Pahalı İnternete Başbakan'dan Yanıt!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un Başbakan tarafından yanıtlanmasını istediği TTNET'in kota aşımı konusundaki soru önergesine yanıt geldi. Verilen cevap, ilk kez SDN'de.

Kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine Adana Milletvekili Yılmaz Tankut tarafından 1 Ekim 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması talep edilen soru önergesi şöyleydi;

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Yılmaz TANKUT
MHP Adana Milletvekili

Rekabet Kurulunun 18 Şubat 2009'da aldığı kararla Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından ADSL hizmeti bağlantısı için sabit telefon hattının zorunlu tutulmasının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğu ve söz konusu şirket tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlaştırılmıştır.

İletişim hizmetlerinin geliştiği günümüzde sabit telefon hattı kullanmak istemeyen vatandaşlarımızdan gelen taleplerden de anlaşılmaktadır ki, ADSL abonesi olmak isteyen tüketiciye sabit hat abonesi olmadan ADSL hizmet verilmesi istenmektedir.
Ayrıca yine bize ulaşan taleplerde, internet erişim fiyatlarının yüksekliğinden yakınan vatandaşlar için daha ekonomik bir tarifenin oluşturulması gerektiği anlaşılmaktadır.
Bu bilgiler çerçevesinde;

1- Sabit telefon hat abonesi olmadan ADSL hizmetinin verilmediği konusundaki bu sıkıntılardan haberdar mısınız?

2- Eğer haberdar iseniz vatandaşların bu sıkıntıdan kurtulması için ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

3- Ayrıca internete erişmede ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşlarımızın durumlarını dikkate alacak şekilde maliyeti düşürüp, internet hızının fazla önemli olmadığı, seçenekli tarifelerinde sunulması ve şimdiki tarifeden mümkün olan en ucuz fiyatlarla (9 ve 19 TL lik) seçeneklerin oluşturulması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?"

Cevaplar için buraya tıklayın.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
kısaca cevap olarak "uzay eriği yersen" demişler.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
indireceklerse acele etsinler bir müşteri daha kaybedekler

Freeware

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
haha 9 lira internet 20 lira kullanmadığın telefon parası oda güzel :D

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Biraz daha beklerseler O erik ağaçlarında suçuk yetişmeye başlayacak.

ambience

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni kuşakların siyasete atılmasını beklemekden başka seçenek yok... Şimdiklerle ancak bu kadar mecburen sabredecek gibiyiz... Nihayetinde bitecek birgün bu abaküs dönemi :)

tmaedhros

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
soru 3: mümkün olan en ucuz fiyatlarla (9 ve 19 TL lik) seçeneklerin oluşturulması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?"

özetlenmiş cevap: 512/128 internet çıkarttık sudan ucuz 11 TL...

3 sayfa maval başka hiçbirşey değil.:thumbdown:

hellowner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Shiftdelete neticeyi yazsaydınız kısaca, eminim kimse bunu okumadı bile

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Uzun uzun yazmışlar ama değere geçicek bir kelime bile yok. Kısaca işin özün şu. ''Çok biliyorsan kendin yap. demedikleri kalmış.'' Böyle devlet,hükümet varken biz yine öderiz. Cevaplayan binali yıldırım ama binali yıldırım acaba kaç kelime yazdı o cevap için orasıda ayrı mesele.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
bu hükümet olduğu sürece başta beceriksiz işler devam eder.

Bunları yeni nesil söyleyince bile tuhaf karşılıyorum, bazen eskiler de söylüyor, iyice şaşırıyorum.

Forumu araştır, Telekom'un sabit hat mecburiyetine sahip çıkan bir sürü vatandaş var. "Adam sana hizmet getiriyor tabi ki parasını alacak" diye düşünenlerin sayısı hiç az değil. O yüzden de sanki bu hükümetten önce internet çok süper ve çok ucuzmuş gibi ucuz siyaset yapmamak için biraz düşünmek lazım.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben okudum kayde değer birşey yok yazıda ne kotayla alakalı nede yalın adsl konusunda.

Sevgili Sdn Üyeleri
2.Sayfanın 1 ve 2 paragraflarını okuyabilirmisiniz tam olarak ne demek isteniyor.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Valla Fazlasıyla uzun Hepsini Okumadım

Kısaca 10-15 Satır da Özetleyecek Biri Yokmu

SDN Suya sabuna Dokunmadan Yayınlamış Ama . Özet Olsa Daha İyi Deklare Edilirdi!

