Oyunlar kasıyo

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan S1ZER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S1ZER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar benim mönitörde hdmı girişi yok çevirici alana kadar televizyona takayım sürücüleri falan yükleyin dedim bu arada 2. El topladım daha 2 gün oldu televizyonda lol e girdim en yüksek grafikler 4 k da 50 60 fps alaıyordu bu gün çevirici ile mönitöre taktım erkan kartı önerilen çözünürlük 1920x1080 benim mönitörde 1366x766 oluyo ilk başta lolde 66.7mhz out of range hatası aldım araştırdım mönitör eski imiş bi kaç ayarla hatayı düzeltim ama en yüksek grafikler ve düşük çozunurluk 60 fps geçemiyor 20 25 dk sonra kasmaya donma ya başladı en düşük yaptım grafikleri 15 30 fps kasıyo. Csgo desen hiç oynanmıyo
bir çozum varsa yazarsanız sevinirim
sitem bilgileri :

ASUS P5G41T-M LX DDR3
işlemci :INTEL XEON X5450 QUAD CORE İŞLEMCİ 775PIN 12M CACHE 3.0Ghz 1333FSB MODLU
Ram 4 gb 1333 mhz
Ekran kartı rx 460 oem 2gb 128 bit
GTA 5 oynatıyo heryerde ama bu oyunlarda böyle alıyo GTA 5 de ne olur bilmiyorum (BU ARADA RAM 4 ŞUAN SİPARİŞ VERDİM 2X4 8GB ALDIM ONA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPABİLİRSİNİZ)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Merhaba arkadaşlar benim mönitörde hdmı girişi yok çevirici alana kadar televizyona takayım sürücüleri falan yükleyin dedim bu arada 2. El topladım daha 2 gün oldu televizyonda lol e girdim en yüksek grafikler 4 k da 50 60 fps alaıyordu bu gün çevirici ile mönitöre taktım erkan kartı önerilen çözünürlük 1920x1080 benim mönitörde 1366x766 oluyo ilk başta lolde 66.7mhz out of range hatası aldım araştırdım mönitör eski imiş bi kaç ayarla hatayı düzeltim ama en yüksek grafikler ve düşük çozunurluk 60 fps geçemiyor 20 25 dk sonra kasmaya donma ya başladı en düşük yaptım grafikleri 15 30 fps kasıyo. Csgo desen hiç oynanmıyo
bir çozum varsa yazarsanız sevinirim
sitem bilgileri :

ASUS P5G41T-M LX DDR3
işlemci :INTEL XEON X5450 QUAD CORE İŞLEMCİ 775PIN 12M CACHE 3.0Ghz 1333FSB MODLU
Ram 4 gb 1333 mhz
Ekran kartı rx 460 oem 2gb 128 bit
GTA 5 oynatıyo heryerde ama bu oyunlarda böyle alıyo GTA 5 de ne olur bilmiyorum (BU ARADA RAM 4 ŞUAN SİPARİŞ VERDİM 2X4 8GB ALDIM ONA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPABİLİRSİNİZ)
Galiba monitöre takınca darboğaz yapıyor.

S1ZER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sanmam,X5450 RX 460 i besleyebilen bir işlemci.Cozunurluk düşük olsa da bu denli bir fos dususu pek mantıklı değil,sorun başka bir yerde bence ama nerede.
İşlemcinin ısnması etki edermi bu kadar çok program indirdim bitane de 80 dereceden düşmüyor ekran kartı falan iyi ama işlemci ve birkaç tane daha çalılan alet ısınıyo

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
İşlemcinin ısnması etki edermi bu kadar çok program indirdim bitane de 80 dereceden düşmüyor ekran kartı falan iyi ama işlemci ve birkaç tane daha çalılan alet ısınıyo
Evet etki eder.Eger işlemci çok ısınırsa GHz ini düşürür,yani gücü düşer.O zaman da ekran kartını besleyemez hale gelir ve darboğaz olusabilir.
MSI afterburner indir ve oyun içerisinde işlemcinin kaç derece olduğu ve kaç derecede çalıştığına bir bak.

S1ZER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet etki eder.Eger işlemci çok ısınırsa GHz ini düşürür,yani gücü düşer.O zaman da ekran kartını besleyemez hale gelir ve darboğaz olusabilir.
MSI afterburner indir ve oyun içerisinde işlemcinin kaç derece olduğu ve kaç derecede çalıştığına bir bak.
format atım oyun indiriyim denerim hatta iniyo oyun şuan ama ben bi program indirdin ordada fan hızı ayarlıya biliyosun 80 derece gösteriyordu ve bilgisayar 20 25 dakkadır açıktı soğtucu intelin

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
format atım oyun indiriyim denerim hatta iniyo oyun şuan ama ben bi program indirdin ordada fan hızı ayarlıya biliyosun 80 derece gösteriyordu ve bilgisayar 20 25 dakkadır açıktı soğtucu intelin
Sen biosu modladin mi ?Xeon işlemciyi o anakarta takmak için biosu modlaman gerekir,aksi takdirde ya işlemci çok ısınır ya da bilgisayar acilmaz.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Sen biosu modladin mi ?Xeon işlemciyi o anakarta takmak için biosu modlaman gerekir,aksi takdirde ya işlemci çok ısınır ya da bilgisayar acilmaz.
Anakartı kesmiş olmalı. BIOS una mikrokodları ekleyip modlamış galiba.

