Soru Oyun Yüklerken Kendi Kendine Yüklenen DirectX Hakkında Bir Soru

ali11223344

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben Call of Duty 2 yükledim. Onu yüklerken yan uygulama olarak da DirectX yüklendi. Sanırım bu DLL dosyaları falan. Sorum şu: Ben Call of Duty 2'yi sildim. Peki yüklediğim o DLL dosyaları işlevsiz hale mi geldi? Yoksa farklı bir uygulama için vs. çalışabilir mi? Yani hala çalışıyor mudur arka planda? Yoksa çalışmıyor mudur onu soruyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DirectX kendisi yüklenmedi. Onu da ben yükledim. Aynı dosyanın içindeydi.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
COD 2'nin çalıştırılması için yüklediğiniz DirectX uzantıları sisteminize entegre edilmiş. Silinmediği takdirde sistemde var olacak. COD 2 haricinde bir oyunu farz edelim, DirectX'in o sürümüyle uyumlu ise ek bir yüklemeye gerek kalmadan yine çalışacak.

ali11223344

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
COD 2'nin çalıştırılması için yüklediğiniz DirectX uzantıları sisteminize entegre edilmiş. Silinmediği takdirde sistemde var olacak. COD 2 haricinde bir oyunu farz edelim, DirectX'in o sürümüyle uyumlu ise ek bir yüklemeye gerek kalmadan yine çalışacak.
Verdiğin cevap için çok teşekkürler. Peki nasıl sileceğimi biliyor musun? Komple DirectX'i silmek istemiyorum. Sadece COD 2 için yüklediğim dosyaları silmek istiyorum. Bunun bir yolu var mı?

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Verdiğin cevap için çok teşekkürler. Peki nasıl sileceğimi biliyor musun? Komple DirectX'i silmek istemiyorum. Sadece COD 2 için yüklediğim dosyaları silmek istiyorum. Bunun bir yolu var mı?
COD 2 için gereken DirectX versiyonu 9 imiş. O halde oyunun setup işlemlerini halledip kurduğumuzda bunun Denetim Masasında yer alması gerekir, program ekle kaldırda olmalı oradan silebilirsiniz.

ali11223344

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
COD 2 için gereken DirectX versiyonu 9 imiş. O halde oyunun setup işlemlerini halledip kurduğumuzda bunun Denetim Masasında yer alması gerekir, program ekle kaldırda olmalı oradan silebilirsiniz.
Maalesef orada bulunmuyor. Ona bende baktım. Başka bir yolu var mı?

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Regedit ve System32'den birtakım dosyalar silinerek bazı yöntemler önerilmiş ama, sistemin direkt ana dosyalarına etki ettiği için revize işlemleri sorun yaratabilir bilinçli ya da bilinçsiz. Açıkçası DirectX dosyalarını manuel olarak kaldırdığımı hiç hatırlamıyorum. Sadece makineyi sıfırladıysam zaten her şey eski haline dönmüştür. Bir sorun yaratmaz DirectX dosyaları, sistemde yerde kaplamaz kalabilir yani.

ali11223344

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anladım teşekkürler. Son bir soru sormak istiyorum. Peki bu COD 2 için yüklediğim dll dosyaları şuan hali hazırda güncel oyunlarda, programlarda vs. çalışıyor mudur? Yoksa yalnızca ben COD 2 gibi eski oyunları, programları yüklediğim zaman mı çalışır? Yani şuan ben güncel bir oyunu açarken veya normal pc işleri yaparken falan bunlar devreye girer mi?

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
COD 2 gibi aynı DirectX dosyalarına sahip oyunları yüklemeye ve açmaya çalıştığında aktive olurlar. Sizin güncel kullanımınızda bu dosyaların yeri yok.