Oyundayken Ekran Kartımın bağlantısı kopuyor lütfen yardım

alperen4541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.ASUS X550VX-DM248TC Model Intel Core i7 6700 HQ , 1T hdd , 16GB RAM, nVidia GTX 950m, WIN10 işletim sistemi olan cihazım var. Cihazı aldığım günden bu güne oyunlara girdikten sonra oyundan atıyor ve nvidia ekran kartının bağlantısı kesiliyor ve fanlar turbo moda alınıyor. Yüksek grafik isteyen oyunlarda yüksek ayarlarda oynadığımda 15-20 dk içerisinde gerçekleşiyor bu durum ayarlardan özellikleri kıstığımda ise 1-2 veya 3 saat sonunda aynı şey oluyor.Bir süre bekledikten sonra yeniden başlatıyorum ve ekran kartı tekrar bağlanmış oluyor ama hep aynı sorun var. Defalarca driver update yaptım defalarca DDU kullanarak nvidia driverı silip kurdum fakat sorun değişmedi.Onboard işlemciyi kullanıyor geçiş yapamıyor diye düşünmüştüm ama onunla alakası da yok nvidia kullanıyor oyun esnasında.Servise yolladım fakat sağolsunlar hiçbir şey yapmamışlar özellikle sorunu belirttiğim halde. Isınıp kendini devreden çıkarttığı için bunlar oluyor diye düşünüyorum.GPU-Z indirip nVidia gpu sıcaklığına baktım 90C de bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse çoooook büyük bir hayır duası alır :D şimdiden teşekkürler, iyi forumlar..

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
90 derece oyunda normal bir değer. Boşta değerler nasıl?

alperen4541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boşta 40 derece civarı duruyor.Isınmayla da alakalı değilse bunun çözümü nedir kafayı yemek üzereyim artık

---- Mesajlar birleştirildi ----

90 derece oyunda normal bir değer. Boşta değerler nasıl?
Boşta 40 derece civarı oluyor.Isınma da değilse problem nedir ya da çözümü nedir gerçekten kafayı yemek üzereyim..

Son düzenleme:

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Bence 90 derece çok yüksek bir sıcaklık. Satıcı firmalar evet bu kadara kadar sorun olmaz diyor ama ürünün ömründen yediğini düşünüyorum. Çünkü her ne olursa olsun 90 derece herhangi bir donanım için çok yüksek bir değer.

alperen4541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence 90 derece çok yüksek bir sıcaklık. Satıcı firmalar evet bu kadara kadar sorun olmaz diyor ama ürünün ömründen yediğini düşünüyorum. Çünkü her ne olursa olsun 90 derece herhangi bir donanım için çok yüksek bir değer.
Ben cihazı aldığım günden beri sorun devam ediyor başlarda oyun oynamaya zamanım olmadığı için üzerinde durmadım sorunun. Sorun gerçekten sıcaklık yüzünden olabilir mi ???

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Evet, mümkün. Laptop altı fan kullanıyor musunuz?

alperen4541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet, mümkün. Laptop altı fan kullanıyor musunuz?
Bu sorunu çözer umuduyla kullanmıştım ama nafile.. Cihaz kasasının fanı sorunlu diye düşündüm ama zaten bilidiğim kadarıyla 1 tane fan var ve çalışmama ya da tam randımanlı çalışmama diye bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü fan sesi oldukça duyuluyor.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Bu sorunu çözer umuduyla kullanmıştım ama nafile.. Cihaz kasasının fanı sorunlu diye düşündüm ama zaten bilidiğim kadarıyla 1 tane fan var ve çalışmama ya da tam randımanlı çalışmama diye bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü fan sesi oldukça duyuluyor.
Anladım. Altlık kullanmaya başladığınızda herhangi bir iyileştirme olduğunu hissettiniz mi az da olsa?

alperen4541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım. Altlık kullanmaya başladığınızda herhangi bir iyileştirme olduğunu hissettiniz mi az da olsa?
Altlık kullandığımda herhangi bir fark göremedim fakat şu var bu hatayı aldıktan sonra fan turbo moduna geçiyor ve orda kalıyor bilgisayarı yeniden başlattığımda kapanmadığı için turbo modu devam ediyor.Turbo modundayken oyunda grafik ayarlarını düşük duruma aldığımda 3-4 saat boyunca bir sıkıntı olmuyor ama dediğim gibi 950m ekran kartının şuanki piyasadaki her oyunu değil ama çoğu online oyunu yüksek ayarlarda rahatlıkla oynatması lazım.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
O halde ısınma sorun yaratıyor olabilir. Teknik destek alın isterseniz.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Düşük ayarlarda oynayarak kartı yormamayı denediniz mi peki?

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Yetkili bayiye götürüp bir baktırın telefondan destek işinizi çözemiyorsa. Ya da ürünün serviste incelenmesini talep edin.