P9 mu? Lg G5 mi?

yerlikayahalil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkisi de çok beğendiğim telefonlar özellikleride birbirine çok yakın hangisini almalıyım?

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Eğer tasarımını sevdiysen g5 sevmedi isen p9 ve p9 g5 e göre çok şık daha dayanıklı ve daha iyi bir parmak izi okuyucuya sahip.

pragton

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer tasarımını sevdiysen g5 sevmedi isen p9 ve p9 g5 e göre çok şık daha dayanıklı ve daha iyi bir parmak izi okuyucuya sahip.
G3 kullanici olarak p9 diyorum sebep ise lg guncelleme ve destek bakimindan cok geride bir firma.firmanin tek amaci satis yapmak g4 de basarisiz g5 de ayni husrana ugradi satis rakamlarinin cok altına da bi rakamda kaldı.zamaninda alinan 2000tl fyatla alinan g3 ler halen guncelleme alamadı stabil rahat bi kullanim yok sonrasini dusunuyorsan p9 al.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
P9 daha sıcak geliyor ama g5 de çok güzel bir cihaz

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
P9 ve G5 Kullanıcıları Kulüplerine bakarak telefonlar hakkında fikir sahibi olabilirsin. Daha sonra telefonları mağazada inceleyip kendi isteğine göre doğru ve tarafsız bir karar verirsin.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Performans açısından Kirin işlemciyi bilmiyorum fakat büyük ihtimalle SD 820 daha iyidir. İki telefonda kamera odaklı telefonlar. Tasarımından dolayı P9 diyorum ama G5 de güzel bir cihaz. Fiyat olarak da galiba ithalatçı garantili olanlar birbirine yakın.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
P9 pil ömrü olarak ekren çözünürlüğünü 720p ye düşürünce dolu dolu bigünü çıkartıyormuş g5 de bataryası normal diyorlar çok güvenilir değilmiş ama özellikle sürekli açık ekran kapatmazsan çok çabuk bitiyormuş karar vermemedim açıkçası sd820 çok performanslı sırf bunun için alınabilir ama p9 da firma bayağı iddaalı telefonla ilgili ama ikiside güncelleme alıcaktır emin ol

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
huawei güncelleme konusunda sıkıntılı diye duymsutum kullananlarından bunu arastırman gerek. lg de ben g4 kullanıyorum pili hariç memnunum. normal kullanımda 1 günü cıkarıyor ama baazen cok hardcore kullnadıgımdan yetmedigi oluyor (günde 2 sar) fakat g5 kullananlarda sunu okudum hep. pil ve ısınma konusunu lg çözmüş. bende sasırmıstım pili 2.8 e düştü ama nasıl iyi. gördüm kullaananlardan g5 pilde iyi. olmazsa face de lg g2g3g4g5 kulananlar kulubu var 30k kisilik grup orda sorabılırsin. ayrıcaP9 da OIS yok o baslı basına almamak için en büyük etkenlerden. lg güncellemede iyi gibi duruyor. ara telefonlar orta segmenttekilerede günelleme veriyor 6 yı bırcok telefonu aldı. ben g4 kullanıyorum her ay geiyordu güncelleme fakat haziran ve teemuzda henüz bir gncelleme gelmedi. ayrıca tr garantisi yüüzündende lg derim ben. tabi her servisi 1 olmuyor ama benimde isim düşmütü servise emnun kalmıstım.............. g5 in p9 out

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
G3 kullanici olarak p9 diyorum sebep ise lg guncelleme ve destek bakimindan cok geride bir firma.firmanin tek amaci satis yapmak g4 de basarisiz g5 de ayni husrana ugradi satis rakamlarinin cok altına da bi rakamda kaldı.zamaninda alinan 2000tl fyatla alinan g3 ler halen guncelleme alamadı stabil rahat bi kullanim yok sonrasini dusunuyorsan p9 al.
En azından LG sorunlu olsa da güncelleme alıyor g3 (6.o aldı) Huawei Güncelleme geç veriyor beta testidir şudur budur çok uzun sürüyormuş güncellemede lg daha iyi ve g3 halen annem kullanıyor çok stabil telefon hiç bir sıkıntısı (5.0 da tel) LG tel alacaksan bu gidişle bende G serisinden soğudum alırsam V serisi :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Güncelleme konusunda konuşmak erken. Telefon tanıtılalı 3 ay oldu ve 2 büyük iyileştirme güncellemesi aldı. Devamında ne olur bilemem.
Bir de kamerada liderliğe oynayan telefonu, OIS yok diye eleştirirken azcık düşünün derim..

