- Reaksiyon puanı
- 34

Galiba hayatımda ilk kez bir oyunun aleyhinde yazı yazacağım.
Benim için her şey 2 gün önce steam indirimlerinde olan Hammerpoint Interactive firmasının geliştirdiği, The War Z oyununu satın almamla başladı. Steam sayfasında dolu dolu gözüken ve adamlar yapmışlar usta dedirten özellikler vardı. Ancak indirip oyuna girdiğimde, neredeyse yazılan hiç bir şeyin oyuna eklenmediğini gördüm.(Oyun veta aşamasında) Onu da geçtim neredeyse herkeste hile vardı. Oyunda defalarca peşimde ki onlarca zombiyi bırakıp beni vuran oyuncularda da gına gelmişti. Ha birde oyunda ki marketplace tam bir rezalet. Neredeyse para ile aldığımız oyunu oynamak için marketplace zorunlu gibi olmuş. Ayrıca en bencil olay ise, nerede işe yarayan şeyler var onlar sadece gerçek para ile alınabiliyor.

Durum böyle olunca Valve araya girerek, isteyen herkesin oyunlarını geri alacaklarını ve ücretlerinin iade edileceğini duyurdu. Yani Hammerpoint Interactive'in sahtekarlığının cezasını Valve ödeyecek.Şuan The War Z steam üzerinden satışı durduruldu. Bunun üzerine oyunu alan binlerce kişi, steam destek departmanını ücret iade talebi konulu mesaj bombardımanına tuttu.
Ayrıca The War Z faciası bunlarla sınırlı değil. Oyunda kullanılan bazı zombilerin The Walking Dead filminden alıntı olduğu ve Hammerpoint Interactive firmasının telif haklarıyla alakalı sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. The War Z belkide ölü doğan bebek misali başlamadan bitecek. Ücretini ger almak isteyenler olursa, https://support.steampowered.com üzerinden steam destek sistemine üye olmaları gerekmektedir.
:: Sizce The War Z paçayı kurtarabilecek mi ?
Haber: ozkanbey