Türk Telekom Mevcut Altyapının Tamamına Sahip . Ama Rakip Firmalarda Gelmiyor Değil

Quick Net i Bekliyoruz Sabırsızlıkla Büyük Şehirlerde Yaygınlaşsın Nufüsün Yarısına Ulaşabilirler!

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kısaca şöyle diyor

mevcut durumda türktelekom un alt yapısı kullanıldığı için evlere direkt olarak DSL hizmeti vermemiz mümkün değildir (ama çalışmalarımız sürecek)

ucuz internet sorusuna gelince 50il belirledik (alım gücü diğerlerine göre daha düşük olan)
bu illerimizde toptan satış fiyatı (diğer DSL satıcılarına) 11 YTL olan 512/128 kbps lık hizmet paketini hazırladık..

yani hiç bir şey olduğu yok =)

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
dün sabah cep telefonum çalıyor.uyku sersemi ile alo dedim ttnettten bir bayan miyavlayıp duru..yok şu kampanya yok bu paketi istermisiniz diye soruyor..hiç uzatmadan cevabını verdim. dünyada en düşük hızlı interneti en pahalıya türk halkına satıyorsunuz..millette paket alacak para bırakmadınız ki dedim tak kapattım telefonu :L çok sinir oldum

righteous@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bunları yeni nesil söyleyince bile tuhaf karşılıyorum, bazen eskiler de söylüyor, iyice şaşırıyorum.

Forumu araştır, Telekom'un sabit hat mecburiyetine sahip çıkan bir sürü vatandaş var. "Adam sana hizmet getiriyor tabi ki parasını alacak" diye düşünenlerin sayısı hiç az değil. O yüzden de sanki bu hükümetten önce internet çok süper ve çok ucuzmuş gibi ucuz siyaset yapmamak için biraz düşünmek lazım.

sizin gibi yandaşlar olmasın o savunanlarda,hizmet getiriyomuş,rahatça yazıyorsunuz birde, 1 megabit eşek netini, 45 lira ve hiç kullanılmadığı halde, ayda 10 lira ödediğimiz sabit haraç kazığınamı sevineceğiz,az paramı 45 lira,quicknett aynı paraya 10 megabiti nasıl veriyor peki,zihniyet belli,eskiden oda yoktu,şimdi şükredin dersiniz anca,nede olsa şu anda 3g modeme, zımbırtı diyen bir ulaştırma bakanı var..telekomun sabit ücret haracına sahip çıkanlar sizin gibi yandaşlardır sadece aklı başında adam bile bile yediği kazığa sahip çıkmaz genelde..
adam hizmet getiriyomuş parasını alcakmış, aynı hizmeti ab ülkeleride getiriyor aç bak bakalım, kaça getiriyo,kat be kat fazlasını..sizde bu halinizle ucuz siyaset yapanlardan, dahada beter siyaset yapıyorsunuz,fakat bu forumda pek dikkate almazlar...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ucuzluk yok size dandiğinden verelim demişler

MySQL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizin gibi yandaşlar olmasın o savunanlarda,hizmet getiriyomuş,rahatça yazıyorsunuz birde, 1 megabit eşek netini, 45 lira ve hiç kullanılmadığı halde, ayda 10 lira ödediğimiz sabit haraç kazığınamı sevineceğiz,az paramı 45 lira,quicknett aynı paraya 10 megabiti nasıl veriyor peki,zihniyet belli,eskiden oda yoktu,şimdi şükredin dersiniz anca,nede olsa şu anda 3g modeme, zımbırtı diyen bir ulaştırma bakanı var..telekomun sabit ücret haracına sahip çıkanlar sizin gibi yandaşlardır sadece aklı başında adam bile bile yediği kazığa sahip çıkmaz genelde..
adam hizmet getiriyomuş parasını alcakmış, aynı hizmeti ab ülkeleride getiriyor aç bak bakalım, kaça getiriyo,kat be kat fazlasını..sizde bu halinizle ucuz siyaset yapanlardan, dahada beter siyaset yapıyorsunuz,fakat bu forumda pek dikkate almazlar...

Ucuz siyasete devam yani :) zihniyetler kolay kolay değişmiyor ama hep aynı taktikler olunca kabak tadı veriyor artık. Aman kötüleyelim de nerden çamur atarsak atalım biri olmassa biri kesin iz bırakır mantığı.