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Güncelleme konusunda konuşmak erken. Telefon tanıtılalı 3 ay oldu ve 2 büyük iyileştirme güncellemesi aldı. Devamında ne olur bilemem.
Bir de kamerada liderliğe oynayan telefonu, OIS yok diye eleştirirken azcık düşünün derim..
OIS olayına katılıyorum malesef hocam Digital felan var diyorsunuz ama sony nin steadyshotu gibide kaliteli bir yazılım da değil o fotoğraf çekerken elin titreyen biriysen veya çok sigara içen biriysen illa elin titriyor istediğin neyse çekmek çok sıkıntı olabiliyor ama tripodla mükemmele yakın resim çekersin ona sözüm yok gece çekiminde ise benim istediğim şu ben ne görüyorsam onu göstersin samsungun s7 reklamı gibi karanlığı aydınlatmasın bana. o zaman karanlık fotoğraf çekmenin manası kalmıyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
OIS olayına katılıyorum malesef hocam Digital felan var diyorsunuz ama sony nin steadyshotu gibide kaliteli bir yazılım da değil o fotoğraf çekerken elin titreyen biriysen veya çok sigara içen biriysen illa elin titriyor istediğin neyse çekmek çok sıkıntı olabiliyor ama tripodla mükemmele yakın resim çekersin ona sözüm yok gece çekiminde ise benim istediğim şu ben ne görüyorsam onu göstersin samsungun s7 reklamı gibi karanlığı aydınlatmasın bana. o zaman karanlık fotoğraf çekmenin manası kalmıyor.
Hareketli de olsan net çekiyor, elin ne kadar titreyebilir ki? Parkinson hastası değilsen tabi..

Gece çekimleri tam da istediğin gibi. Gözün ne görüyorsa onu çekiyor ama mükemmel sonuçlar için profesyonel gece çekimi modunu kullanman gerekiyor, onun için de tripot lazım. Çünkü pozlama süresi 10 saniyeyi bulabiliyor, aşırı karanlıkta 15-20sn bile sürebilir. Samsung gibi, LG gibi aydınlatmıyor.

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
LG G2 den sonra f/p ürünü telefonlar ortaya koyamadı.LG G3 hüsranla başlarken G4 ile aradığını bulamadı G5 te ise yine güçlü bir donanım ile karşımıza çıktı ama başta fiyat olmak üzere yine çok eksiği vardı.Sanırım LG gerçekten bu işi artık eskisi kadar önemsemiyor.Ben farklı markalara yönelmenizi tavsiye ederim.Ama şunu söylemek isterim LG G5 P9 dan üstün bir cihaz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

SÜLEYMAN EROĞLU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
1 aydan fazla bir süredir G5 kullanıyorum ve telefondan oldukça memnunum.çok hızlı bir telefon kamerası mükemmel.Sd820 işlemcisi, Adreno 530 grafik işlemcisi,4 gb rami,qhd ekranı,Quickcharge3.0 ve ois özellikleri ile P9 dan üstün bir telefon olduğunu düşünüyorum.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Fazla uzakta değil, SDN'nin fotoğraf karşılaştırma videosunu seyredebilirsin..
Kamerada G5 daha başarılı çünkü OIS yok felan onları bağlayamacağım g5 te renkler daha samsungun oversharpeningi gibi demekki eleştiren ve bunu test eden insanlar o tarz renkleri seviyor ama senin gibi insanlar da doğal renkleri kırmızı yı kırmızı yeşili yeşil gösteren renkleri seviyor p9 da bunu sağlıyor zaten DxOMark cidden profesyonel bir site SDN felan kıyaslanamaz onlarla P9 un detaylarda daha iyi olduğunu söylüyor

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kamerada G5 daha başarılı çünkü OIS yok felan onları bağlayamacağım g5 te renkler daha samsungun oversharpeningi gibi demekki eleştiren ve bunu test eden insanlar o tarz renkleri seviyor ama senin gibi insanlar da doğal renkleri kırmızı yı kırmızı yeşili yeşil gösteren renkleri seviyor p9 da bunu sağlıyor zaten DxOMark cidden profesyonel bir site SDN felan kıyaslanamaz onlarla P9 un detaylarda daha iyi olduğunu söylüyor
SDN karşılaştırmasında P9 açık ara öndeydi, o yüzden dedim.
Edit: DxOMark, P9 ile G5 kıyaslamamış, P8 kıyaslamış.

