Oyun pcsi alıcam

seyit19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi tane oyun pc si alıcam tavsiyelerinizi bekliyorum
fiyatı 1000-1700 monitorsuz

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci - 425 TL
MSI Z68MA-G43 (G3) Intel Z68(B3) Soket 1155 DDR3 2133MHz(O.C.)DVI&HDMI Anakart - 208 TL
GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram - 106 TL
SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk - 203 TL
SAPPHIRE HD6950 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı - 539 TL
COOLER MASTER RC 690 II 80PLUS GX 650W MidT ATX SİYAH KASA - 282 TL

Toplam: 1763 TL

elinde çalışan sata hdd varsa şimdilik hdd almanı önermem. uzakdoğudaki sel felaketinde hdd fabrikalarının hasar görmesinden dolayı hdd fiyatları çok yükseldi. yaz aylarında normale dönmesi bekleniyor. hdd den arttırdığın parayı ekran kartına ekleyip GTX 570 alabilirsin.

ASUS GTX570 DirectCU II GDDR5 1280MB 320Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - 756 TL

vatanda bu haftasonu güzel indirim var. :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Bilgi almak amacıyla soruyorum, bildiğim kadarıyla 1333MHz CL7 ramler 1600MHz CL9 ramlerden daha iyi performans veriyor... Bu durum fiyatlara da yansımakta, hatam varsa düzeltin lütfen... Bu bağlamda şu ürüne yönelmek daha mantıklı olmaz mı ?

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V Dual Kit Ram - 115 TL

EDIT: ve O.C. yapılmadığı takdirde ramlerin standart olarak 1333MHz de çalıştıklarını da hesaba katarsak bu durumu nasıl değerlendirmek gerekir... Yoksa Turbo Boost teknolojili i serisi Intel işlemciler Turbo moda geçtiklerinde ram MHz değerlerinin artması durumu mu söz konusu oluyor ? Aydınlatırsanız sevinirim, selametle...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İyide abi şöle bir inceledim ana kartlar ekrankartları süper ramler dahil uyum süper ama neden i5 işlemci tercih ettiniz bence böle bir kasaya i7 yakışır.bazı malzemelerden kısabilirsiniz ve i7 alabilirsiniz ben onu tavsiye ederim i3 ve i5 takılmayın bence oyun için..bunu sölüyorum burda yeni olabilirim ama 2004 ten beri deneyimim var hatta core duo 2 yada quatcore işlemciler bile i3 ve i5 ten iyi.bence.. ve kısaca california arkadaşımızın sitemi güzel yalnız işlemci i7 olmalı..

Intel Core i5 2500K 3.30 GHz 6MB 1155p 850MHz VGA 486 TL <--- bence değişmeli...
Asus P8Z68-V LX DDR3 2200MHz S+V+GL+16X 1155p 298,89 TL
Kingston HyperX 4*2 GB 1333 MHz DDR3 RAM CL7 122 TL
PowerColor HD6950 2 GB 256Bit GDDR5 16X 567 TL
WD 2 TB Cav.Green Intellipower 64MB SATA3/WD20EARX 296 TL

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Bilgi almak amacıyla soruyorum, bildiğim kadarıyla 1333MHz CL7 ramler 1600MHz CL9 ramlerden daha iyi performans veriyor... Bu durum fiyatlara da yansımakta, hatam varsa düzeltin lütfen... Bu bağlamda şu ürüne yönelmek daha mantıklı olmaz mı ?

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V Dual Kit Ram - 115 TL

EDIT: ve O.C. yapılmadığı takdirde ramlerin standart olarak 1333MHz de çalıştıklarını da hesaba katarsak bu durumu nasıl değerlendirmek gerekir... Yoksa Turbo Boost teknolojili i serisi Intel işlemciler Turbo moda geçtiklerinde ram MHz değerlerinin artması durumu mu söz konusu oluyor ? Aydınlatırsanız sevinirim, selametle...
bu sitede ramlerin CL ve mhz değerlerinin oyunlarda performans farkı incelenmiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_57597570/tm.htm

ne CL değeri ne de mhz değeri oyunlarda gözle görülecek bir performans farkı yaratmıyor. ramler, en son kafa yormamız gereken parçalar. boşuna yüksek mhzli, düşük cl değerli ramlere para dökmenin anlamı yok. :)

İyide abi şöle bir inceledim ana kartlar ekrankartları süper ramler dahil uyum süper ama neden i5 işlemci tercih ettiniz bence böle bir kasaya i7 yakışır.

