Oyun Oynarken Birden Ekran Kapanıyor Ama Kasa Çalışır Durumda

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan K4q4N
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
sana sadece şunu söyliyim arkadaşım ben 14 yaşındayım pcden felan çok anlamam hatta hiç anlamam ilk zamanlarda ben çok cahildim kasayı açmaya korkuyodum bugün cesaretlenp bi açtımki içinden örümcek felan bile çıktı 7 senedir pcnin içini açmıyodum bendede aynı sorun var belki bilirsin growtopia 2d bi oyun yani çokda hafif onu bile oynarken kapanıyodu ekranım ama içini temizleyince benim sorunum gitti benim yaptığım şuydu pcyi kapattım elektrikli süpürgeyi en az güce aldım biraz temizledim birazcık gücünü arttırdım öle temizledim sora biraz daha biraz daha arttırdım en sonunda son güce getirdim en son fanları mı bi temizledim hem çok sesliydi o kesildi hemde ekranım artık kapanmıyor yuppppiiiiii çok heyecanlıyııım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Genellikle bu sorun ekran kartı fanından kaynaklanıyor oyundayken ekran kartı aşırı ısınma yapıyor ekran kartının yanmaması için otomatikmen kendini resetliyor bu sorun genelde ekran katı fanıyla alakalı bendede sorun veriyordu ekran kartı fanı değiştirdim düzeldi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s.a ben oyun cok kalitesiz duruyo ve silah hep solda sağtarafa alsamda geçmiyo program temizligi yaptıktan sonra oldu düzeltmek için yardım edeçek birisi varmı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya Yardmcı OLn Yaaa ..!! WOLFTEAM OYNUORM BİRDEN KAPANIP SES GELIYOR

omer_909

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beyler cs go oynarken 20 dk felen sonra pc kapaniyor pcmin özellikleri çok güçlü ama neden kapaniyor lütfen söylermisiniz ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı olay bendede oluyor lütfen kesin bi cevap verin yoksa ekranı deiştircem çözümünü bilen lütfen söylesinn kafayı yicem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim bilgisayarda bi sorun var 7 kere teknik servise yolladım hiçbişeyi yok diyip geri gönderdiler ama sorun hala devam ediyor. bilgisayarın sorunu şu işimde gücümdeyken birden ekran kapanıp sinyal yok diyo ve aynı anda klavye ile Mouse da gidiyo fakat kasa çalışıyo gözüküyo işlemcinin ekran kartının fanı falan herşey çalışıyo fakat bilgisayarı güç tuşundan kapatıp açmadan düzelmiyor bu sorun. gün içerisinde 5-6 kere tekrarlıyo bu durumu bi çözüm bilen varsa yardımcı olabilirmi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde ekran kartının fanı çalışıyo fakat ekran kartı alev gibi çok ısınmış sorunu nedir acaba acil bi cvp lütfen:hammer:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sorun tamamen ekran kartı fanından kaynaklanıyor oyun oynarken grafikler fazla olduğundan ekran kartı daha çabuk ısınıp kapanır internette gezinirken ise daha fazla dayanır yani oyun 30 dk gidiyorsa internette gezinmek 2 saat gider. Ekran kartı fanınızı tamir ettirin zaten çalışıyor ise hızlandırın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende oyuna girmediğim sürece kapanmıyor ama oyuna girince 5 dk sonra ekran kapanıyor buna bir çözüm varmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende ise herşey gayet iyi taki oyuna girene kadar oyuna girdiğimde 5 dk sonra ekran kapanıyor çözümünü bilen lütfen yardım etsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bendede aynı sorun varr kasayla çalışıyor ve monitörün sarı ışık var ama mötör siyyah ekran

S

SDN Okuru

SDN Okuru
prizden ekrana gelen kabloda temessızlık vardır biz bu olayı yaşadık

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benimkide menü acılmadan birden pes 15 kapanıyor (leptop)i5 işlemci asus

