Oyun laptopu için hangi ekran kartı seçilmeli?

mint0n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar,
1500-1700 tl Arasında bir laptop alacağım ve güncel oyunları full olmasa da yüksek kalitede oynamak isterim,
Hangi ekran kartlarını tercih etmeliyim?
740m
645m
635m
şu ana kadar baktığım laptoplarda bu tip ekran kartları var.
Amd de olabilir yeterki bana istediğimi versin
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

f-r-o-z-e-n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
oyun oynamak için sırf ekran kartını iyi olması yetmiyor notebook alacaksan eğer onun soğutması. özellik ile anakartın sağlam olması eğer sen alacağın notebook modellerini yazarsan sana daha detalı bir şekilde yazabilirim.

mint0n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
epeydir araşırıyorum kafamda belli bir model çerçevesi yok, ben i5 işlemcili 8gb ram'e sahip bir pc düşünüyorum

sese61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bnde 6ram 2ekran kartlı(on board) laptop var. Ancak ghost ve assain creed 4'u low da oynuyorum. Oyun pc'si düşünüyorsan 16 ram den aşağı duşme

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
8 GB ram'dan sonrası (masaüstü bile olsa) şimdilik gereksiz. İlerisi için düşünüyorsanız daha fazla takabilirsiniz. Ekran kartı olarak da 750M'den aşağısını düşünmeyin derim.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
gt740m 128bit modeliyse bence alınabilir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şimdi baktim 64 bitmiş

64 bit modeli 128 bit modelinden %2-3 daha hızlıdır. Bit sadece yüksek çözünürlükte daha performanslı çalışmasını sağlar, zaten laptobun ekran çözünürlüğü 1366x768.

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
64 bit modeli 128 bit modelinden %2-3 daha hızlıdır. Bit sadece yüksek çözünürlükte daha performanslı çalışmasını sağlar, zaten laptobun ekran çözünürlüğü 1366x768.

kartin 3 modeli var 64bit 128bit tabiki 128bit daha iyi ondan dedim üsteki leptopta olmayan 64bit gddr5 ve belek ve çekirdek hizi yüksek olan var onu kast etmedim zaten ben o leptoba hitaben dedim:laugh:

sese61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
E herhalde ilerisi düşüneceğiz. Bilgisayarın 1 sene sonra çöp olmasını kımse istemez :) 16 ram den aşağısını alma. Alacaksan da benim oyun bilgisayarım var deme :):)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yıl olmuş 2014 hala ram le oyunun alakası var sanıyorlar... Ne diyeyim...

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
o zaman neden oyunlar için gerekli minimum ram miktarları yayınlanıyor? sanırım call of duty 8 gb ram istiyor en az.
Başta bir hata idi. Sonradan düzeldi. 4 gb ramle oynanıyor sanırım. 4 bile tamamdır ama hadi 8 alın. 16 olmazsa oyun bilgisayarı olmaz gibi yorumlar çok yanlış;)

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o zaman neden oyunlar için gerekli minimum ram miktarları yayınlanıyor? sanırım call of duty 8 gb ram istiyor en az.

Hepsi tüketicinin para harcaması yapılan oyunlar. Çok eski olmasada bf4'ü açamayacak bir ekran kartı aslında bf4'ü açabilir. Ama açmıyor. Çünkü amaç kullanıcıların sürekli eskitip yenisini alması ve tüketmesi. 2-3 sene önce bir program vardı. En eski ekran kartları bile cod4-5 gibi oyunları açıyordu. Standart bi görüntü kalitesinde. Ama kayboldu gitti.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Başta bir hata idi. Sonradan düzeldi. 4 gb ramle oynanıyor sanırım. 4 bile tamamdır ama hadi 8 alın. 16 olmazsa oyun bilgisayarı olmaz gibi yorumlar çok yanlış;)
bu duruma göre senin ilk mesajın yanlış olmuş oluyor, sonuçta ram ile oyunun alakası var, senin söylemek istediğin "fazla ram'in oyun performansına faydası yok" olacak sanırım :biggrin:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hepsi tüketicinin para harcaması yapılan oyunlar. Çok eski olmasada bf4'ü açamayacak bir ekran kartı aslında bf4'ü açabilir. Ama açmıyor. Çünkü amaç kullanıcıların sürekli eskitip yenisini alması ve tüketmesi. 2-3 sene önce bir program vardı. En eski ekran kartları bile cod4-5 gibi oyunları açıyordu. Standart bi görüntü kalitesinde. Ama kayboldu gitti.
açıkladığınız mantığı biliyorum, bilgisayar donanımları kaldırabilir olmasına rağmen yenisini satmak için oyunu çalıştırtmıyorlar, ben sadece arkadaşın yanlış cümlesini düzeltmek istedim.

sese61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam ben 16gb ram ile 4sene oyun oynarım. Sen 8 ram ile 2 sene,oynarsın. Anlatmak,istediğimi anlamayıp bağcıyı dövmeye kalkmayın lütfen. Teşekkürler :)