yerlikayahalil
Öğrenci
İkisi de çok beğendiğim telefonlar özellikleride birbirine çok yakın hangisini almalıyım?
Eğer tasarımını sevdiysen g5 sevmedi isen p9 ve p9 g5 e göre çok şık daha dayanıklı ve daha iyi bir parmak izi okuyucuya sahip.
G3 kullanici olarak p9 diyorum sebep ise lg guncelleme ve destek bakimindan cok geride bir firma.firmanin tek amaci satis yapmak g4 de basarisiz g5 de ayni husrana ugradi satis rakamlarinin cok altına da bi rakamda kaldı.zamaninda alinan 2000tl fyatla alinan g3 ler halen guncelleme alamadı stabil rahat bi kullanim yok sonrasini dusunuyorsan p9 al.Eğer tasarımını sevdiysen g5 sevmedi isen p9 ve p9 g5 e göre çok şık daha dayanıklı ve daha iyi bir parmak izi okuyucuya sahip.
En azından LG sorunlu olsa da güncelleme alıyor g3 (6.o aldı) Huawei Güncelleme geç veriyor beta testidir şudur budur çok uzun sürüyormuş güncellemede lg daha iyi ve g3 halen annem kullanıyor çok stabil telefon hiç bir sıkıntısı (5.0 da tel) LG tel alacaksan bu gidişle bende G serisinden soğudum alırsam V serisiG3 kullanici olarak p9 diyorum sebep ise lg guncelleme ve destek bakimindan cok geride bir firma.firmanin tek amaci satis yapmak g4 de basarisiz g5 de ayni husrana ugradi satis rakamlarinin cok altına da bi rakamda kaldı.zamaninda alinan 2000tl fyatla alinan g3 ler halen guncelleme alamadı stabil rahat bi kullanim yok sonrasini dusunuyorsan p9 al.
OIS olayına katılıyorum malesef hocam Digital felan var diyorsunuz ama sony nin steadyshotu gibide kaliteli bir yazılım da değil o fotoğraf çekerken elin titreyen biriysen veya çok sigara içen biriysen illa elin titriyor istediğin neyse çekmek çok sıkıntı olabiliyor ama tripodla mükemmele yakın resim çekersin ona sözüm yok gece çekiminde ise benim istediğim şu ben ne görüyorsam onu göstersin samsungun s7 reklamı gibi karanlığı aydınlatmasın bana. o zaman karanlık fotoğraf çekmenin manası kalmıyor.Güncelleme konusunda konuşmak erken. Telefon tanıtılalı 3 ay oldu ve 2 büyük iyileştirme güncellemesi aldı. Devamında ne olur bilemem.
Bir de kamerada liderliğe oynayan telefonu, OIS yok diye eleştirirken azcık düşünün derim..
Hareketli de olsan net çekiyor, elin ne kadar titreyebilir ki? Parkinson hastası değilsen tabi..OIS olayına katılıyorum malesef hocam Digital felan var diyorsunuz ama sony nin steadyshotu gibide kaliteli bir yazılım da değil o fotoğraf çekerken elin titreyen biriysen veya çok sigara içen biriysen illa elin titriyor istediğin neyse çekmek çok sıkıntı olabiliyor ama tripodla mükemmele yakın resim çekersin ona sözüm yok gece çekiminde ise benim istediğim şu ben ne görüyorsam onu göstersin samsungun s7 reklamı gibi karanlığı aydınlatmasın bana. o zaman karanlık fotoğraf çekmenin manası kalmıyor.