@djvahset oyunlarda 2500K ile 2600K arasında neredeyse hiçbir fark yok. oyun için i7 2600K almak, parayı çöpe atmak olur.

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=287

onun yerine ekran kartına yüklenmek daha mantıklı. bütçe müsaitse 7950 öneririm. :)

SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evet kardeşim haklısın pek fark yok şimdilik ilerisi için öle denemez ama aldınmı ileriye dönük almalısın..birkereliğine değil. ekran kartı demisiin bu ekran kartı nekadar ? onun yerine 1 gb 256 bit bile yeterli donanımın sağlam olsun yeter ekran katı fazla olmasına gerek yok ben 512 mb 320bit nvdia geforce ekrna kartı ile street fighter 4 crys2 nfs hotpursit yeni olanı.oynadım hatta 3 de açıktı sıkıldım kısa yola aldım diğer olmadı diğeri.. bence en önemlisi işlemci..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Evet kardeşim haklısın pek fark yok şimdilik ilerisi için öle denemez ama aldınmı ileriye dönük almalısın..birkereliğine değil. ekran kartı demisiin bu ekran kartı nekadar ? onun yerine 1 gb 256 bit bile yeterli donanımın sağlam olsun yeter ekran katı fazla olmasına gerek yok ben 512 mb 320bit nvdia geforce ekrna kartı ile street fighter 4 crys2 nfs hotpursit yeni olanı.oynadım hatta 3 de açıktı sıkıldım kısa yola aldım diğer olmadı diğeri.. bence en önemlisi işlemci..
oyun için en önemli donanım ekran kartıdır. sen o ekran kartı ile Metro 2033, Batman Arkham City oyunlarını 1920x1080 High detayda directx 11 açık olarak oynamayı dene istersen. bakalım oynayabilecek misin?

bende sapphire 6850 1 gb 256 bit ekran kartı var. bu saydığım oyunlarda dx 11 açtığım zaman kasmaya başlıyor. bazen fps değerleri oynanabilirlik sınırlarının altına düşüyor. hatta Metro 2033 dx9 modda bile yer yer kasıyor. bu durumda işlemcin isterse 2000 liralık intel i7 3960X Xtreme olsun, fark etmez.

oyun için 200-250 liralık amd ve intel işlemciler bile yeterlidir. mühim olan ekran kartı.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
(sapphire 6850 1 gb 256 bit ekran ) buna dikkat et altını çiziyorum. 256 bit olduktan sonra istediğin gb olsun unutma oyunu oynatan bit değeridir..ve ekrankartının işlemci hızıdır. ve bişey daha oyun da veya görüntüde önce sistematik olarak bütün olaylar işlemciden geçer ve işlemci gerekli yerlere dağıtır.bu istediğin kadar araştır.

peki ozaman bana bunu açıklarmısın benim evimdeki pc pentinum 4 2.80 ghz ve 1 gb ram 128 mb 32 bit ekran kartı var. ben bu pcde nfs carbon ve nfs shift rahat oynuyorum directx 9.0c ile. hatta call of duty 3 oynadım bu nasıloluyor ekran kartım güçlümü yani.ama işlemiye dikakt et..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
(sapphire 6850 1 gb 256 bit ekran ) buna dikkat et altını çiziyorum. 256 bit olduktan sonra istediğin gb olsun unutma oyunu oynatan bit değeridir..ve ekrankartının işlemci hızıdır. ve bişey daha oyun da veya görüntüde önce sistematik olarak bütün olaylar işlemciden geçer ve işlemci gerekli yerlere dağıtır.bu istediğin kadar araştır.

