Pahalı İnternete Başbakan'dan Yanıt!

ambience

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konun siyasetle hiçbir alakası yok tamamen toplumsal bir sorun jenarasyon değişimi ile ancak bunlar aşılır anadoluda 40-50 yaş arası 10 kişiye konuyu açın 1 kişi bu konu hakkında ya görüşünü söyer yada söylemez... İnternet sayesinde para kazanana birisi olarak ben bile aileme bu durumu anlatamıyorum sülalemin %80 ni beni boş gezen birisi sanıyor :) Ne zaman siyaset haberinden çok Teknoloji haberleri ilk önce okunulmaya başlanırsa o zaman birşeyler değişmiş demektir. Bana göre...

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
ben en hayırlısı başa gelmediği sürece, akılsız başın çilesini ayaklar çekermiş başka sözüm yok, en yakın zamandada uydunete geçiyorum ttnet alsın bundan sonra avcunun payını

kifodayi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Forsaken, işte yukarıdaki arkadaşa bak; "3G'nin pahalı olması normal" diyor, istemeyen kullanmaz diyor, nasıl da savunuyor kazık fiyatları. Bak 56k dönemindeki 500 TL'lik kazık faturaları bile savunmuş bu hükümete kaka demek için. İşte sizin gibi bu fanatiklik yüzünden adaletsizliği savunanlar var ya; işte her gelen hükümetin bizleri bu şekilde dolandırması gayet normal. Sizler gibi kendi tarafından kazık atanları savunup karşı taraftan kazık atanı hedef gösterene bu ücretler müstahak. Çünkü siz zihniyeti bırakmış kişilerin peşine düşmüşsünüz.

Ortada kanunsuz kesim yapan bir mezbaha olduğunu düşünün, siz usülsüz kesim yapıyor diye oradaki üç beş kasabı suçlayıp mezbahayı olduğu yerde bırakıyorsunuz. O kasapları öldürsen de mezbaha durdukça o kanunsuzluk devam edecek. Bu hükümeti ortadan kaldırsan da bu sistem devam edecek, siz yanlış adreste çözüm arıyorsunuz. Kasaplar suçsuz mu? Hayır, hükümet de suçlu, ama sistemi hala anlamadınız mı?

Bilmiyorum ki neyi yeterince açıklamadım, sizin bu tavrınızdan hükümet cesaret alıyor bizi o yüzden rahat kazıklıyorlar diyorum, sen hükümeti savunuyorsun diyorsunuz, bu kadar mı kör olunur arkadaşlar? Bugün bu hükümet gidecek, yarın başkası gelecek, o da aynı kazığı atacak, siz yine başınız fanatikliğinizle döndüğünden o günkü hükümete suç bulacaksınız. Haa tabi ki kendi fanatikliğini yaptığınız parti olması başka, o zaman 500 TL fatura da gelse olur.. O teknolojiyle bugünkü bir mi.. :)

Bunu söyleyen arkadaş, sen şunu akıl edemiyor musun: Yarın ADSL'den daha iyi bir teknoloji icat edildiğinde bu tartışmalar yine olacak, o zaman da senin karşına dikilip, "ADSL'nin pahalı faturaları gayet normal, o zamanların teknolojiyle bugünkünü karşılaştırmayın" diyecek sen de apışıp kalacaksın. :) Çünkü bu düşünceye göre her yeni çıkan teknolojinin pahalı olması gerekir.. Bugün sen 56k çok kötü bir teknolojiydi, onun pahalı olması normal diyorsun ama o günlerde oldukça revaçta ve iyi bir teknolojiydi (bugün ADSL'de olduğu gibi). O yüzden de sizin gibi siyasi fanatizm uğruna pahalı fiyatları savunanlar var oldukça bu düzen asla değişmeyecek.

Sen milletin zekasına laf söylüyorsun arkadaşım fakat şunu akıl edemiyorsun, bundan 20 yıl sonra geriye dönüp baktığında ADSL için "gerizekalı sene kaçtı o zaman, ADSL faturasının o kadar yüksek olması normal" demesine gülmez misin?

Sen bişeyi karıştırıyosun, ADSL bi ihtiyaç artık günümüzde, tiyatro sinema tarih ve saatleri bile artık en iyi şekilde internetten takip edilebiliyor, eskiden internet hayatımızda çok yoktu. Gelişmeyle internetin her bireyin ihtiyacı haline gelmesinden dolayı artık devlet gereken düzenlemeyi yapıp bu olanaktan herkesin faydalanabilmesini sağlamalı, Eskiden internet lükstü, teknoloji ileri değildi (56k dönemi) bu yüzden ozamanlar faturaların kabarık gelmesini önemsemiyorum, yoksa ben ozaman başımızda kimler vardı onu bile bilmiyorum ki onları savunayım.

