alperen4541
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar.ASUS X550VX-DM248TC Model Intel Core i7 6700 HQ , 1T hdd , 16GB RAM, nVidia GTX 950m, WIN10 işletim sistemi olan cihazım var. Cihazı aldığım günden bu güne oyunlara girdikten sonra oyundan atıyor ve nvidia ekran kartının bağlantısı kesiliyor ve fanlar turbo moda alınıyor. Yüksek grafik isteyen oyunlarda yüksek ayarlarda oynadığımda 15-20 dk içerisinde gerçekleşiyor bu durum ayarlardan özellikleri kıstığımda ise 1-2 veya 3 saat sonunda aynı şey oluyor.Bir süre bekledikten sonra yeniden başlatıyorum ve ekran kartı tekrar bağlanmış oluyor ama hep aynı sorun var. Defalarca driver update yaptım defalarca DDU kullanarak nvidia driverı silip kurdum fakat sorun değişmedi.Onboard işlemciyi kullanıyor geçiş yapamıyor diye düşünmüştüm ama onunla alakası da yok nvidia kullanıyor oyun esnasında.Servise yolladım fakat sağolsunlar hiçbir şey yapmamışlar özellikle sorunu belirttiğim halde. Isınıp kendini devreden çıkarttığı için bunlar oluyor diye düşünüyorum.GPU-Z indirip nVidia gpu sıcaklığına baktım 90C de bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse çoooook büyük bir hayır duası alır
şimdiden teşekkürler, iyi forumlar..