Oyun oynarken bilgisayar donuyor ve kapanıyor

evigtlose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler. Acer 5742g bilgisayarım var son 1 yıldır bir sorunla karşılaşıyorum oyun oynarken
-pc reset atıyo
-ekran kayıyor ve ses ve pc donuyor
-pc donuyor
bunlar oluyor çok nadir de olsa internette gezerken falanda yapıyor fakat %99 oyun oynarken 1hafta falan yaptıktan sonra 3-4 gün hiçbir sorun çıkarmıyor fakat sonra birdaha başa artık alışmıştım ama steam den yüksek bir fiyata oyun aldım onuda oynayamıyorum lütfen yardım artık fiyatı falan önemli değil sadece rahatça oyunlarıma girebiliyim artık teşekkür ederim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
iyi günler. Acer 5742g bilgisayarım var son 1 yıldır bir sorunla karşılaşıyorum oyun oynarken
-pc reset atıyo
-ekran kayıyor ve ses ve pc donuyor
-pc donuyor
bunlar oluyor çok nadir de olsa internette gezerken falanda yapıyor fakat %99 oyun oynarken 1hafta falan yaptıktan sonra 3-4 gün hiçbir sorun çıkarmıyor fakat sonra birdaha başa artık alışmıştım ama steam den yüksek bir fiyata oyun aldım onuda oynayamıyorum lütfen yardım artık fiyatı falan önemli değil sadece rahatça oyunlarıma girebiliyim artık teşekkür ederim

Reset mi atıyor tamamen mi kapanıyor ? 5742g serisindeki i3-380M GT 520M serisi mi ?

evigtlose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
reset atmıyor artık kapanıyor sadece fakat tak diye gitmiyo ekran önce donuyor ekran sesler kayıyor 2 3 saniye bekliyor bazen kapanıyo bazen ben fişten çekmek zorunda kalıyorum 5742g i5 420m modeli

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
reset atmıyor artık kapanıyor sadece fakat tak diye gitmiyo ekran önce donuyor ekran sesler kayıyor 2 3 saniye bekliyor bazen kapanıyo bazen ben fişten çekmek zorunda kalıyorum 5742g i5 420m modeli

Harddisk kaynaklı veya ısınmadan kaynaklı sorun olabilir. Sistemin boştayken ve yükteyken ısı değerlerini atar mısın ?
HD Tune PRO indirip
yH6Yj2r.png
kısmının fotoğrafını atar mısın ? Bide bad sector taraması yap. Aynı sorunu grundig cihazda yaşadım. Şunu dene bilgisayar açıkken bilgisayarı salla böyle iki elinle sars biraz kapanacak mı ?

evigtlose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddisk kaynaklı veya ısınmadan kaynaklı sorun olabilir. Sistemin boştayken ve yükteyken ısı değerlerini atar mısın ?
HD Tune PRO indirip
yH6Yj2r.png
kısmının fotoğrafını atar mısın ? Bide bad sector taraması yap. Aynı sorunu grundig cihazda yaşadım. Şunu dene bilgisayar açıkken bilgisayarı salla böyle iki elinle sars biraz kapanacak mı ?

http://i.hizliresim.com/j4g34L.png

http://i.hizliresim.com/9Vao5Z.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sarsınca kapanma olmadı bide şöyle bi durum var bazen akşama kadar oyun oynasam kapanmıyor bazende hiç oynayamıyorum zaten sorun bu bilgisayarcıya götürüyorum ama resmen dalga geçiyor bilgisayar benimle kapanmıyor adamda bişey yapamıyor 2 yıldır ara ara bu sorunla karşılaşıyorum son zamanlarda iyice arttı önceden çok yapmazdı ayda yılda 1 şimdi korkuyorum bilgisayara oturmaya

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
http://i.hizliresim.com/j4g34L.png

http://i.hizliresim.com/9Vao5Z.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sarsınca kapanma olmadı bide şöyle bi durum var bazen akşama kadar oyun oynasam kapanmıyor bazende hiç oynayamıyorum zaten sorun bu bilgisayarcıya götürüyorum ama resmen dalga geçiyor bilgisayar benimle kapanmıyor adamda bişey yapamıyor 2 yıldır ara ara bu sorunla karşılaşıyorum son zamanlarda iyice arttı önceden çok yapmazdı ayda yılda 1 şimdi korkuyorum bilgisayara oturmaya

Senin sorunun ısınmadan kaynaklı. Fan temizliği yapılıp termal macun sürülecek.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Donmalar güç kaynağı ile ilgili sıkıntılarda olabiliyor güç kısmında bir sıkıntı çıkmış olabilir.Isınmada olabilir kesin birşey söylemek zor servise ver daha iyi olur normal bilgisayarcılar anlamamış olabilir.

evigtlose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın içini temizlettim macun da sürdüğünü söyledi adam bilgisayar düzeldi fakat 1 hafta sonra yine aynı şey artık boşa para vermek istemiyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
bilgisayarın içini temizlettim macun da sürdüğünü söyledi adam bilgisayar düzeldi fakat 1 hafta sonra yine aynı şey artık boşa para vermek istemiyorum

Boştayken ısı değerlerini atmışsın. Ben pek temizleyip macun sürdüğünü zannetmiyorum

evigtlose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman başka birine emanet edicez emektarı yapcak bişey yok :D çok teşekkür ederim abi valla birçok forum gezdim hiçbirinde takan olmadı sen hemen ilgilendinsonuçları buraya yazarım yarın götürücem bilgisayarı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
o zaman başka birine emanet edicez emektarı yapcak bişey yok :D çok teşekkür ederim abi valla birçok forum gezdim hiçbirinde takan olmadı sen hemen ilgilendinsonuçları buraya yazarım yarın götürücem bilgisayarı

Güvenilir bir teknik servise götür. İkametgah ettiğin yeri söylersen teknik servis önerebilirim.

evigtlose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
maraşın elbistan ilçesindeyim şuan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorunu yaşıyorum, siz sorunun sebebini öğrenebildiniz mi?
Bu arada benim ekran kartı r9 285

evigtlose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
malesef teknik servise götürdüm adam bunda birşey yok dedi geri gönderdi oyun oynamış program kurup denemiş kapanma yaşamamış eve getirdim ilk girdiğim oyunda kapandı bilgisayar artık umudum kalmadı zaten amerikan dizilerine başladım başka bişey yapamıyorum pc de