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler sa bana arkadaşım gtx295 werdi ama oyunlarda res atıyornormalde nette gezinirken çok ısınıyor ama atmıyor içini temizledsik termal macunu yeni yaptık ekran eski desek yeni aldım asus vn247h psu cooler master gx2 750 watt işlemci athilon 4ram yani bi düzeltilebilecek bi yeri warsa yardımcı olursanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de var aynı sorun normalde pek sıkıntı çıkarmıyor pc kapanma falan yok ama oyuna girince hemen reste atıyor uğraşıyorum 10 gündür çözemedim.
İ7 860 işlemci gigabyte p55aud5 anakart
hd 6950 ekran kartı var ( ekran Kartı yemiyor diye düşündüm gittim ekran Kartı aldım Ati r290 onda da aynı sorun oluyor)
DDR 3 4*2 gb ram high power 750 Watt power var.
hdd bad sektör falan vardır dedim ssd aldım ama aynı değişen birşeyin yok. Oyuna tıklıyorum bir andan ekran Kartı çok fena ısınmaya Başlıyor 1dk reset 10 farklı oyunda denedim en düşük ayarlarda bile reset. Anakarttan şüpheleniyorum ama power da olabilir belki herkes power diyor. Anakart almak istemiyorum eski jenerasyon birde 1156 soket pek bulunmuyor nasıl çözerim yardım ve görüşlerinizi paylaşın lütfen.
Şimdiden herkese teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:cool::cool::rolleyes:arkadaşlar bu sorunun çözmenin birden çok yolu var mesela daha demin bende asphalt8 airbone oynarken ekran gitti wolfteam oynarken gitti 1.si ekrandan kasaya giden yani ekran kartına giden mavi veya degişik renkte bir kablo olcaktır onun dişlerini kontrol edin yamulmuşmu diye yamulmuşsa düzzeltin veya kablo delinmiş ve içindeki ince demirden kablolar çıkmış olabilir onu kontrol edin olmassa 2. yöntem olarak mesela benim bilgisayarımın sogutucu fanının döndügü yerin hizasında nokta nokta delik ler var onlar hava alsın diye ama eskiden bende işe yaramıştı şimdi yararm bimiyorum ama bilgisayarın yan tarafını dikkatlice çıkartın yani içi göünecek kadar çıkartın benimki şu an kompile çıkık bu bilgisayarın ve ekran kartının birazda olsa sogumasını saglıyacaktır bunlardan hiçbiri olmassada
bilgisayarı 2 3 gün kullanmayın bilgisayarın harddiski felan iyice bi sogusun kasayı çıkarıp rüzgarlı bir gunde balkona koyun 2 3 gun dursun balkonda sogudugunu nasıl anlarım diyosanız zaten girer bakarsınız oluyomu aynı şey diye
olmuyosa sogumuş tur veya sogudugu halde olmayadabilir arkadaşlar benim tavsiyelerim bu kadar eger benimkiler işe yaramazsa bir bilgisayarcıya gidin kasayla beraber gösterin ne oldugunu bendede bi kere şole olmuştu şimdi size verdiklerimin hiçbiri olmazsa ama bilgisayarcıya gidince hiç bir şey olmassa sizin monitörünüzde bir şey vardır arkadaşlar benden bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş aradan 2 yıl geçmiş şimdi aynı sorunu ben de yaşıyorum.Çözdüysen nasıl çözdüğünü anlatır mısın?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya benim bilgisayarıma da şöyle oldu; bir uygulama indirdim ama uygulamanın yanında ek uygulamalar geldi. Clean up falan gibi. O arada youtube tan bir video açmıştım. Sonra ekran karardı ve sesler çıkmaya başladı. Acaba videoyu açtığımda bilgisayar çok mu zorlandı yoksa yüklenen programlardan kaynaklanıyor olabilir mi? Sizce ne yapmalıyım? Korkuma bilgisayarı da açamıyorum. Zaten bilgisayarı korkudan kasasından kapattım.

I

ismail1919

SDN Okuru
Bendede aynı sorun var macunları değiştirdim olmadı.Fanı kontrol ettim sorunsuz calısıyor.Dedimki acaba ekran kartında mı sorun var.Yeni ekran kartı taktım yine aynı.Monitörümü değiştirdim yine olmadı.Acaba anakarttaki ekran kartı slotunda bi sorun olabilirmi.

kurutr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba.arkadaşlar hepinizin yorumuna baktım öncelikle,bendeki sorun oyun oynarken 3-4 dakikada bir sanki kartona benzeyen bir görüntü çıkıyor sonra sinyal yok diyor ve ekran yeniden geliyor ama o sırada yaptıklarım kalıyor bilgisayarın içini temizlersem belki düzelir dedim.Bilgisayarı bi güzel temizledim ama sorun hala devam ediyor.Sonra ekran kartının fanı çalışıyor mu diye kontrol ettim o da çalışıyor.Ekran kartının oyun oynarken ki ısısına bakim dedim 50-55 civarı yani çok ısınmıyor.Kablolara da baktım herhangi bir sorun yok.Bu olaylar 2 gün önce olmaya başladı.En kötüsü silahlı çatışmanın ortasında olması :(

Reaksiyon puanı
2
Öncelikle s.a yeni ekran kartı aldım zotac gtx295 tek pcb li olanından oyunlarda belli bir süre oynadıkdan sonra veya mostwanted 2 de 10 dkka oynadıkdan sonra birden ekran kendini kapatıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor sizce neyden kaynaklanıyo olabilir.
işlemci e5300
4gb ram
anakart foxconn
750w psu
Kardes Fanların Tozlanmıs Temızlemen lazım temızlemessen ileride kasada parca yanabılır bendede aynısı oluyor oyun oynarken cok ısınıyor cıhaz ve bırden kapanıyor fanları temızlemen lazım netten yardım alanılırsın fanlar tozlu degılse baska bır sey vardır

DarksDeath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gençler aynı sorun bendede oluyor sadece çeşitli oyunlarda yaşıyorum ekran asus vs247 ekran kartı asus radeon r9 380x bilgisayarı yeni topladım ama bıktım artık

DarksDeath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lütfen yardımcı olun kasa çalışıyor ama ekran yok hatta arkadaki sesler bile geliyo

Mustafa Gürak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim yukardaki yorumları okudum çoğu sanırım konuyu anlamamış bak benim sana sölicem olay ekran kartı driverini kaldır en günceli indir chipsetleri kur sonra windowsta ekran kartı kontrol paneli vardır orda kalite ve performans olayı var sen bunu performansa ayarla ve 2d desteklemesi için bir bölüm var onuda ayarla. birde oyun kurulumunda yada oyun setupında problemde olabilir onuda kontrol et
Değerli kardeşim,Kardeşim diyorum çünki ben oldukça yaşlı biriyim.Size teşekkürlerimi bildirmek için cevap yazıyorum.Ekran kartı konusunda verdiğiniz çok değerli ve çözüm getiren bilginiz için minnettarım.Tam 3 aydır bu yüzden masaüstü PC için A dan Z ye tüm donanım ve bileşenleri sıfırladım.Yaklaşık 2 bin TL para harcadım.Bu ekran kararma sorununa bilgisayarcıyım deyip ortada dolaşanlar dahil bu sitenin haricindeki siteler dahil tam 3 aydır hiç bir çözüm getiremediler.Bu formlarda okumadığım alternatif kalmadı.Nihayet bir saat önce sizin (PROFESÖR) bilgi dağarcığınızdan aktardıklarınızla çözüm buldum sanıyorum.Görüşmek dileğiyle.Hoşça kal.