Pakistan'a Yardım Yağıyor!

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Kim ne kadar yardım yaptı?

543933_detay.jpg

Sel felaketi yaşayan Pakistan’a yardım yağarken, TOBB 1 milyon dolar tutarında yardım kararı aldı. Suudi Arabistan hükümeti de 105 milyon dolarlık yardım sözü verdi BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), yaklaşık 3 haftadır sel felaketi yaşayan Pakistan’da acil yardıma muhtaç insan sayısının 6 milyondan 8 milyona yükseldiğini açıkladı. BM insani yardım operasyonları sözcüsü Maurizio Giuliano “Zaman ilerledikçe durum daha da kötüleşiyor. Şu anki tahminlerimize göre acil insani yardıma ihtiyaç duyanların sayısı 8 milyon” dedi.

TOBB’DAN 1 MİLYON DOLAR
Yine BM’nin belirlemelerine göre 4 milyonun üzerinde kişinin seller nedeniyle evsiz kaldığı Pakistan için yardım kampanyası başlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu, 1 milyon dolar tutarında nakdi yardım kararı aldı. TOBB ayrıca Halk Bankası’nda bir yardım hesabı açtı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sardar Tariq Azizuddin’in katılımıyla kampanyaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

DURUM HAİTİ’DEN DAHA KÖTÜ
Pakistan halkının ülke tarihinin en büyük felaketiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Pakistan’ın altıda birinin sular altında kaldığını, ölenlerin sayısının 2 bini bulduğunu ve yaklaşık 20 milyon kişinin felaketten etkilendiğini, 3 milyon çocuğun su yoluyla bulaşan hastalıklara yakalanma riski taşıdığını, buradaki felaketin boyutlarının Haiti depreminden daha büyük olduğunu anlattı.

SUUDİLERDEN 105 MİLYON DOLAR

NEW York Times Gazetesi, sel felaketi yaşayan Pakistan’a en büyük yardımı 82 milyon dolarla ABD’nin sağladığını belirtirken ramazan ayı olmasına rağmen Müslüman ülkelerinden çok az yardım geldiğini, Türkiye’nin ise şu ana kadar 11 milyon dolar yardım yaptığını yazdı. Asya Kalkınma Bankası (ADB), sel felaketinin yaşandığı Pakistan için hazırladığı yardım paketini 2 milyar dolara çıkarırken, petrol zengini Suudi Arabistan daha önce vaatte bulunduğu 80 milyon dolarlık yardım miktarını 105 milyon dolara çıkardı.

“Türkiye en önde olacak”

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, New-York’ta BM Genel Kurulu’nda konuştu, Pakistan’a yardımda Türkiye’nin en ön safhada yer alacağını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın Genel Kurul’a gönderdiği mesajı da okuyan Bağış, Türk Silahlı Kuvvetler’e ait iki nakliye uçağının Pakistan’a tıbbı malzeme götüreceğini söyledi. Toplantının açılışında konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki -moon da Pakistan’da 8 milyon insanın yiyeceğe, suya ve barınmaya ihtiyacı olduğunu belirtti, 14 milyon insanın da sağlık hizmetine gereksinim duyduğunu söyledi.

KİM NE KADAR YARDIM YAPTI?

Suudi Arabistan --> 105
ABD --> 96.81
İngiltere --> 40.86
Avustralya --> 31.62
BM-CERF --> 26.59
Norveç --> 14.81
Japonya --> 14.44
Türkiye --> 11.40
Danimarka --> 10.74
İspanya --> 5.51
Kuveyt --> 5
İsveç --> 4.57
Almanya --> 3.96

*Rakamlar milyon dolar cinsindendir.

Kaynak

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
kardeş ülkemize ne kadar yardım yapsak azdır

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Tebrik ediyorum..Özellikle suudileri ve Abd yi....

Ülkemiz de ekonomisine göre hatrı sayılır bir para yollamış..

Açıklanan zarar milyar dolarlarla ifade edildiği için bu yardımlar çok gerekli..Allah onların da açta açıkta kalan herkesin de yardımcısı olsun.Ve bizleri vesile eylesin inşallah.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Evet üzerinden ne kadar zaman geçti. Olsun yine de bir derde deva olur.

Fiberadam

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Kuveyt --> 5 , o kadar zengin bir ulkde daha cok para cikabilirdi.