3Gye gelince, o da lüks, bu yüzden pahalı olabilir, isteyen arzu eden kullanır, ama ADSL öyle mi? Herkesin evinde artık internet olmak zorunda gibi bişey, internet hayatımıza çok fazla girdi çünkü. İşte benim anlatmak istediğim buydu, yoksa benim siyasete bi alakam yok... Umarım anlatabilmişimdir yada anlayabilmişsindir.

alpabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konun siyasetle hiçbir alakası yok tamamen toplumsal bir sorun jenarasyon değişimi ile ancak bunlar aşılır anadoluda 40-50 yaş arası 10 kişiye konuyu açın 1 kişi bu konu hakkında ya görüşünü söyer yada söylemez... İnternet sayesinde para kazanana birisi olarak ben bile aileme bu durumu anlatamıyorum sülalemin %80 ni beni boş gezen birisi sanıyor :) Ne zaman siyaset haberinden çok Teknoloji haberleri ilk önce okunulmaya başlanırsa o zaman birşeyler değişmiş demektir. Bana göre...

Tam aksine siyasetin kendisi yüzünden fiyatlar inmiyor. Eğer hükümet Telekom özelleştirmesinde "fiyatlar şu aralıkta olacak, şu şu tarifeler getirilecek" diye madde ekleseydi bizde bu kadar yıl kazıklanmayacaktık. Telekomu mümkün olan en pahalı fiyata satacağım diye hükümet yani siyasetçiler halkın kazıklanmasına göz yumdu.
Almanya doğu bloğundan kalan malları özelleştirirken iki kriter öne sürdü. Bir işçi şu anda çalışanların bilmemkaç katına çıkaracaksın, diğeride şu kadar yeni makine alıp yeni yatırımlar yapacaksın. 1 euroya satılan fabirkalar oldu almanya da özelleştirme de.
Halkının kazıklanmasınıgöz yuman bir hükümet (parti ayrımı yapmadan ister a ister, b partisi) istemiyoruz.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
bence mehmet hocam konu daha fazla uzamadan konu kapatılmalıdır, bilgi amaçlı kalmalıdır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Sen bişeyi karıştırıyosun, ADSL bi ihtiyaç artık günümüzde..

3Gye gelince, o da lüks, bu yüzden pahalı olabilir..

Yanılıyorsun arkadaşım, internet kafeler bile 56k Dial UP veya 64k ISDN kullanıyordu. Yani o günlerde 56k bir "ihtiyaç" haline dönüşmüştür. Tüm teknolojik gelişimlerin neredeyse ortak paydasıdır bu durum. İlk başta hepsi lüksmüş gibi çıkar, sonra hepsi bize ihtiyaç diye kakalanır.. Siz de hükümet(ler)in çanağına bal sürersiniz, bir de durumu açıklayanları çok alakasız bir şekilde siyaset/yandaşlıkla suçlarsınız.

kifodayi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yanılıyorsun arkadaşım, internet kafeler bile 56k Dial UP veya 64k ISDN kullanıyordu. Yani o günlerde 56k bir "ihtiyaç" haline dönüşmüştür. Tüm teknolojik gelişimlerin neredeyse ortak paydasıdır bu durum. İlk başta hepsi lüksmüş gibi çıkar, sonra hepsi bize ihtiyaç diye kakalanır.. Siz de hükümet(ler)in çanağına bal sürersiniz, bir de durumu açıklayanları çok alakasız bir şekilde siyaset/yandaşlıkla suçlarsınız.

tamam işte dediğin gibi, 3g lüks olarak çıktı, ilerde ihtiyaç haline dönüşecektir. Kendin diyosun sonra ben başka bişey demişim gibi çıkıntılık ediyosun, bırak allahaşkına, bu konuda da bi daha yazmam, seninle uğraşılmaz

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
1 mbit sınırsız 25 tl olmalı..:)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Cacık olmaz . Hiç bişi olcağı yok . Vergi vergi vergi dış borç 500 milyar dolar dicek söz yok. En pahalı benzin internet ve ilk buharlaşan paralar bizde yada çalınan.