Fazla uzakta değil, SDN'nin fotoğraf karşılaştırma videosunu seyredebilirsin..SD 820 daha güçlü LG G5 çoğu anlamda ezici bir üstünlüğü var kamera konusunda ise LG G5 Mobile review: Outstanding results for stills | DxOMark
Huawei P9 vs. P8 Mobile review: Good improvement for the latest device | DxOMark G5 bu siteye göre bariz üstün
Kamerada G5 daha başarılı çünkü OIS yok felan onları bağlayamacağım g5 te renkler daha samsungun oversharpeningi gibi demekki eleştiren ve bunu test eden insanlar o tarz renkleri seviyor ama senin gibi insanlar da doğal renkleri kırmızı yı kırmızı yeşili yeşil gösteren renkleri seviyor p9 da bunu sağlıyor zaten DxOMark cidden profesyonel bir site SDN felan kıyaslanamaz onlarla P9 un detaylarda daha iyi olduğunu söylüyorFazla uzakta değil, SDN'nin fotoğraf karşılaştırma videosunu seyredebilirsin..
SDN karşılaştırmasında P9 açık ara öndeydi, o yüzden dedim.Kamerada G5 daha başarılı çünkü OIS yok felan onları bağlayamacağım g5 te renkler daha samsungun oversharpeningi gibi demekki eleştiren ve bunu test eden insanlar o tarz renkleri seviyor ama senin gibi insanlar da doğal renkleri kırmızı yı kırmızı yeşili yeşil gösteren renkleri seviyor p9 da bunu sağlıyor zaten DxOMark cidden profesyonel bir site SDN felan kıyaslanamaz onlarla P9 un detaylarda daha iyi olduğunu söylüyor
ben kıyaslamaya bakmadım zaten g5 mobile review ile p9 mobile review i açttım yana iki sekmede ikisini aynı hizaya getirdim öyle baktımmSDN karşılaştırmasında P9 açık ara öndeydi, o yüzden dedim.
Edit: DxOMark, P9 ile G5 kıyaslamamış, P8 kıyaslamış.
Mobilde o kadar imkan yok tabi. Ben de o yüzden görebildiğimi paylaştım.ben kıyaslamaya bakmadım zaten g5 mobile review ile p9 mobile review i açttım yana iki sekmede ikisini aynı hizaya getirdim öyle baktımmbu saatten sonra artık kameranın bulanık çekmesi zaten zor kameralar özellikle g4 ten sonra baya bir mükemmelleşti bundan sonrası biraz zevke kalıyor
bugün vapurla karşıya geçerken haydarpaşa garının g3 le vapurdan resmini çektim o.ı.s farkını orda koydu hem elim titriyor hem vapur sallanıyor sıkıntısız resim çekti kartpostal gibi eğer ayarlayabilir atabilirsem buraya atarım g3 buysa artık kameraları tartışmanın mantığı yok dersiniz
![]()
Aynen ya anneme çok yetiyor valla o telefon oyun oynamıyor wp-instagram youtube yemek tarfileri o kadar başka bir şey yok yaptığı kadının kamera kullanıyor birde ses kısma tuşuyla foto çekmeyi ayarladım ona çok mutlu oldu ufacık şeylerden insanlar mutlu olabiliyor ufacık farklar için teknik detaylara girmeye gerek yok ben çok abarttım o işi geçen haftalarda artık işlemcilerin mimari yapılarından tut firmaların yazılım mühendislerine kadar araştırdıydım sen düşün abi artık gerisini gerek yok dedim saldım nasılsa şuan telefonum var ne zaman istersem o zaman alırımMobilde o kadar imkan yok tabi. Ben de o yüzden görebildiğimi paylaştım.
G3'ü küçümsememek lazım. Onun da kamerası oldukça güzel.
attığım linkte p9 ve p8 karşılaştırılmış p9u tek başıan vermemişler biraz inceleseydiniz bunu görürdünüz !SDN karşılaştırmasında P9 açık ara öndeydi, o yüzden dedim.
Edit: DxOMark, P9 ile G5 kıyaslamamış, P8 kıyaslamış.
Onu sana demedim zaten, sen niye üzerine alınıyorsun ki? İnceledim de, verdiğim cevapla incelememin alakası ne?..attığım linkte p9 ve p8 karşılaştırılmış p9u tek başıan vermemişler biraz inceleseydiniz bunu görürdünüz !
Hayırlı olsun.ARkadaşlar hepinize teşekkürler LG G5 aldım şimdilik güzel![]()