmedigi için de hasta eski haline dönüyor. Bir de kullandıkça kullandıkça doz artırımı gerektiriyor. Doz artmazsa ilacı bırakmış gibi yan etkiler görürsünüz.