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Anakartı kesmiş olmalı. BIOS una mikrokodları ekleyip modlamış galiba.
Kesmeye gerek duyulmaz genelde çünkü işlemci zaten fiziksel olarak lga 775 anakarta takılmaya hazırlanmış durumda oluyor.Geriye kalan yazilimsal olarak lga 775 anakarta hazirlamak.Bu da microcode bios guncellemesiyle oluyor.

S1ZER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Biosu ilk önce kendi sitesinden son sürümü atım sonra gene açılma yerinde CPU hatasını alıyodum sonra araştırdım bi siteden modlanmış özel buldum ayrı oluyomuş bilmiyodum onuda günceledim hatta vermiyo artık ama eğer sen bi lik, verirsen reis ordan indirim tekrar güncelleyim

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Biosu ilk önce kendi sitesinden son sürümü atım sonra gene açılma yerinde CPU hatasını alıyodum sonra araştırdım bi siteden modlanmış özel buldum ayrı oluyomuş bilmiyodum onuda günceledim hatta vermiyo artık ama eğer sen bi lik, verirsen reis ordan indirim tekrar güncelleyim
Siz şu anda korsan BIOS kullanıyorsunuz. Özel felan diye bir şey yok. Soketi farklı işlemci takıp kullanmaya çalışıyorsunuz ondan hata alıyorsunuz. Ayrıca güncelleme felan çıkmayacak. En son garanti 10 yıl önce çıkmıştır. EEPROM unuzun içinde OEM inizin kendi BIOS u yok yani. (Biraz sert oldum kusura bakmayın.)

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Modlama sonrası da sıcaklığın bu derecelerde olması normal çünkü bu işlemciler sunucu işlemcisi olduğu lcln fazla ısınır.Ekstra güçlü bir soğutucu gerekebilir yani.

S1ZER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Modlama sonrası da sıcaklığın bu derecelerde olması normal çünkü bu işlemciler sunucu işlemcisi olduğu lcln fazla ısınır.Ekstra güçlü bir soğutucu gerekebilir yani.
Şu tür soğutma almayı düşünüyorum daha iyi olurmu

Şuan bendeki intel olan

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Şu tür soğutma almayı düşünüyorum daha iyi olurmu

Şuan bendeki intel olan
Soğutucular hakkında kesin bilgilere sahip değilim.
Overclockun ve soğutma in duayeni olan @met 35 soğutma konusunda daha iyi yardımcı olacaktır.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Sendeki İntelin ,neredeyse bi parmak kalınlığındaki alüminyum bloğa sahip,çelimsiz bi soğutucu. Onunla ,pek,olmaz zaten. xeon işlemci.

O yazdığın ise,92 mm fanlı bi soğutucu ses yapar ve soğutma bloğu da biraz hacimsiz. Bir de soket 775 İLE uyumlumu belli değil.Biraz daha ekliyebilirsen ,bunu al.
Akasa Nero 3 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

,

S1ZER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sendeki İntelin ,neredeyse bi parmak kalınlığındaki alüminyum bloğa sahip,çelimsiz bi soğutucu. Onunla ,pek,olmaz zaten. xeon işlemci.

O yazdığın ise,92 mm fanlı bi soğutucu ses yapar ve soğutma bloğu da biraz hacimsiz. Bir de soket 775 İLE uyumlumu belli değil.Biraz daha ekliyebilirsen ,bunu al.
Akasa Nero 3 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

,
Tm dır peki bu olurmu fiyat açısından baya uygun 775 de uyumlu

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
2 ısı borulu bi soğutucu. Şimdikinden daha iyi ama ,pek fazla bi performans beklme. Değmez aldığına yani. Isı borusu dediğim, şu tepeden görünen bakır borular,yani.En az 3 ısı borusu olsun.

S1ZER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2 ısı borulu bi soğutucu. Şimdikinden daha iyi ama ,pek fazla bi performans beklme. Değmez aldığına yani. Isı borusu dediğim, şu tepeden görünen bakır borular,yani.En az 3 ısı borusu olsun.
Senin dediğini alıyorum ozaman abi o site sağlam mı ordan alayım

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Macunu değiştirdin mi hiç?