Oyun oynarken mavi ekran

MHonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaslar.

Oyun acarken bi 15 dakika sonra oyun once donuyor sonra mavi ekran geliyor.

bu sadece oyun oynarken oluyor.

sonra CClaner indirdim , pc guzel bi temizletim sonra doya doya oynadim oyunlari fakat 3 gun sonra yine o mavi ekranla karsilastim.

ayrica pc asiri derecede sicak oluyor. fan hizli donuyor.

Speed Fan indirdim fakat ayarlarmayi beceremedim.

Makinanin isinmasiyla bi alakasi yok sanirim , cunku oyun oynamadigimda mavi ekran gelmiyor

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Isınmadan dolayı mavi ekran olayını, kedinin kasap olmasına benzetirim. :)
Ben diyorumki, harddiski bir incelesek!. Harddisk sentinel isimli program ile taratıp sorun varmı bakabilirsiniz.
Aynı sorun bendede vardı, okuyucu kafa sorunu vardı ve hep oyunlarda donup ardından maviş oluyordu.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Mavi ekran hatasının bir sürü sebebi vardır. Mavi ekrandaki yazıların da bir anlamı var. Tabi bu yazıları okumak için mavi ekrandan hemen sonra bilgisayarın sistemi yeniden başlatmasını engellemeniz gerekiyor.

Avatarınızdan yola çıkarak Win7 kullandığınızı düşünürsek :D ;

Başlat > Bilgisayarım'a sağ tıklayın. Özellikler'i > ardından (açılan pencerede) Gelişmiş Sistem Ayarları'nı > ardından (Yine açılan diğer pencerede) Başlangıç ve Kurtarma bölümünde Ayarlar'ı tıklayın. > ( Yine ve son kez açılan diğer bir pencerede) Sistem Hatası bölümünde bulunan, Otomatik Olarak Yeniden Başlat'ın yanındaki kutucuğun içindeki tik işaretini kaldırarak devre dışı bırakın. Daha sonra Tamam'ı tıklayarak pencereleri kapatın.

Bu işlemi yaptıktan sonra mavi ekranda bilgisayar Windows'u yeniden başlatmayacak, mavi ekranda kalacak. Mavi ekrandaki bilgilerden yola çıkarak sorununuzun çözümüne yardımcı olmaya çalışırız.

Bende daha önce tıpa tıp aynı sorunu yaşadım. Mavi ekrandaki bilgilere hiç bakmadan arkadaşımın bilgisayarındaki güç kaynağını, ramleri, ekran kartını değiştirerek sorunu bulmaya çalıştım ama nafile.

Bütün sorun anakart cd'sinden yüklemiş olmama rağmen, Hard Disk Sata sürücülerinin güncel veya uygun olmaması gibi çok basit bir sebepten kaynaklanıyormuş. Mavi ekrandaki bilgiler sayesinde sorunun tam olarak ne olduğunu öğrendim.

Sorunu öğrenince çözümü kolay. :D

MHonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar ilginiz icin tesekkurler bende goruken icerik budur. Mavi ekran geliyor ve restart yapmiyor boyle kaliyor.

118dhmv.jpg

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu kodlara bakılırsa, işlemci iyi değil. Bütün yabancı çözüm makalelerini inceledim ve kapılar işlemciye çıkmış.

Ardahrsnl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Isınmadan oluyor genelde sen yine temizliğini yap harddiski tarat virüsten dolayı işlemciyi %90 larda tutma olayı olabiliyor bu yüzden aşırı ısınıyo banafa olmuştu uğtaşmadım eski imaja geri döndüm

MHonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar Extern Harddiskin baglantasini kestim. Bugun oyunu rahat oynadim , ama hata tekrarlanirsa bu konuya donerim

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dün gece başı bu dertten ağrıyanları dinlerken, bir kişi usb disklerinde yapabileceğini izah etmişti.Mantıklı olabilir.

Arkadaslar Extern Harddiskin baglantasini kestim. Bugun oyunu rahat oynadim , ama hata tekrarlanirsa bu konuya donerim

Reaksiyon puanı
16,128
usblerdeki aygıtların buna neden olduğu çok örnek var ve psu da mavi ekrana neden olabiliyor benim desktop yapıyor...

MHonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun cozuldu -> arkadaslar ,kulandigim 1 tb harddiskim var , oyuna girdigim zaman harddiskin baglantisini kopariyorum.
Herkezin ilgisi icin tesekurler

Emresaaahiiin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaslar.

Oyun acarken bi 15 dakika sonra oyun once donuyor sonra mavi ekran geliyor.

bu sadece oyun oynarken oluyor.

sonra CClaner indirdim , pc guzel bi temizletim sonra doya doya oynadim oyunlari fakat 3 gun sonra yine o mavi ekranla karsilastim.

ayrica pc asiri derecede sicak oluyor. fan hizli donuyor.

Speed Fan indirdim fakat ayarlarmayi beceremedim.

Makinanin isinmasiyla bi alakasi yok sanirim , cunku oyun oynamadigimda mavi ekran gelmiyor

Bence sıcak havadan olabilir