Oyunlarda da Ramazan Bayramı Var!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Bilgisayar oyunlarında da artık Ramazan ayının bereketi var. Maksadı savaşmak ve köy yakmak olan oyunlar, Ramazan bayramı nedeniyle barış ilan ediyorlar.

Günlük hayatın bir parçası haline gelen bilgisayar oyunları, kullanıcılarını daha da etkilemek ve kendine bağlamak için gerçek hayattan etkilenmeye devam ediyor.

Türkiye'nin en çok oynanan tarayıcı bazlı oyunlardan biri olan Travian, aldığı bir karar ile Ramazan Bayramı'nda sanal da olsa kimsenin köyü yanmasın, askerleri ölmesin diyerek barış ilan etti.

habercans1253396245.jpg

Örnek bir savaş raporu.

Askerlerini saldırı amaçlı diğer köylere gönderen kullanıcılar da bu sürprizle karşılaştılar. Saldırı raporları yerine bayram ziyareti yaptığını belirten mesajlarla karşılaştılar.

:: Oyunların sonu nereye varacak?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
bırak abi ya ne ramazan bereketi.

bu zamana kadar hiç saldırı gelmemişti. gün itibari ile yarın ve bayramın sonuna kadar sürecek 19 tane saldırı geliyor.

adszao.png

Şu bayramı bi atlatsak rahatlayacaz valla...

edit:bu sadece köyün birine gelen

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu tarz oyunları oynamayı da seyretmeyi de sevmiyorum..

Bana çok saçma geliyor..Yapım bu:D

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
okulda bir öğretmen arkadaş var iki yıldır oynuyo. nerede bir pc görse başına koşup oynamaya başlıyor. ne anlıyosun bundan diyorum? sorma diyor bundan aldığım zevki anlatamam. sahi ne anlıyor bunu oynayanlar merak ediyorum!

actofgod

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet browser bazlı tüm türk server oyunlarında bayram tatil ilan edildi kimse birbirine saldıramıyor (:

osuruKokusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
okulda bir öğretmen arkadaş var iki yıldır oynuyo. nerede bir pc görse başına koşup oynamaya başlıyor. ne anlıyosun bundan diyorum? sorma diyor bundan aldığım zevki anlatamam. sahi ne anlıyor bunu oynayanlar merak ediyorum!

anlatılmaz yaşanır...

travianı ben de oynamıştım... çok eğlenceli bir oyun.. uykusuz gecelerin sebebi :D

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10

büyük, küçük, öğrneci, öğrtemen hiç farketmez ben bu oyunların uyuşturucudan farkının olmadığını savunuyorum bu düşüncemde çok ciddiyim oyuna insan kapıldımı tüm sosyal yaşamı biter. Siz siz olun sakın bu tür oyunlara bulaşmayın :ohmy::blink:

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Troy da Traviancı çıktı iyi vallaha. :D Ben bıraktım, oynamıyorum.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
troyun içi kötü hemen saldırmaya gitmiş :D

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ramazan Ayı, Huzur,Barış,Hoşgörü iklimidir.
Bu oyunların Ramazan Ayı ile ne ilgisi var, yakıştıramadım doğrusu.

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ramazan Ayı, Huzur,Barış,Hoşgörü iklimidir.
Bu oyunların Ramazan Ayı ile ne ilgisi var, yakıştıramadım doğrusu.

böyle oyunlara günde 6 - 7 saat zaman ayırmak gerekir bayram dolayısıyla kimse bu kadar zamaan ayıramacağı için sebep olabilir

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bende tetris oynuyorum bayram nedeniyle hep düz çubuk geliyor

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Travian güzeldir Bayramlarda ve yılbaşında koruma süreci başlar , Bir bayram koruma yoktu bütün bayram oyun başındaydık:D

Operasyon yapıp köy reislemek, merkez sıfırlamak gibisi yoktur ama ,:thumbup1:

Emeğine değmiyor,

Bütün serverlarda MultiHunterlardan yana şikayet vardır,
Adil değil taraflı olduklarından dolayı

