Oyunları dvd ye yazma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jomily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
arkadaşlar netden ındırdığım oyunları saklamak ıçın sadece ıso kalıplarını dvd ye yazsam yeterlı olur mu yoksa partları tek tek mı yazmam gerekıyor?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
ISO kalıbı DVD' ye sığıyorsa sorun olmaz ;)

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
ISO kalıbı DVD' ye sığıyorsa sorun olmaz ;)

sığmaz mı yanı:)daha önce hep partları tek tek yazıyordum

--- Mesaj Güncellendi ---

doğruya sığmaz.şuan bı oyun ındırdım baktım kapasıtesı 4 gb.ancak 2 dvd ye sığar.ısoyu da ıkı dvd ye yazamıyacağımıza göre olmaz.:Dama ben partları ıdm den masa üzerıne atınca bazıları nereye kayboldu anlamadım:)ısımlerını de bılmıyorum kı aratırayım.napcam pekı

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bazı ISO dosyaları 6-7 GB oluyor. Bunu DVD (+/- 4,81 GB) ' ye yazdıramazsın, sığmaz. (8GB kapasiteli olanları bulursan orası ayrı.)

Sığmadığı zaman 2 DVD yapıp part part yazdıracaksın mecbur :wink:

Düzeltme: Yanlışıkla klasörün içine filan atmayasın partları. Sağ tuş > Yenile filan yap bakalım :)

fps14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mesela geçen gün Battlefield 3 indirdim 13.5GB 3DVD part part yazdım :)

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yanlız sonra oyunları bölerek yazdığın dvd'lerden biri okuma hatası verirse diğer dvd'ler de boşa gider bunu da gözardı etme bence =)

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bazı ISO dosyaları 6-7 GB oluyor. Bunu DVD (+/- 4,81 GB) ' ye yazdıramazsın, sığmaz. (8GB kapasiteli olanları bulursan orası ayrı.)

Sığmadığı zaman 2 DVD yapıp part part yazdıracaksın mecbur :wink:

Düzeltme: Yanlışıkla klasörün içine filan atmayasın partları. Sağ tuş > Yenile filan yap bakalım :)
şuan baktım elımdekı dvd kapasıtesı 4.7 gb yazıyor.benım ıso 4 gb .20 mb de crack falan.heralde sığar,yalnız bişey sorcam benım elımde 8 gb flash bellek var.ama özellıklerıne bakıyorum 7,45 yazıyor.nıye ozaman buna 8 gb dıyorlar. sakın bu dvde flash bellek gıbı olmasın.d
dosyaları buldum

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Üretici firmalar 1 GB = 1000 MB olarak hesaplıyorlar. Normalde ise 1 GB = 1024 MB' dir. Yani sende GB başına 24 MB yi çalıyorlar :) Windows ise senin belleği okurken bunu göze aldığından eksik çıkıyor.

Ben böyle biliyorum. Yanlışım varsa affola...

Reaksiyon puanı
68
bence uğraşmaya değmez. Oyunları sağlayacağın dvdleri aldığın paranın üstüne biraz daha kat al bi' hdd tamamdır.

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Yanlız sonra oyunları bölerek yazdığın dvd'lerden biri okuma hatası verirse diğer dvd'ler de boşa gider bunu da gözardı etme bence =)
ee napcaz pekı??bozulan çızılen dvdelerı kurtarma programı duymuştum.onla halledılmez mı?
en ıyısı ben ısoyu yazmaktansa partları teker teker yazayım.çünkü ıso nun yanına crack dosyasını eklenmıyor

bence uğraşmaya değmez. Oyunları sağlayacağın dvdleri aldığın paranın üstüne biraz daha kat al bi' hdd tamamdır.
bende hdd almayı düşünuyorum ama 200 tl den aşağa bulamadım.elımde 20-25 tane dvd var.bıtınce heralde alırım bı tane

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ee napcaz pekı??bozulan çızılen dvdelerı kurtarma programı duymuştum.onla halledılmez mı?
en ıyısı ben ısoyu yazmaktansa partları teker teker yazayım.çünkü ıso nun yanına crack dosyasını eklenmıyor

bende hdd almayı düşünuyorum ama 200 tl den aşağa bulamadım.elımde 20-25 tane dvd var.bıtınce heralde alırım bı tane

Arkadaş doğru demiş bence de uğraşmaya deymez üstelik yazdığın oyunları zamanı gelip yeniden oynamak istediğinde, böldüğün dvdleri tek tek takıp çıkarıp, birleştirip, oyunu kurmaya bile üşeneceksin muhtemelen.. Benzer şeyleri yaşadım ben de, o yüzden en iyisi harici hdd :)