Oyunları 'giyerek' oynayacağız!

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
742217_detay.jpg

Google’ın internet gözlüğü ilham verdi

Counter-Strike, Half Life ve Steam oyunlarının geliştiricisi Valve, konsol ile oyuncuyu “giyilebilir bilgisayar”la birleştirecek.

GOOGLE’ın telefon, fotoğraf, video, harita ve GPS teknolojilerini birleştiren internet tabanlı gözlük projesi Project Glass, oyun sektörünü de heyecanlandırdı. Counter-Strike, Half Life ve Steam gibi oyun serilerinin geliştiricisi Valve Corporation, uzun süredir üzerinde çalıştığı donanım projesinin “giyilebilir bilgisayar” olduğunu duyurdu.

TERMİNATÖR’ÜN GÖZÜYLE
1996’da kurulan ABD merkezli Valve’nin oyun yazarı Michael Abrash, şirketi adına üzerinde çalıştığı giyilebilir bilgisayarın “Terminatör” filmlerindeki Arnold Schwarzenegger’in gözünden dünyayı görmemiz gibi bir deneyim yaşatacağını söyledi. Michael Abrash, “Proje henüz araştırmageliştirme aşamasında ve bu teknolojinin yerleşmesi yılları alabilir, ancak giyilebilir bilgisayar 20 yıl sonra standart hale gelecek” diye konuştu.

3-5 YIL SONRA
Valve’den önce Microsoft ve Id Software’de çalışan, 1990’lı yıllarda Doom ve Quake oyunlarının geliştirilmesinde rol alan Abrash’ın Vale’deki resmi blogunda henüz ayrıntılarını vermeden paylaştığı çalışma, şimdiden oyunseverleri heyecanladırmaya yetti. Çoğu oyun tutkununun en büyük hayallerinden biri olan “giyilebilir bilgisayar” projesi, henüz ilk gününden yerli ve yabancı oyun siteleri ve forumlarında en çok tartışılan konular arasına girdi. Bu giyilebilir teknolojinin yeni bir oyun konsolu projesine dayandığı da gelen ilk haberler arasında. Valve’nin bu yeni teknolojik donanımla ilgili iş ilanı verip, patent başvurusu yaptığı belirtilirken, giyilebilir bilgisayarın bir ürüne dönüşmesi için en az 3-5 yıl gerektiği ifade ediliyor.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/742217-oyunlari-giyerek-oynayacagiz

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valve yaparsa olmuş yada olacaktır :)

unutulmazx

Doçent
Reaksiyon puanı
14
güzel olacağı kesin ama maliyeti ne olacak kim bilir.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
maliyeti ve kullanılabilirliği çok önemli yani bir stüdyo olmadan evde oynayabileceğiz mi ?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Neden bilmiyorum ama böyle bir şeyle Duke Nukem oynamak isterdim :D

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Böyle bir şeyle Call serisi ve BF serisini bitirmeyi Düşündümde kendimden geçtim evimi arabamı satar bu oyunun içinde yaşardım :D

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Valve yada blizzard bir iş yapıyorsa sonucu harika olur.. Adamlar geç ama güzel oyunlar yapıyorlar. Valvenin şimdi geç ama güzel birşey yapıcağı kesin.