1 yıl sonra server resetlenir:D

Sonuç-> Kocaman bir :D0 :thumbdown:

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saldırı yapıp ganimet toplayamıyorlarsa tek tek bütün köyleri gezip haçlık toplama gibi bir durum olsun bari :D
TRAVİAN duy bunları duyy :D

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu Tür Oyun Diyosanız OGAME Den Başkası Yalan

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bu travian işinde troy un sonunu iyi görmüyorum..:D
Bizim serverda wow yapımı basladıgı icin barıs süreci yok ::thumbdown:

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
ogame den gerisi yalan bayram da filo kitlemesi daha da güzel oluyor :D

tolgacakiroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bırak abi ya ne ramazan bereketi.

bu zamana kadar hiç saldırı gelmemişti. gün itibari ile yarın ve bayramın sonuna kadar sürecek 19 tane saldırı geliyor.

adszao.png

Şu bayramı bi atlatsak rahatlayacaz valla...

edit:bu sadece köyün birine gelen

Tamam o saldırılar geliyor da sen daha önce bayramda oynamadın sanırım. Askerler gelince "... senin bayramını kutluyor" gibi bir mesaj çıkıyor. Köyünde savaş olmuyor yani.

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Tamam o saldırılar geliyor da sen daha önce bayramda oynamadın sanırım. Askerler gelince "... senin bayramını kutluyor" gibi bir mesaj çıkıyor. Köyünde savaş olmuyor yani.

oyun kingsage. Klansavaşları kapatıldıktan sonra açıldı. İlk oyunla birlikte 2005'ten beri oynuyorum. İlk defa bukadar ağır saldırı geliyor. İlk defa bir bayramda saldırı gelyor. ve hiç öyle bir mesaj gelmedi:)

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Valla bende travianı çok sevmiş ve bağımlılıkla oynamıştım. Çok zevk veriyor insana oynarken. 20 köye kadar ulaşmıştım askerlerin haddi hesabı yoktu. elalem benle başa çıkamıyordu. Ama WoW çıktı ortaya 1 2 ay onla uğraştık bir gün gireyim dedim resetlenmiş. Bütün emek gitti. Şimdi oynasamda sonuna oynamıom başlıom hemen kışlayla basıyom asker dalıom sağ sola baktım onlar bana dalmaya başladı kapa hesabı hemen :D

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Valla bizim BiteFight'te öyle durum daha vahim paso saldırıyorum ben vuruyorum onlar susuyor :D

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
eskiden ben de travian oynardım fakat bir zamandan sonra saçmalaşmaya başladı.çünkü yaklaşık 13 ay sonra oynadığım server resetlendi.her şey sıfırlandı.tekrar tekrar sıfırdan bir hesap yapmak sıkıcı.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bende oynuyordum bir ara sonra sıkıldım bıraktım ama tekrar başlıyabilirim troy abi arkadaş oluruz senin ittifak ne?

Valla grafixcer kardeş bana da swon6 da öyle oldu ilk serverde test serverinde oynadım bayağı belki 4-5 ay 15-20 bin kişiden ilk 200 lere ulaşmıştım o kadar ilerideydim premium server çıktı onda da 10 bin kişiden yine ilk 500deydim onda da premium hesap için test serveriydi otomatik kredin vardı tüm hataları düzeltip artık oyunu betadan çıkarmayı düşündü yapımcılar iki serverde kapandı haliyle bende bıraktım.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Travian'ın yapısı çok saçma ve görsellik sıfırında altında.

Sen o kadar oyna oyna, bir yılın sonunda elemanın biri server sıfırlatsın olacak iş mi!

Travian tarzı oyun arayanlar varsa İkariam'ı tavsiye ederim. www.ikariam.net

thepisode

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
itina ile oyuncu bulunur :) hangi serverda oynadığını buldum Troyun ama sölemem bende kalsın ;) geç başlamıs servera ama fena sayılmaz benim kadar iyi olmasada idare edebilir :D başarılar

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Hiç oynamadım bu tarz oyunları.:D