E be güzel arkadaşım dial-up zamanlarını ne çabuk unuttun o zamanlar daha mı iyiydi 400 500TL fatura ödediğimi biliyorum ben aman internetten kapucam diye çalan telefonlara cevap dahi veremiyorduk hızlımıydı ? ucuzmuydu ? avrupa da da aynımıydı ? yooo eee peki ne oldu zamanla gelişti bırakın artık Allah aşkına hep köstek olmayın.

quicknet demişsin bunun hakkında ne kadar bilgin var merak ediyorum herkez kafasına göre bağlatamıyor o quickneti evine bulunduğun ilçede mahallede hatta sitede olması gerekiyor hatta site de yalnızca sen kullanacaksın diye de vermiyorlar :)

velhasıl kelam cevap yazıcam diye sallapati mesajlar yazmamak lazım geçmişi de düşünmek lazım biraz da sabırlı olmak lazım.

-kolay gelsin

sinekvale

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Haram zıkkım olsun heray benden elımı dahı surmedıgım telefona aldıkları para..Beş kuruşunu dahi helal etmıyorum

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
ben 8mbit sınırsız kullanıyorum ve servisten gayet memnunum ama şu sabit ücret 10tlyi almasalar çok güzel olacak. o konuda da sağolsun bizim çanakkale telekom müdürü müydü neydi o abimiz uğraşıyor :D (haberi de çıkmıştı sdn de). hatta bir başka haber de şuydu ki, avrupa da türkiye en ucuz internet veren 2. ülkeymiş :huh: buna çok şaşırmıştım ama doğru olabilir tabi. bir de bu konuyu neden siyasetle bağdaştırmaya çalışıyorlar anlamıyorum. bu siyaset her konuya girmek zorunda mı :hammer:

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
512/128 Mbps 11 TL. Kesin 2 GB kota vardır. TTnet, kotasız iş yapmaz ekmeğini kotadan çıkartıyor zaten.

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bekle bekle Galatasaray'la Fenerbahçe UEFA da final oynayacaklar biz daha modern bir alt yapı ve adil bir fiyat ile internet lüks'ünü yaşayacağız.Olmadı ben Greenpeace'e başvuruda bulunucağım eylemlere destek olsunlar fikir versinler.Belki birileri utanırlar.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178

Sayın kardeşim siyasetten ötürü o kadar nefretle yaklaşıyorsunuz ki olaya, sırf hükümet kelimesi geçiyor diye "yandaş" vb ezber cümleler konduruyorsunuz yine. İşte ucuz siyaset dediğim de tam olarak budur. Ben zaten olaydaki adaletsizliği ve bu adaletsizliğe vatandaşın sahip çıkmasını eleştirmişim; bununla beraber bu olayın bu hükümete yıkılmasının ne kadar sığ olduğunu, vatandaşın bu şekilde daha kolay kandırıldığını, okların gerçek hedefinden şaşırıldığını ve sorunun kaynağının başka bir şeyler olduğunu vurgulamaya çalışıyorum. Birini düzgün okumanız için illa ki hükümet kakadır demesi gerekiyor sanırım, işte eleştirdiğim şey budur.

Zaten ben mesajımda "vatandaş bu usülsüzlüğe sahip çıkıyor telekomu savunanlar yüzünden böyle oluyor" demekle hükümeti de eleştirmiş oluyorum; fakat siz olayı o kadar taraftar boyutuna indirgemişsiniz ki, danayı bırakmış kuyruğunu tutmuşsunuz. Bu fanatikliğinizden ötürü de her zaman rahat rahat soyacaklar vatandaşı.

Ha 3G modem de zımbırtıdır evet; bakanın aklı bu işlere ermiyor, ama sen de sırf bakana laf atmak için tutup ADSL'den daha rezil bir teknolojiyi savunuyorsun; hala anlaşılmıyor mu neyi eleştirdiğimiz? 3G, ADSL'den daha büyük bir soygundur, hem de çok daha büyük. Sorunun kaynağı çok başka yerde, siz daha hükümetti bakandı tartışadurun sayın kardeşim; ne hükümet senin tarafında ne de tarafında durdukların.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yav anlamış değilim bn bu internet işini 128/512 internet mi olur anlamış değilim ve bunu böbürlene böbürlene 14 liraya veriyoruz diyoruz pehhh

dogusnext

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
göz göre göre kazıklıyorlar başka seçenek yok . isveç'teki akrabam 100 Mbit baglantıya 9 euro veriyor.

ben 8 mbit e kadar ( ki olcumlerimde 3mbit cıkıyor ) 39 lira ödıyorum. yazık oluyor verilen paraya keriz yerine koyuyorlar insanı

tek umudum 4G cıkarsa bunlar da eşek gibi yukseltmek zorunda kalıcaklar 1-2 seney