Oyunlar harici ekran kartını görmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan VodSarı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VodSarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar merhaba,

Nvidia geforce 635m ekran kartım var. Son güncellemesini de yaptım. Sorun ise ; Witcher 2 ya da Subsistence açıp oynayamıyorum. Witcher 2 için önerilen sistem gereksinimlerinin bile üzerindeyken, driver booster ile tüm driverlarım da güncelken, oyun başlar başlamaz bir lag, bir kasma ki önümü zor görüyorum. Bana öyle geliyor ki oyun dahili ekran kartını baz alıyor.

Nvidia denetim merkezinden 3D ayarlarını yaptım, sürücüyü manuel güncelledim, oyunu açarken yüksek performanslı işlemciyle aç diyorum lakin halen aynı. Ayrıca aygıt yöneticisinde görünse de Dxdiagda nvidia görünmüyor ama forumda bunun normal olduğunu söylemişler.

Ek olarak, nvidia geforce experience arayüzünde yukarıda bahsettiğim oyunları görmüyor tarama kısmı. Harici ekran kartını devre dışı bırakıp oyuna girdim, anladım ki dahili ekran kartını kullanıyor oyun çünkü hiçbir şey değişmedi. Ne yaptıysam oyun bir türlü harici kartı kullanmıyor. Yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalıcam.

Lenovo Z580/ Win 8.1 - 64 bit / Nvidia Geforce 635M / Intel i5

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Oyun açıkken Görev yöneticisine bakarsan öbür ekran kartındanda destek alıyor. Kasma oluyorsa oyun ayarlarını 1 tık daha yükseltmeyi dene. Olmazsa Denetim masasından hangi Ekran Kartıyla çalışacağını seç.

VodSarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Nvidia denetim masasında gpu kullanımı göstergesini açıp oyuna girdim, oyun harici ekran kartını kullanıyor gözüküyor. Oyun içinde grafik ayarlarıyla oynadım hiçbir şekilde değişim yok. Anlam veremediğim, önerilen olarak Nvidia geforce gt 460 isteyen bir oyun nasıl oluyor da 635m'de oynanmayacak kadar kasabiliyor?

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
GTX 460 Olmasın o?
1583770263988.png

VodSarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Evet oymuş, sistem gereksinimleri kısmında gt 460 yazıyordu direkt öyle geçirmiştim, benim hatam. Lakin arada böyle bir fark varsa bile, en düşük ayarlarda rahat oynayabilmem gerekmez mi? Ki aynı zamanda Witcher 2 sistem gereksinimlerinde Geforce 8800 istiyor, arada uçurum yok sonuç olarak ve ben oyunda ekranı sağa 2 saniyede falan çevirebiliyorum tüm grafikler en düşükteyken.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Sistem kaç yıllık veya kaç yıldır bakım yapmyıorsun veya yaptırmıyorsun? Oyun içinde sicaklıklar kaç Derece?

İşlemcin nedir?

VodSarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sistem kaç yıllık veya kaç yıldır bakım yapmyıorsun veya yaptırmıyorsun? Oyun içinde sicaklıklar kaç Derece?

İşlemcin nedir?
6-7 yıllık bilgisayar. Bakımdan kastınız donanım temizliği ve termal macunsa daha 4 ay falan olmuştur yapalı, son 3 yıl içinde de en az 3 kez yapılmıştır. Derece ölçmedim bilmiyorum. İşlemcim de Intel i5 3210M. Zaten daha çok eski tarihli oyunları tercih etmemin sebebi sistemimin de eski olması. Yani bu oyunlar, bu bilgisayarla oynayabilirim diye yöneldiğim oyunlar. Full performans, full grafik bekleyemem elbette ama bu oyunları en düşük ayarda bile oynayamıyorsam bilemedim. Win 8.1 kullanıyorum, belki onun bir etkisi belki de dediğiniz üzere donanımsal sorun oluştu, yazılımsal denemediğim çok az şey kalmıştır çünkü.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Driverlar güncelmi?

MSI Afetrburner kurup sicaklık değerlerini çekermisin.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,260
6-7 yıllık bilgisayar. Bakımdan kastınız donanım temizliği ve termal macunsa daha 4 ay falan olmuştur yapalı, son 3 yıl içinde de en az 3 kez yapılmıştır. Derece ölçmedim bilmiyorum. İşlemcim de Intel i5 3210M. Zaten daha çok eski tarihli oyunları tercih etmemin sebebi sistemimin de eski olması. Yani bu oyunlar, bu bilgisayarla oynayabilirim diye yöneldiğim oyunlar. Full performans, full grafik bekleyemem elbette ama bu oyunları en düşük ayarda bile oynayamıyorsam bilemedim. Win 8.1 kullanıyorum, belki onun bir etkisi belki de dediğiniz üzere donanımsal sorun oluştu, yazılımsal denemediğim çok az şey kalmıştır çünkü.
Buna siz QM işlemci alın bence.

VodSarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Driverlar güncelmi?

MSI Afetrburner kurup sicaklık değerlerini çekermisin.
Driverların hepsi güncel. Bazılarını manuel bazılarını Driver Booster ile tamamladım.
Bugün yetiştiremeyeceğim sanırım da yarın öğlene doğru atabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buna siz QM işlemci alın bence.
Yakın zamanda yeni bi makina alıcam o yüzden bu daha çok oyuncak gibi elimde ama haklısınız.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Driver booster gibi programlar asla kullanma.

VodSarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Neden, zararı nedir? Her bir güncellemeyi manuel yapmak meşakkat geliyor bazen o yüzden kullanıyorum.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Çoğunlukla yanlış, gereksiz, eski driverlerı kuruyor öyle programlar.