peki ozaman bana bunu açıklarmısın benim evimdeki pc pentinum 4 2.80 ghz ve 1 gb ram 128 mb 32 bit ekran kartı var. ben bu pcde nfs carbon ve nfs shift rahat oynuyorum directx 9.0c ile. hatta call of duty 3 oynadım bu nasıloluyor ekran kartım güçlümü yani.ama işlemiye dikakt et..
asıl araştırması gereken kişi sensin. bu yazdıklarını dh forumda yazsan bir küfür yemediğin kalır. :D donanım bilgin nickname'in ile uyumluymuş. :)

oyunlarda mühim olan gpu yani grafik işlemcidir. bit değeri değil. o zaman 5 yıl öncesinin 256 bitlik kartı ile bugünün 256 bitlik pahalı kartlarının da aynı performansı vermesi gerekirdi. maalesef yok öyle birşey.

ekran akrtının işlemcisinin performansı arttıkça aynı anda daha çok veri işeyebilir hale gelir. bu durumda daha çok veri oluna (bit) ihtiyaç duyar. olay budur.

senin saydığın oyunlar grafik olarak ağır oyunlar değil. monitörünün max çözünürlüğünü de bilmiyorum. düşük çözünürlükte oynuyorsan normaldir.

oyun bilgisayarı dediğin, o gün için en ağır grafikli oyunları bile en yüksek çözünürlük ve detayda çalıştıracak sistemdir. saydığım oyunları yani Metro 2033, Batman AC, Battlefield 3 gibi oyunları bir makinende 1920x1080 çözünürlükte oynayabiliyorsan, o sistem oyun sistemidir. bu saydığım oyunları indirip oynamayı dene, sonra konuşalım. :)

aksi durumda sadece Counter Strike oynayan biri için pentium 4 tek çekirdek işlemci ve 128 mb ekran kartlı bir sistem de "oyun canavarı" sayılabilir. :)

istersen piyasadaki en pahalı işlemciyi al. yanına iyi bir ekran kartı almazsan oyunları max çözünürlükte hakkını vererek oynayamazsın.

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11

güzel kardeşim biraz araştırmanı öneeririm
bit ve çekirdek hızı önemlidir ama
*rop
*akış işlemci
*doku ünitesi
*çekirdek ailesi (gpu mimarisi çok gelişti şu aralar)
*teknolojisi (sm5,dx11vs vs)
şu yıllardan itibaren daha çok öne çıktılar
yani kartın 384 bit, 2 gb, 900 mhz, bile olsa!!! 500 akış işlemci, 16 rop ünitesi, sm 2.0, dx 7.0 olduğunu bi düşün istersen bak bakalım kartın oyunu açacak mı :)
ama 1 gb 128 bit 1200 mhz 1600 akış işlemcili 32 rop sm 5.0 dx 11 bi kart istediğin oyunu açacaktır tabi piyasada böyle kartlar yok :D :D

--- Mesaj Güncellendi ---

asıl araştırması gereken kişi sensin. bu yazdıklarını dh forumda yazsan bir küfür yemediğin kalır. :D donanım bilgin nickname'in ile uyumluymuş. :)

oyunlarda mühim olan gpu yani grafik işlemcidir. bit değeri değil. o zaman 5 yıl öncesinin 256 bitlik kartı ile bugünün 256 bitlik pahalı kartlarının da aynı performansı vermesi gerekirdi. maalesef yok öyle birşey.

ekran akrtının işlemcisinin performansı arttıkça aynı anda daha çok veri işeyebilir hale gelir. bu durumda daha çok veri oluna (bit) ihtiyaç duyar. olay budur.

senin saydığın oyunlar grafik olarak ağır oyunlar değil. monitörünün max çözünürlüğünü de bilmiyorum. düşük çözünürlükte oynuyorsan normaldir.

oyun bilgisayarı dediğin, o gün için en ağır grafikli oyunları bile en yüksek çözünürlük ve detayda çalıştıracak sistemdir. saydığım oyunları yani Metro 2033, Batman AC, Battlefield 3 gibi oyunları bir makinende 1920x1080 çözünürlükte oynayabiliyorsan, o sistem oyun sistemidir. bu saydığım oyunları indirip oynamayı dene, sonra konuşalım. :)

aksi durumda sadece Counter Strike oynayan biri için pentium 4 tek çekirdek işlemci ve 128 mb ekran kartlı bir sistem de "oyun canavarı" sayılabilir. :)

istersen piyasadaki en pahalı işlemciyi al. yanına iyi bir ekran kartı almazsan oyunları max çözünürlükte hakkını vererek oynayamazsın.