Son düzenleme:

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
ben kıyaslamaya bakmadım zaten g5 mobile review ile p9 mobile review i açttım yana iki sekmede ikisini aynı hizaya getirdim öyle baktımm :) bu saatten sonra artık kameranın bulanık çekmesi zaten zor kameralar özellikle g4 ten sonra baya bir mükemmelleşti bundan sonrası biraz zevke kalıyor :) bugün vapurla karşıya geçerken haydarpaşa garının g3 le vapurdan resmini çektim o.ı.s farkını orda koydu hem elim titriyor hem vapur sallanıyor sıkıntısız resim çekti kartpostal gibi eğer ayarlayabilir atabilirsem buraya atarım g3 buysa artık kameraları tartışmanın mantığı yok dersiniz :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
ben kıyaslamaya bakmadım zaten g5 mobile review ile p9 mobile review i açttım yana iki sekmede ikisini aynı hizaya getirdim öyle baktımm :) bu saatten sonra artık kameranın bulanık çekmesi zaten zor kameralar özellikle g4 ten sonra baya bir mükemmelleşti bundan sonrası biraz zevke kalıyor :) bugün vapurla karşıya geçerken haydarpaşa garının g3 le vapurdan resmini çektim o.ı.s farkını orda koydu hem elim titriyor hem vapur sallanıyor sıkıntısız resim çekti kartpostal gibi eğer ayarlayabilir atabilirsem buraya atarım g3 buysa artık kameraları tartışmanın mantığı yok dersiniz :)
Mobilde o kadar imkan yok tabi. Ben de o yüzden görebildiğimi paylaştım. :)
G3'ü küçümsememek lazım. Onun da kamerası oldukça güzel.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Mobilde o kadar imkan yok tabi. Ben de o yüzden görebildiğimi paylaştım. :)
G3'ü küçümsememek lazım. Onun da kamerası oldukça güzel.
Aynen ya anneme çok yetiyor valla o telefon oyun oynamıyor wp-instagram youtube yemek tarfileri o kadar başka bir şey yok yaptığı kadının kamera kullanıyor birde ses kısma tuşuyla foto çekmeyi ayarladım ona çok mutlu oldu ufacık şeylerden insanlar mutlu olabiliyor ufacık farklar için teknik detaylara girmeye gerek yok ben çok abarttım o işi geçen haftalarda artık işlemcilerin mimari yapılarından tut firmaların yazılım mühendislerine kadar araştırdıydım sen düşün abi artık gerisini gerek yok dedim saldım nasılsa şuan telefonum var ne zaman istersem o zaman alırım :) gözüm sony xperia x te yanlız :) tasarımına bir hayranım birde v10 :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
V10 da çok güzel cihaz. Aslında ben V10 alacaktım ama ne olduysa bir anda P9 almaya karar verdim. Niye öyle bir şey yaptım ben de bilmiyorum. V10 biraz daha ucuzdu halbuki.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Direkt başlıktaki soruya yanıt vereyim.Bence P9 daha şık bir cihaz.G5 özellikleri daha iyi gibi ama nedense çok kaba geliyor bana.

exc4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Lg G5 all day any day . Çok iyi bir stand by zamanı olduğunu duydum. Birçok teknoloji youtuberina göre kamera olarak p9 dan daha iyi . IR Blaster çok güzel bir özellik. Note 5 ve Lg G5 1900~ liraların canavarı.

M

Murat Burç

SDN Okuru
attığım linkte p9 ve p8 karşılaştırılmış p9u tek başıan vermemişler biraz inceleseydiniz bunu görürdünüz !

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
attığım linkte p9 ve p8 karşılaştırılmış p9u tek başıan vermemişler biraz inceleseydiniz bunu görürdünüz !
Onu sana demedim zaten, sen niye üzerine alınıyorsun ki? İnceledim de, verdiğim cevapla incelememin alakası ne?..

yerlikayahalil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ARkadaşlar hepinize teşekkürler LG G5 aldım şimdilik güzel :)

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
p9 şuan bana güzel ve alınası görünüyor ama arkadaşların sevdiği DxOMark sitesi kamera konusunda ne kadar kullanıcıyı yönlendirse de bu iş son kullanıcıda biter profesyonel bir arkadaş gerekli ıso değerleri ışık açısı vs kullanarak 4s kullanıp p9 performansı alabilir.

ama arkadaşın da dediği gibi bu saatten sonra giriş-orta seviye telefon almazsanız kamerası kötü olan bir telefona denk gelmezsiniz