Oyunlarda Yük Altında Anakart ve İşlemci bölgesinden cızırtı geliyor!

Cool AKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayar Donanımları:
Anakart:Msı B450M a-pro max
İşlemci:Ryzen5 2600x
GPU:Msı Gtx 1660s Gaming X
Kasa:Sharkon TG5
SSD:Kingston 480gb
HDD:Samsung 160 gb (ses hdd gelmiyor)
RAM:Kingston HyperX Fury 8gb 3200mhz
PSU:Gametech GTP-700 700w

Bilgisayarda CS:GO oynarken bilgisayarımdan ses geldiğini fark ettim bu ses CS:GO yu açınca başlıyor oyuna girmeye başladığımda dahada şiddetleniyor oyun açıkken alt f4 attığımda kesiliyor boştaykende ses gelmiyor ama oyunlarda geliyor. Bu tür işlerin uzmanı değilim ama sesin nerden geldiğini kendimce tespit ettim ses işlemci ve anakart bölgesinden geliyor bunun sebebini bana biri açıklayabilirse çok sevinirim çözümü varsa lütfen yardım etsin buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. Kısacası yük altında işlemci bölgesinden cızırtı geliyor.

Cool AKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Pardon kusura bakmayın :(

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,410
V-sync aç oyun ayarlarından. Fps tavan yaptığından ekran kartı bobinleri cızırtı yapıyor.

Cool AKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
V-sync aç oyun ayarlarından. Fps tavan yaptığından ekran kartı bobinleri cızırtı yapıyor.
Teşekkürler en kısa zamanda dener cevap yazarım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama ses ekran kartından gelmiyor işlemci bölgesinden geliyor

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,410
Deneyince yazarsın artık. Anakarttan mümkün değil öyle sesin gelmesi.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Bu cızırtı sorunu genelde Coil Whine olur. Hangi parçada olursa olsun zararı olmaz.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Her bilgisayarda olur mu yoksa benimki şans eseri mi ?
Vallahi günümüzde artık parçaların hiçbirine eski özen gösterilmiyor. Son 4-5 yılda 3 tane ekran kartım oldu, hepsinde de var Coil Whine. Şans işi olmaktan çıktı artık milleti alıştırdılar.

Cool AKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Vallahi günümüzde artık parçaların hiçbirine eski özen gösterilmiyor. Son 4-5 yılda 3 tane ekran kartım oldu, hepsinde de var Coil Whine. Şans işi olmaktan çıktı artık milleti alıştırdılar.
Bu konuda haklisin :) ben çok şanslı olduğum için anakartta coil whine var

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Psu da olan coil whine sesini işlemciden mi duyuyoruz reis :/ ekran kartında olmadığına eminim
Vallahi ne anakart ne de işlemci öyle ses yapmaz. Hatta PSU markan GameTech imiş şimdi fark ettim. Dengesiz güç üretiyorsa o da parçalarda cızırtıya sebebiyet verebilir.

Cool AKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Vallahi ne anakart ne de işlemci öyle ses yapmaz. Hatta PSU markan GameTech imiş şimdi fark ettim. Dengesiz güç üretiyorsa o da parçalarda cızırtıya sebebiyet verebilir.
Bak işte bu konuda haklı olabilirsin pc yi toplarken Psu nun önemini bilmiyorum f/p ürünu diye aldim ama pişman oldum reis neyse o klavyeye yazan ellerine sağlık iyi günler.

NOT: Recep Baltaş abi bana bi psu verir misin abi :(

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Bak işte bu konuda haklı olabilirsin pc yi toplarken Psu nun önemini bilmiyorum f/p ürünu diye aldim ama pişman oldum reis neyse o klavyeye yazan ellerine sağlık iyi günler.

NOT: Recep Baltaş abi bana bi psu verir misin abi :(
Burası Technopat değil ve eğer ekran kartında Cool Whine varsa çoğu zaman fan sesi zaten onu bastırır.