Birşey eklemek isterim ayrıca ekran kartın güçlü olursa baktın oyunda kasıyor al max çözünürlüğe işlemcinin üzeindeki yük ekran kartına binsin artık görüntüleri işlemci değil gpu işliyor güzel arkadasşım

bora abimiz gayet güzel açıklamış :)

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5

peki ozaman bana bunu açıklarmısın benim evimdeki pc pentinum 4 2.80 ghz ve 1 gb ram 128 mb 32 bit ekran kartı var. ben bu pcde nfs carbon ve nfs shift rahat oynuyorum directx 9.0c ile. hatta c all of duty 3 oynadım bu nasıloluyor ekran kartım güçlümü yani.ama işlemiye dikakt et..

Standart mahalle bilgisayarcısından bitane daha buldum. :D 1.malesef bütün verilerin cpu dan geçtiği dönem eskiden kaldı.örneğin eskiden(10 larca yıl önce) hdd den veri okuyup yazarken cpu kullanılırdı,bu yüzden performanslar çok düşüktü.şimdi bu işlemin tamamına yakınını güney köprüsü ve hdd nin işlemcisi hallediyor.bir de pc nin çalışma prensibini yanlış biliyorsun.mesela veriler hdd den okunur.ama hdd yavaş olduğu için ram üretildi.aynı insan beyni gibi kısa ve uzun süreli hafıza ayrıldı.uygulama veriye ihtiyaç duyunca önce ram e sonra sonra hdd ye bakar.eğer cpu veriye ihtiyaç duyarsa kendi önbelleğine bakar sonra yine aynı sırayı izler.ram e veriler yüklenirken de cpu ya değil ram konrolcüsüne ihtiyaç duyar.eskiden kuzey köprüsündeydi şimdi cpu içinde,ama ayrı bir yapı olarak,yani yine cpu yu etkilemiyor.Devamını birazdan yazcam.telefonun hafızası yetmiyor.

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Standart mahalle bilgisayarcısından bitane daha buldum. :D 1.malesef bütün verilerin cpu dan geçtiği dönem eskiden kaldı.örneğin eskiden(10 larca yıl önce) hdd den veri okuyup yazarken cpu kullanılırdı,bu yüzden performanslar çok düşüktü.şimdi bu işlemin tamamına yakınını güney köprüsü ve hdd nin işlemcisi hallediyor.bir de pc nin çalışma prensibini yanlış biliyorsun.mesela veriler hdd den okunur.ama hdd yavaş olduğu için ram üretildi.aynı insan beyni gibi kısa ve uzun süreli hafıza ayrıldı.uygulama veriye ihtiyaç duyunca önce ram e sonra sonra hdd ye bakar.eğer cpu veriye ihtiyaç duyarsa kendi önbelleğine bakar sonra yine aynı sırayı izler.ram e veriler yüklenirken de cpu ya değil ram konrolcüsüne ihtiyaç duyar.eskiden kuzey köprüsündeydi şimdi cpu içinde,ama ayrı bir yapı olarak,yani yine cpu yu etkilemiyor.Devamını birazdan yazcam.telefonun hafızası yetmiyor.

telefonun hafızası demek bakın bakın adam nerelerden yetişiyor bee :)

