Karargaht
Dekan
- Katılım
- 14 Kasım 2007
- Mesajlar
- 9,232
- Reaksiyon puanı
- 112
- Puanları
- 1,243

Googleın internet gözlüğü ilham verdi
Counter-Strike, Half Life ve Steam oyunlarının geliştiricisi Valve, konsol ile oyuncuyu giyilebilir bilgisayarla birleştirecek.
GOOGLEın telefon, fotoğraf, video, harita ve GPS teknolojilerini birleştiren internet tabanlı gözlük projesi Project Glass, oyun sektörünü de heyecanlandırdı. Counter-Strike, Half Life ve Steam gibi oyun serilerinin geliştiricisi Valve Corporation, uzun süredir üzerinde çalıştığı donanım projesinin giyilebilir bilgisayar olduğunu duyurdu.
TERMİNATÖRÜN GÖZÜYLE
1996da kurulan ABD merkezli Valvenin oyun yazarı Michael Abrash, şirketi adına üzerinde çalıştığı giyilebilir bilgisayarın Terminatör filmlerindeki Arnold Schwarzeneggerin gözünden dünyayı görmemiz gibi bir deneyim yaşatacağını söyledi. Michael Abrash, Proje henüz araştırmageliştirme aşamasında ve bu teknolojinin yerleşmesi yılları alabilir, ancak giyilebilir bilgisayar 20 yıl sonra standart hale gelecek diye konuştu.
3-5 YIL SONRA
Valveden önce Microsoft ve Id Softwarede çalışan, 1990lı yıllarda Doom ve Quake oyunlarının geliştirilmesinde rol alan Abrashın Valedeki resmi blogunda henüz ayrıntılarını vermeden paylaştığı çalışma, şimdiden oyunseverleri heyecanladırmaya yetti. Çoğu oyun tutkununun en büyük hayallerinden biri olan giyilebilir bilgisayar projesi, henüz ilk gününden yerli ve yabancı oyun siteleri ve forumlarında en çok tartışılan konular arasına girdi. Bu giyilebilir teknolojinin yeni bir oyun konsolu projesine dayandığı da gelen ilk haberler arasında. Valvenin bu yeni teknolojik donanımla ilgili iş ilanı verip, patent başvurusu yaptığı belirtilirken, giyilebilir bilgisayarın bir ürüne dönüşmesi için en az 3-5 yıl gerektiği ifade ediliyor.
http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/742217-oyunlari-giyerek-oynayacagiz