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
2.senin dediğine bakarsak tam 5 seri önceki hd2900xt 512bit ekran kartı en yeni hd7970 384 bit ten çoook daha iyi yani.demek ki salak bilim adamları teknolojiyi geriye götürüyor :D .bit sadece gpu ile ekran kartının raminin arasındaki veriyolunu ifade eder.performansı 1. olarak gpu sonra bit sonra gb ı belirler kabaca.3.eski oyunlar cpu ağırlıklıydı.şimdiki oyunlar gpu ağırlıklı.hatta cpu ağırlıklı olan ps3te çalışan gta4 pc ye port edilince her pc de kastığı görüldü.çünkü pc de oyunlar gpu ağırlıklı,ps3 te ise ibm cell işlemcisi yüzünden cpu ağırlıklı.ama şunu unutma metro oyununu senin p4 lü sisteme en iyi ekran kartını taksan bile pc ağlaya ağlaya oynatır.Aynı şekilde i5 2500k ya x1600 ekran kartı tak yine oynayamazsın.bu özel bir kombinasyondur yani.p4 ü süper sanma,bilip bilmeden de insanları yönlendirme güzel kardeşim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
artık yazılımlarda bile gpu hızlandırma var. internet tarayıcıları, photohop gibi grafik yazılımları bile işlemcinin yanında ekran kartlarını da kullanır oldu. çünkü günümüzde ekran kartlarının işlemcilerden geri kalır yanı yok. yakın gelecekte ekran kartı kullanan yazılımların sayısı daha da artacak. dolayısıyla ekran kartlarının önemi de artacak. :)

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
2.senin dediğine bakarsak tam 5 seri önceki hd2900xt 512bit ekran kartı en yeni hd7970 384 bit ten çoook daha iyi yani.demek ki salak bilim adamları teknolojiyi geriye götürüyor :D .bit sadece gpu ile ekran kartının raminin arasındaki veriyolunu ifade eder.performansı 1. olarak gpu sonra bit sonra gb ı belirler kabaca.3.eski oyunlar cpu ağırlıklıydı.şimdiki oyunlar gpu ağırlıklı.hatta cpu ağırlıklı olan ps3te çalışan gta4 pc ye port edilince her pc de kastığı görüldü.çünkü pc de oyunlar gpu ağırlıklı,ps3 te ise ibm cell işlemcisi yüzünden cpu ağırlıklı.ama şunu unutma metro oyununu senin p4 lü sisteme en iyi ekran kartını taksan bile pc ağlaya ağlaya oynatır.Aynı şekilde i5 2500k ya x1600 ekran kartı tak yine oynayamazsın.bu özel bir kombinasyondur yani.p4 ü süper sanma,bilip bilmeden de insanları yönlendirme güzel kardeşim.

vay be hd2900xt geldi aklıma resmine bakıp bakıp uyurdum ulenn :)
o elevli kırmızısı hep aklıma gelirdi pffff efkarlandım ustaa

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
artık yazılımlarda bile gpu hızlandırma var. internet tarayıcıları, photohop gibi grafik yazılımları bile işlemcinin yanında ekran kartlarını da kullanır oldu. çünkü günümüzde ekran kartlarının işlemcilerden geri kalır yanı yok. yakın gelecekte ekran kartı kullanan yazılımların sayısı daha da artacak. dolayısıyla ekran kartlarının önemi de artacak. :)

Normalde paralel çalışmaya uygun programlar 25 kata kadar cpu dan daha hızlı olabiliyor.mesela video dönüştürme programları buna çok yatkın.ama gpu için kodlamak zor olduğu için paralı oluyor bunlar.mesela media espresso ydu diye hatırlıyordum.vakti geldi ama kişisel kullanıma pek açmadılar.çünkü daha 4 çekirdeği pek desteklemiyorlar.ama kurumsal olarak iyi gelişiyor.mesela quadro ve firepro gpu nun önemini net olarak gösteriyor.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bir cahilin karşısında kitap gibi sessiz olun dostlarım...

Demek geldi içimden ama burda amacımız bilgilerimizi paylaşmak ve yanlış bilinen doğruları düzeltmek olduğu için demiyorum. rtsbora ve zebaniselo arkadaşlarım çok detaylı ve temiz bir bilgi vermişler bu konu hakkında.Bana söylicek birşey kalmamış.İyi geceler herkese...